Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Vicecampioni europeni pe buzunarul propriu: ”Mulţumim Elisabeta Lipă pentru NEsusţinere”

Vicecampioni europeni pe buzunarul propriu: ”Mulţumim Elisabeta Lipă pentru NEsusţinere”

România a devenit vicecampioană europeană la Taekwon-do ITF, deşi ministru Elisabeta Lipa nu le-a aprobat bugetul pe 2016, conform legii.

În ciuda faptului că premierile pe anul trecut de la Campionatul Mondial şi European nu au fost semnate, nesemnându-se încă contractul de finanţare cu Ministerul Tineretului şi Sportului pe anul acesta (deşi există adresa cu sumele de bani aprobate pe capitole), echipa României de Taekwon-do ITF a reusit să se mobilizeze cu mari eforturi financiare şi să poată participa la Campionatul European din Finlanda, unde a obţinut o performanţă extraordinară, şi anume titlul de vicecampioană europeană în clasamentul general pe naţiuni, cu 8 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 7 medalii de bronz.

Sibiul a fost reprezentat cu cinste de sportivii de la PUMA Club şi CS Hwarang, care au contribuit la performanţa echipei României. Din partea PUMA Club Sibiu au participat la Campionat cei 4 sportivi: Mădălina Mureşan, Emanuel Matei, Dani Borcea şi Marius Dancu, alături de antrenorul Alin Lazurca şi arbitrul Banea Ciprian, în timp ce de la CS Hwarang Sibiu au concurat Oana Pavel, Andreea Pavel şi Dorian Neagu. Dintre aceştia Mădălina Mureşan, Marius Dancu şi şi Oana Pavel au reuşit să obţină rezultate notabile. Marius Dancu a câştigat o medalie de argint la proba de lupta +75kg, Mădălina Mureşan o medalie de argint la tehnici speciale echipe şi una de aur la proba de spargeri-forţă echipe, în timp ce Oana Pavel a luat “bronzul”, la luptă juniori – categoria -50 kg individual.

De asemenea, Sibiul a fost reprezentat cu cinste de sportivii Puma şi Hwarang.

“Nu pot să cred ce se întamplă. Ministerul a aprobat cererea de finanţare, ne-a fost comunicată suma în 28 martie şi nici în ziua de azi nu au semnat contractul care a fost depus în 1 aprilie. Neavând semnat contractul, nu am primit nici Autorizaţia de deplasare, iar asta inseamnă că nu se pot aloca premieri pentru rezultatele obţinute. Sunt sigur că asta se urmăreşte, dar din punctul meu de vedere, este un abuz care se va dovedi în instanta. Felicit sportivii şi totodata le multumesc parinţilor şi celor ce i-au sprijinit pe sportivi pentru a se putea deplasa la aceasta competiţie, unde am reusit să scriem istorie. Sper ca în ultimul ceas să se semneze contractul, pentru a putea înapoia o parte din cheltuieli sportivilor, să ni se elibereze autorizaţia şi să primim premieri pentru rezultatele obţinute. Nu înteleg care e strategia doamnei ministru, dar în opinia mea, este una greşită deoarece distrugem şi ceea ce funcţionează în acest moment la nivel sportiv. Nu am nimic cu sporturile olimpice, să li se aloce cât de mulţi bani, ceea ce doresc este fiu lăsat să îmi fac treaba şi să fiu tratat normal într-o ţară democratică în care există nişte legi, care ar trebui respectate de către toată lumea, indiferent de cine am fost sau suntem.”, a declarat domnul Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.
România, vicecampioană europeană la Taekwon-do 2016

Lotul naţional de Taekwon-do ITF al României, compus din 35 de sportivi juniori şi seniori, 7 antrenori, 2 arbitri şi 5 suporteri, a participat în perioada 28 aprilie - 1 mai 2016 la Campionatul European de Taekwon-do ITF pentru Juniori şi Seniori din Tampere, Finlanda, unde a scris o nouă pagină importantă în istoria Taekwon-do-ului ITF românesc.După performanţa de anul trecut din Italia, când România a devenit vicecampioană mondială, o nouă filă de istorie s-a scris la Campionatul European din Finlanda, unde sportivii noştri au plasat România pe locul 2 în clasamentul general pe naţiuni europene: “Suntem mândri de lotul nostru naţional şi de sacrificiile şi munca depusă de stafful nostru, antrenori şi sportivi pentru a duce România la o asemenea recunoaştere europeană în sfera Taekwon-do-ului.”, a declarat domnul Cosmin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Taekwon-do ITF.

Lotul naţional de Taekwon-do al României este susţinut de ANDU şi Gama. Mai multe detalii şi lista completă cu câştigătorii le găsiţi pe site-ul oficial al Federaţiei: www.taekwondo-itf.ro şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/FRTaekwondoITF.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

6 comentarii

dancp

Acum 6 ani

tanti lipa e tehnocrata de la bucala nu stie ca exista pe harta si o localitate numita sibiu
Raspunde

mircea edy

Acum 6 ani

Vai de noi provincia daca era CS DINAMO aveau contracte semnate inclusiv pe 2017.Rusine LIPA
Raspunde

Gilu

Acum 6 ani

O furtuna intr-un pahar cu apa... Daca ati sti ca-n toate sporturile se intampla la fel n-ati mai face atata caz vis-a-vis de aceasta disciplina mai putin cunoscuta de oamenii simpli.
Raspunde

Vicent

Acum 6 ani

La cate scoli si banci de arte martiale sunt, toate cu campionatele si concursurile lor ar da faliment comitetul olimpic. Toti baletistii au infiintat scoli de vanturat banii fraierilor care isi viseaza odoarele Bruce Lee sau Chan ....
Raspunde

A Rus

Acum 6 ani

Prietene, te invit macar o ora in sala de "balet" si vorbim dupa...Habar nu ai cata munca si cat sacrificiu fac acesti sportivi, nu mai vorbesc de cati bani investesc parintii...Sigur ca asa, superficial, putem critica orice. Acest articol nu era menit sa stoarca lacrimi sau compasiune din parte nimanui, ci doar sa arate ca desi conditiile in care acesti sportivi adevarati isi desfasoara activitatea nu sunt nici pe departe cele de care au nevoie, totusi reusesc sa obtina rezultate mai mult decat meritorii. Aaa..iar daca vine vine vorba de Bruce Lee sau Chan...si ei fac sau au facut parte din ramuri ale aceluiasi palier sportiv, artel martiale, dezvoltate in decursul a sute de ani...sau poate chiar mii...iar copiii au nevoie de astfel de modele si de activitati extra scolare, in detrimentul timpului pierdut in fata unui televizor sau a unui computer...
Raspunde

ger

Acum 6 ani

Urmând exemplul lui Victor Ponta pentru a numi un sportiv de performanță la conducerea Ministerului Sportului, Dacian Cioloș a decis nominalizarea Elisabetei Lipă pentru preluarea portofoliului de la Sport. Elisabeta Lipă, (născută Elisabeta Oleniuc ), s-a născut la 26 octombrie 1964, în localitatea Siret, județul Suceava
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus