Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Universitatea Româno-Germană a împlinit 18 ani. ”Am onorat educația, cultura și știința”

Universitatea Româno-Germană a împlinit 18 ani. ”Am onorat educația, cultura și știința”

Universitatea Româno-Germană din Sibiu sărbătorește săptămâna aceasta împlinirea a 18 ani de la momentul fondării sale.

Universitatea a fost fondată în anul 1998 ca instituţie privată autonomă, alternativă şi complementară de învăţământ superior, în cadrul Fundaţiei Universitare Pentru Integrare Europeană, de către şi în conformitate cu prevederile Statutului Institutului de Ştiinţe Administrative „Paul Negulescu”.

Universitatea Româno-Germană din Sibiu a obținut acreditarea prin Legea nr. 115 din 5 mai 2005, publicată în Monitorul Oficial al României în data de 10 mai 2005, devenind astfel singura universitate particulară acreditată din Sibiu și, totodată, singura universitate din țară care și-a propus prin denumire și conținutul curricular, să valorifice apropierea seculară de spațiul cultural german.

Reacreditarea instituțională a Universității Româno-Germane din Sibiu s-a realizat în anul 2012 de către ARACIS – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior din România. În urma evaluării instituționale realizate de ARACIS, universității noastre i s-a acordat gradul de ÎNCREDERE, calificativ care confirmă și subliniază calitatea actului educațional și științific desfășurat în cadrul U.R.G.S.

”În cei 18 ani de existență, Universitatea Româno-Germană din Sibiu a onorat educația, cultura și știința, contribuind la dezvoltarea calitativă a învăţământului superior din România și la dezvoltarea societății, printr-o ofertă educațională adaptată în mod continuu cerințelor de pe piața muncii și prin furnizarea de generații întregi de profesioniști, devenind astfel un pilon al învățământului superior la nivel regional. Cu ocazia acestei aniversări, Universitatea Româno-Germană din Sibiu asigură comunitatea civilă de întreg sprijinul și implicarea în formarea și pregătirea profesională a generațiilor viitoare, reprezentând un partener de încredere pentru întreaga comunitate sibiană”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții universității sibiene.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Misu

Acum 7 ani

Ce ati onorat mai???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus