Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

TSTV, ÎPS Laurențiu Streza. ”Au vrut să denigreze Biserica cu spațiul mic… Dacă nu-ți intră în suflet, n-o să-L găsești nici în biserică de lemn, nici în catedrală!”

TSTV, ÎPS Laurențiu Streza. ”Au vrut să denigreze Biserica cu spațiul mic… Dacă nu-ți intră în suflet, n-o să-L găsești nici în biserică de lemn, nici în catedrală!”

ÎPS Laurențiu Streza a vorbit în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV despre Săptămâna Mare, despre pregătirea credincioșilor ortodocși pentru Învierea Domnului, dar și despre cele mai ”lumești”. Nu a fost ocolit nici subiectul oportunității construirii Catedralei Neamului. Pentru asta, Mitropolitul Ardealului le transmite celor care se opun că ”Dumnezeu intră și în spațiul mic și în spațiul mare, intră și în sufletul tău. Dar dacă nu-ți intră în suflet, n-o să-l găsești nici în biserică de lemn, nici în catedrală”.

Despre tragedia de la Clubul Colectiv, ÎPS Laurențiu Streza spune că s-a folosit acel moment, acea situație, pentru a induce românilor că Biserica are o vină. ”E un lucru dureros când dai cu pietre în curtea Bisericii. Dai spre Dumnezeu. E o ură provocată. Eu nu îi acuz pe copiii care au strigat niște lozinci pregătite dinainte. Suferința ca aceea nu a fost pe neamul nostru după Revoluție. N-a fost. Și la Revoluție, au fost lupte să ia puterea. Cine are pușca în mână, că trage sau nu, e vulnerabil, poate fi împușcat oricând. Dar copiii ăia, atât de mulți copii să pătimească... Nu numai cei care au murit. Au murit în chinuri mari. Dar și cei care au rămas mutilați pe viață, o suferință. Și atunci pe cine dai vina? Pe Biserică. Mă îndoiesc că a spus Biserica vreodată să nu ai milă pentru cei în suferință. Preotul care era cu SMURD-ul a fost primul. Dar nu a fost în haine preoțești… E o tragedie”, a spus Mitropolitul Ardealului.

În opinia sa, multe atacuri la adresa Bisericii Ortodoxe au fost pregătite, iar conducătorii ei au fost informați de ce va urma să vină. ”Lucrurile acestea au fost pregătite dinainte pentru că s-a auzit. «Atenție, că se pregătește ceva!» Dar au uitat un lucru. N-au luat din banii lor, au luat din banii credincioșilor care sunt contribuabili. S-au înmulțit enorm de mulți contribuțiile personale la Catedrala Neamului. N-o s-o oprească nimeni. Au vrut să denigreze Biserica cu spațiul mic și nu știu ce. Dumnezeu intră și în spațiul mic și în spațiul mare, intră în sufletul tău. Dacă nu-ți intră în suflet, n-o să-l găsești nici în biserică de lemn, nici în catedrală. Dar nu există o capitală europeană unde să nu existe un monument, o catedrală. Aici nu e un cort. Am pregătit o nuntă extraordinară, dar florile se usucă. Nu domnule. Facem ceva pentru totdeauna”, a mai spus Înalt Prea Sfințitul.

Întreaga emisiune o puteți viziona aici:

https://youtu.be/zIddc9S_3WM

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

27 comentarii

Dani

Acum 6 ani

Pai parca i-ati facut satanisti ma fariseu nenorocit! Voi si restul de pupatori de moaste.
Raspunde

Geo

Acum 6 ani

Dar TU care scrii asa, ce crezi ca esti ?? / ...mult mai rau si lipsit de bun simt, dacat "un pupator de moaste "!!!
Raspunde

Vicent

Acum 6 ani

S-a trezit si chivernisitul asta de popa! Pai cum sa suporte el spatiul mic. Ii place luxul din Audi si de la Sambata si mega catedrale pe 10 h . Se poate ......... Caftan de 2 bani. Si Necula unde e Necula ca dincole era mai ieftin... Da-te ba ca macane .....
Raspunde

Un credincios

Acum 6 ani

A fost vorba de smerenie!!! Dar IPS nu stie ce este smerenia, el trebuie sa se plimbe cu un E Classe! Puteau face o cantina pentru saraci din banii de pe acel Mercedes! Toalete la toate scolile din judet! Dar un Mondeo sau Passat nu e suficient... Faceti biserici, una la 3 strazi, sa aveti unde aduna bani in cutia milei dar nu va este mila de nimeni si nimic... Fara respect pentru biserica. Doame ajuta pe cei ce sunt smeriti.
Raspunde

hai-hui

Acum 6 ani

Mai bine vindeati toate masinile si toate bisericile si de banii aia v-ati fi ocupat de nevoiasii din tara asta.
Raspunde

Victor

Acum 6 ani

inalt prea prefacutul asta crede ca il are pe Dumnezeu in suflet. Idiotii astia continua sa se prefaca ca nu inteleg ce au vrut oamenii aia sa spuna: ca imbuibarea lor ne-a ajuns. Nedreptatea e ca nu se crapa pamantul sub voi sa va inghita cand mintiti, furati, va imbuibati/capatuiti, va prefaceti piosi si traiti in dispretul necajitilor care cred in voi. Traiti ca niste cocalari: mertane, lanturi grele la gat si vocea aia prefacuta care nu va ajuta, mama ei, sa ne puteti pacalii pana la capat. Ascultatii vocea astuia si vedeti ce va spune. Iar Necula, doar o alta vedeta care da mana si cu dracu ptr popularitatea care il ajuta sa creasca pe scara ierarhica. Da lucruri mestecate de-a gata ptr oameni carora le e frica sa gandeasca.
Raspunde

Free_ag

Acum 6 ani

A iesit nesimtitul sa comenteze , normal ca in trabant nu merge ca e spatiu mic , mai bine in limuzina nu ?
Raspunde

xyz

Acum 6 ani

ce personaj trist...
Raspunde

Lua-v-ar Dracu

Acum 6 ani

Problema e la noi, la noi toti care dam "Apa la Moara" acestor profitori din religii (indiferent de cult); sunt aidoma politiceniilor, profita de naivitatea oamenilor. Daca nu i-am mai cauta, daca nu ne-am mai duce in Biserica la nunti sau botezuri si ne-am ingropa mortii fara Popa, ei vor disparea. Toate aceste lucruri se intampla in lumea civilizata, la noi va mai dura cativa ani...
Raspunde

Săndel

Acum 6 ani

Va mai dura, dar vine și aici. Biserica e în mare scădere de formă și încearcă să contracareze cu violență. Mare greșeală! În loc să se deschidă, să aducă înnoire, se închide și oamenii fug de această instituție.
Raspunde

m

Acum 6 ani

Nu e capitala in europa fara catedrala...pai nici capitala atat de jenanta pt tara in care e
Raspunde

Fug de Romania

Acum 6 ani

Un popor care face coada la pupat moaste, care construieste Biserici si nu Scoli, care sta la povesti in fata portii dar nu pune mana pe matura, acel popor merita sa fie acolo unde e... Si din cauza asta fug tinerii din Romania; de obicei religia are succes la persoanele cu putina educatie
Raspunde

Mircia

Acum 6 ani

Nu ati gasit un mai mare gunoi sa aduceti la TranSvestit TV ? sper sa il vad pe strada pe rahatul asta sa il scuip in fata. Pisa-m-as pe neamul lui de ninjalau obez si mafiot.
Raspunde

Dican

Acum 6 ani

Varful nesimtirii se afla in PSD; ei, culmea ironiei, fostii comunisti, si-au dat seama cat de usor se poate manipula prostimea prin Biserica, si-au actionat. Au gasit teren propice, preotimea, in marea majoritate a ei, a fost usor de cumparat.
Raspunde

ozzy

Acum 6 ani

in primul rand ceea ce trebuia sa inteleaga (daca nu a inteles...) era mesajul acelei piese si anume ca dragostea de Dumnezeu este ceva intim , ceva intre mine si Dumnezeu ... o chestiune cu care nu ies in drumul mare sa ma bat cu caramida in piept cat de credincios sunt ptr ca risc sa ma transform intr-un fel de ..."taliban " ! cat despre ce a fost la #colectiv ...din nou este cat se poate de nesincer ... vina asupra bisericii au aruncat-o insusi popii prin atitudinea lor fata de acei tineri si grozavia prin care au trecut cand au fost calificati drept...satanisti ! nu toti rockerii sunt satanisti in schimb toti satanistii spun ca sunt rockeri ori aici este o diferenta ...e regretabil ca un om care pretinde ca umbla cu adevarul...in brate este de fapt un mare mincinos !
Raspunde

alex

Acum 6 ani

De noi oamenii conteaza daca ne lasam pacaliti prin religie sau nu, ca si din religia musulmana tre sa triezi ce e bun si sa lasi fanatismul si prostia deoparte. Nici in biblia ortodoxa nu scrie nicaieri ca tre sa dai bani la biserica, nu scrie nicaieri ca tre sa pupi ciolane, icoane,pereti etc, nu scrie nicaieri ca tre sa te infometezi ca prostu, nu scrie nicaieri ca nu te poti insura, boteza sau ingropa fara sa cotizezi la popa si mai ales nu scrie ca e pacat capital sa gandesti si sa nu crezi minciunile la oricine imbracat in negru. O sa terminati catedrala cand o sa termine si spanioli catedrala din Barcelona asa in vreo 200-300 ani iar daca stau bine si ma gandesc a lor nu se intinde pe 10 ha.
Raspunde

cosmin

Acum 6 ani

traznilar
Raspunde

Gavril

Acum 6 ani

trazneasca-l in Saptamana Mare!!!
Raspunde

aass

Acum 6 ani

FO&D!
Raspunde

MADEVIL

Acum 6 ani

I am MADEVIL parca ne cunoastem de undeva inalt prea sfinte ,te astept la cazanul meu ,spatiu mic dar lemne din abundenta mai agent imobiliar
Raspunde

Ardeleanu'

Acum 6 ani

Dom´ popă se simte lezat sau ce? Umblă vorba prin târg că vrea să cumpere fiecăruia din cei 5 copii(sper să nu mă înșel, 5 are, parcă) câte o ˝căsuță˝ printr-o zonă ce ˝miroase a mort˝ a Sibiului... Să vezi dacă l-or căuta să afle cum o reușit preafericitul să adune așa ˝mărunțiș˝...și te mai întrebi de ce nu mai are lumea respect pentru slujitorii Domnului!
Raspunde

Autostreza Vitezul

Acum 6 ani

Limuzina ÎPS Laurențiu Streza prefera garajul mic s-au iitrebuie unul cu 3 etaje ?
Raspunde

Dan Ilova

Acum 6 ani

Şi dacă Biserica spune că : "Dacă D-zeu nu-ți intră în suflet, n-o să-L găsești nici în biserică de lemn şi nici în catedrală!” atunci de ce le mai construiesc? De fapt, ştiu şi ei că sunt ilegale în faţa Lui.
Raspunde

iulian

Acum 6 ani

Seful Domnului Mitropolit, cel a carui moarte si inviere o celebram acum de paste are urmatoare parere despre cei ca Dansul . http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=23&id=55 1. Atunci a vorbit Iisus mulţimilor şi ucenicilor Săi, 2. Zicând: Cărturarii şi fariseii au şezut în scaunul lui Moise; 3. Deci toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. 4. Că leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le mişte. 5. Toate faptele lor le fac ca să fie priviţi de oameni; căci îşi lăţesc filacteriile şi îşi măresc ciucurii de pe poale. 6. Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi, 7. Şi să li se plece lumea în pieţe şi să fie numiţi de oameni: Rabi. 8. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi. 10. Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos. 11. Şi care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru. 12. Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa. 13. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi. 14. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua. 15. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi.
Raspunde

Ion Beton

Acum 6 ani

Un saman barbos imbracat in rochite, tupeist si care escrocheaza fraierii cu dumnezeul, raiul, iadul si isusii din manualul lui de propaganda poreclit "Biblia". Smecherul asta pretinde ca e demnitar.Smecherul asta are doar leafa de demnitar, o leafa data pe ochi frumosi si fara nici o justificare reala de o lege ilegitma. E nedemn sa te indeletnicesti cu samanismul troglodit, inclusiv cu cel crestin. Statul post comunist v-a facut pe voi, samanii, noua nomenclatura, la fel de asupritoare, nesimtita, josnica si hrapareata ca si nomnclatura ceausista. Daca tot iti plac blestemele, bai Streza sau cum te-o fi chemind, te blestem si eu sa ai parte de ce au avut toti aia de teapa ta.
Raspunde

imprimanta portabila

Acum 5 ani

e clar ca lumina zilei! problematica bisericii ramane una serioasa si de actualitate!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 5 ani

....pi cuarnili Papii, dac' Usiga-l Tuaca n-ari drieptati!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus