Două ateliere și un spectacol de dans contemporan vor fi susținute de compania Nmatu-Posu din Japonia, la Teatrul Gong din Sibiu, în perioada 24-25 mai.
Toyofuku Akifumi revine pe scena Teatrului „Gong” după ce anul trecut, tot în luna mai, a susținut două ateliere de dans contemporan pentru copii. Tânărul coregraf japonez îi va avea alături în acest proiect pe Takafumi Kodama și Souhei Minowa, alături de care a fondat compania de dans „nmatu-posu”. Cei trei dansatori își propun să dezvolte proiecte inovative în domeniul artelor spectacolului prin combinarea elementelor de teatru-dans cu elemente din sport și pedagogie. Până în prezent, compania de dans a avut reprezentații în Coreea de Sud, China, Marea Britanie, Estonia şi România, fiind prezentă şi în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS), în anul 2014.
Seria atelierelor propuse în premieră la Sibiu constă în exerciții de mișcare corporală create pentru a dezvolta creativitatea și abilitatea de comunicare a copiilor într-un mediu ce promovează educarea prin participare. Atelierul de la Sibiu are la bază programa școlară „Creative Dance” implementată în Japonia pentru a promova educația fizică și mișcarea. Primul atelier pentru copii va avea loc, în circuit închis, pentru elevii Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu. Evenimentul va avea loc marți, 24 mai, ora 09:00, în Sala Studio a Teatrului Gong. Cei mici vor fi provocați la un joc de acțiune ce pornește de la tema consolei Nintendo și face o paralelă între interacțiunea din viața reală și cea virtuală. Cei mici vor pregăti, de asemenea, un moment de improvizație bazat pe mișcare, ce va fi prezentat a doua zi, pe scena Teatrului „Gong” în deschiderea spectacolului „Poveste cu un samurai pitic / The Inch-high Samurai”.
„Poveste cu un samurai pitic” va fi prezentat miercuri, 25 mai, de la ora 10:00, în sala de la etaj a Teatrului „Gong”. Spectacolul de dans este o adaptare după basmul japonez „Issun-boshi” și spune povestea de demult a unui om în vârstă care trăia alături de soția sa într-un sătuc îndepărtat. Cum nu aveau copii, se rugau în fiecare zi pentru unul: „Doamne, te rugăm să ne trimiți un copil, chiar şi un copilaș de-o șchioapă”. Într-o zi, spre marea lor surprindere, au fost binecuvântați cu un copil micuț, a cărui înălțime era de doar vreo doi centimetri. I-au pus numele Issun-boshi (ro. Băiatul de-o șchioapă). Accesul publicului la acest eveniment se face gratuit în limita locurilor disponibile.
Cel de-al doilea atelier al companiei japoneze este deschis tuturor copiilor cu vârsta peste 6 ani și va avea loc miercuri, 25 mai, de la ora 17:00, în Sala Studio a Teatrului „Gong”. Titlul original al acestui atelier, în japoneză, are un caracter onomatopeic și sună astfel: „Dadadadada, da”, imitând sunetul scos de zgomotul pașilor. Acesta este unul dintre cele mai populare programe ale companiei NMATU-POSU și oferă atât o lectură introductivă în dansul contemporan japonez, cât și exerciții de coregrafie cu muzică pop și proiecții video într-o atmosferă veselă și antrenantă. Atelierul are o durată de aproximativ 1h30min și este recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani. Prezentarea atelierului se face în limba japoneză, cu traducere simultană în limba română. Înscrierile la atelier se fac exclusiv la sediul teatrului, iar costul unui bilet este de 14 lei.
Turneul companiei japoneze în România este un proiect finanțat de The Agency for Cultural Affairs Government of Japan (ro. Agenția Culturală a Guvernului Japonez).
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sala Studio , Octavian Goga , Teatrul Gong , marea britanie , Teatrului Gong , Colegiului Naţional , Agenția Culturală , Cultural Affairs Government , Guvernului Japonez , The Agency , The Inch , Creative Dance , Toyofuku Akifumi , Souhei Minowa , Takafumi Kodama
Vizualizari: 884
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
Willy
Acum 8 ore
John Doe
Acum 8 ore
Newman
Acum 8 ore
Newman
Acum 8 ore
Q