Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

De ce am votat?

Am fost duminică la vot. La fel ca și cei +- 25% dintre concetățenii mei. Am pus ștampile mai pe chenar, mai pe lângă, m-am dus aproape degeaba, dar m-am dus. Mi-am sacrificat o oră din timpul meu liber ca să fiu un bun cetățean, ca să îmi câștig dreptul să comentez și să am opinii în următorii patru ani. M-am dus și ca să evit discuțiile contradictorii de luni cu talibanii obligativității votului. Pe lângă puterea poporului, democrația înseamnă și libertatea de a alege fără constrângeri. Ori demonizarea asta extremă a celor care și-au permis să își exprime opțiunea, fie ea și aceea de a nu participa la vot, este în totală antiteză cu noțiunea de democrație.

Nu știu de ce m-am dus la vot în afara motivelor puerile de mai sus și îi înțeleg perfect pe cei care nu s-au dus. Modificarea legislației electorale a făcut lumină în finanțarea campaniilor electorale și probabil a redus considerabil finanțările subterane. Asta înseamnă că se vor reduce și posturile oferite drept compensație sau avantajele financiare ale unor diverși după ce candidatul lor a ajuns unde trebuie. Un pas serios în combaterea corupției și traficului de influență. Ce a omorât, însă, e dezbaterea electorală, efortul candidaților de a convinge electoratul asupra propriului program. A fost o luptă strict de imagine, de notorietate, și asta se va resimți pe termen lung. Tocmai din acest motiv programele electorale au fost teribil de vagi și lipsite de conținut, pline de generalități și de lucruri care n-ar avea ce căuta la capitolul promisiuni electorale. Și niciuna dintre ele nu m-a convins. Puține au fost localitățile în care s-au prezentat proiecte de viziune, puțini au fost candidații care au gândit mai mult decât trio-ul străzi/școli/spații verzi. Ni s-a promis ceva ce trebuia să avem demult, stat civilizat fiind. Și mi-aș fi dorit mult mai mult decât atât. Din păcate, atât am primit, atât am votat. Este pentru prima dată din 2000, de la primul meu vot încoace, când am votat fără să am vreo așteptare. Nici cea mai mică așteptare. Dar măcar am votat. Votul meu a schimbat nimicul într-un nimic și mai mare. Bravo mie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3247

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

5 comentarii

la vremuri noi, tot noi

Acum 7 ani

Mda, rezultatele au fost previzibile, echipa veche ramane pe pozitii si schimbarile in bine vor veni cand si mai ales daca vor vrea ei. Eu inclin sa cred ca se va merge molcom pe vechea poteca calduta si se va continua si linia de "greseli" traditionale
Raspunde

Dorina

Acum 7 ani

De ce nu faceți voi anchete despre felul în care s-a făcut numărătoarea voturilor pe secții ? Ați afla câte greșeli se pot face.
Raspunde

Taxi5

Acum 7 ani

In Sibiu s-a votat prost si degeaba, pentru ca va fi mai rau ca inainte cu Fuego vice. Dar devenii tai, sunt atat de prosti de au votat pentru un condamnat ?
Raspunde

dancp

Acum 7 ani

votul nu este reprezentativ sa voteze numai 30 % din cei cu drept de vot trebe repetare la vot si ............... da pe nime nu intereseaza
Raspunde

mareleDAC

Acum 7 ani

Si batranul tau a votat cu penalul din puscarie, primar de DEVA?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus