Luni,
30.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

”Ciudățeniile” electorale din județ. Candidatul votat din greșeală, primarul cu 22% și cele 13 voturi lipsă

”Ciudățeniile” electorale din județ. Candidatul votat din greșeală, primarul cu 22% și cele 13 voturi lipsă

Fostul primar din comuna Gura Râului, Ioan Duțu, este candidatul cu cele mai puține voturi obținute în urma alegerilor locale din 5 iunie din întregul județ. Are totuși o scuză: cu câteva zile înainte de alegeri a făcut afișe prin care îndemna oamenii să nu-l voteze, pentru că nu și-a angajat mandatar financiar și conform noii legi electorale nu ar fi fost validat, în cazul în care ar fi câștigat competiția. Chiar și așa, Duțu a fost votat de nouă persoane. Cei mai ignorați candidați rămân în această situație Ilie Robu, candidatul PSRO din Arpașul de Jos, care a obținut doar 15 voturi. Același număr de voturi a obținut și candidatul PMP din Apoldul de Jos, Ioan Nicoară. Cu unul mai puțin decât Dan Sorin Gheorghe Pleșu, care a obținut în comuna Marpod doar 16 voturi. El a reprezentat Partidul Blocul Unității Naționale.

Voturi mai puține decât ”neamurile” din comună a obținut și candidatul PMP din Axente Sever, Alina Pușcaș,  care a fost votată de 32 de persoane.

Diferență de 13 voturi

Cea mai mică diferență între doi candidați s-a înregistrat în localitatea Poiana Sibiului, unde liberalul Ilie Dăncilă a câștigat alegerile cu 361 voturi, cu 13 mai multe decât social democratul Adrian Iovi (348). Tot un liberal, Valentin Ivan, a câștigat alegerile din Sadu, la limită în fața unui social-democrat, Ion Popica. Ivan a avut cu 15 voturi mai multe decât competitorul său. O diferență de 20 de voturi s-a situat și între primii doi candidați din comuna Alma. Marius Alin Călin (PNL)  a avut 642 de voturi, în timp ce Valer Nicolae Ivan (PSD) a obținut 622 voturi. O diferență de 20 de persoane l-a făcut pe liberal primar.

O diferență mică, de doar 112 voturi s-a înregistrat și la Tălmaciu, unde social-democratul Nicolae Petru Basarabă a câștigat alegerile cu 1386 voturi, în timp ce liberalul Ioan Oancea a fost votat de 1274 de persoane.

Primar cu 22%...

Noul primar al comunei Roșia, Ioan David, e primarul cu cea mai firavă legitimitate. El a scos un procent de 22,72% dintre cetățenii prezenți la vot. Chiar și așa, în urma lui, candidatul UNPR, Nicolae Blanga a obținut 522 voturi, 20,51% din cei prezenți la urne. La Racovița, noul primar Simion Olariu a fost votat de puțin peste o treime dintre cei care s-au dus la urne, 39% - 524 de voturi.

…și cu 100%

La polul opus, cel mai bun procentaj l-a obținut cel mai longeviv primar din județ, Nicolae Dancu din comuna Păuca, cu un scor imbatabil de 100%. E drept, a candidat singur. A fost votat de 1012 persoane. Scoruri bune au mai obținut primarii Sebastian Dotcoș – 89,60%, Maria Greavu – 81,09%, Ioan Schiau – 81,31%.

http://www.turnulsfatului.ro/2016/06/05/rezultate-cei-64-de-primari/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

dorin

Acum 6 ani

LA ROSIA DAVID A REUSIT ONEST SI CORECT, FELICITARI DOMNULE DAVID UNPR, A FURAT FARA NERUSINARE, IENCIU E VIZAT DE FAPTE DE CORUPTIE, ASTA NU A STIUT NIMIC IN VIATA DECAT SA FURE CU NERUSINARE, UN TIGAN ORDINAR, PUSCARIA O VEI INFUNDA NENOROCITULE
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna ! Dacă eu sunt prietena cu D-na Daniela , firma mea ar putea fi tratată cu "prietenie" de către "firma " D-nei ?
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Stimata doamna e-manuela, Bineinteles, te rog trimite-ne contactul tau si vei primi in cel mai scurt timp cereri de oferta, contracte si modalitatea si instructiunile cum sa ne dai partea noastra curata si spalata. Cu stima, Echipa
Raspunde

lalu

Acum 6 ani

pt. emanuela va asteptam cu drag la spitalul cfr Sibiu unde aceasta individa, Daniela campean a delapidat bani grei impreuna cu actuala menegerita, lili, se poate in continuare, va asteptam cu drag la muls bani din patrimoniul national
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus