Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Șapte copii din centrele de plasament din Sibiu, la Semimaraton

Șapte copii din centrele de plasament din Sibiu, la Semimaraton

Șapte copii din centrele de plasament din subordinea DGASPC Sibiu participă, anul acesta, la Semimaratonul organizat de Fundația Comunitară. Evenimentul va avea loc pe 28 mai. La nivelul județului, beneficiind de sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, 100 de voluntari ai Asociatiei Linderfeld au lucrat cu aproximativ 80 de copii din trei centre de plasament (Orlat, Agârbiciu, Turnu Rosu), petrecând săptămânal timp alături de ei.

“Nu putem schimba situațiile lor familiale, nu putem să înlocuim lipsa afecțiunii părintești pe care o resimt acești copii, însă ceea ce putem și ne dorim să facem este să nu permitem ca aspectele menționate să fie definitorii pentru viitorul lor. De aceea, simpla prezență activă a unor persoane interesate de soarta copiilor instituționalizați și care doresc să le vină în ajutor, este importantă pentru ei și este un dar minunat pe care îl putem oferi” au transmis într-un comunicat reprezentanții DGASPC Sibiu.
Voluntarii au reușit să creeze o legătură cu copiii. Primele întâlniri au fost făcute pentru a se cunoaște, pentru a descoperi principalele nevoi și dorințe ale copiilor raportat la întâlnirile viitoare, dar și pentru a stabili reguli și limite pentru activitățile plănuite. Având la bază toate aceste informații, ei au reușit apoi, prin joacă, să le transmită cunoștințe de bază (limbi străine, noțiuni de matematică, reguli de conduită în societate), i-au încurajat să își exprime sentimentele și i-au ajutat cu pregătirea temelor. Sibienii care doresc să participe e pot înscrie fie ca alergători, pe http://maratonsibiu.ro/inscriere-alergator/, fie ca susținători ai alergătorilor deja înscriși, pe http://maratonsibiu.ro/inscriere-sustinator/.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus