Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

Con-A Sibiu nu găsește muncitori cu care să termine stadionul din Craiova. ”Oamenii nu vor să muncească”

Con-A Sibiu nu găsește muncitori cu care să termine stadionul din Craiova. ”Oamenii nu vor să muncească”

Compania Con-A Sibiu, care construiește stadionul din Craiova, a organizat luni, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, o bursă a locurilor de muncă. Firma sibiană a scos spre ocupare 72 de locuri pentru meseriile de inginer constructor, dulgher, sudor electric, fierar-betonist, zidar, lăcătuş mecanic, operator CNC şi hidroizolator.

Surpriza a fost ca șomerii să refuze să muncească.

„Suntem reprezentanţii unei firme de construcţii din Sibiu care face în Craiova Stadionul «Ion Oblemenco». Am depus oferta noastră la Agenţia din Craiova, însă nu am primit ajutorul oamenilor. Este un paradox: aceştia nu vor să lucreze, deşi au calificare în domeniul construcţiilor. Cele mai dese motive invocate sunt că nu au mai lucrat în domeniul în care sunt calificaţi. Au refuzat practic repartiţia. Din zeci de persoane care s-au prezentat, doar patru au vrut să primească oferta de muncă. Mâine (astăzi – n.r.) i-am invitat la stadion pentru probă de lucru, le-am explicat sistemul de lucru, le-am spus că vor primi un salariu motivant şi tichete de masă“, a spus Veronica Trană, inspector resurse umane salarizare la Con-A din Sibiu, citată de gds.ro.
Explicațiile șomerilor au fost pe măsură.
 „Sunt în şomaj de patru luni. Este greu, însă nu pot accepta să lucrez pe un şantier. Vine vara, temperaturile vor fi insuportabile, nu pot accepta un loc de muncă, indiferent cât de bine ar fi plătit, în aceste condiţii“, a spus Marian, unul dintre şomerii prezenţi ieri la sediul AJOFM, citat de aceeași sursă.
Citește și:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/28/de-la-cluj-arena-si-sala-polivalenta-la-stadioanele-din-craiova-targu-jiu-si-cugir-con-devenit-o-borna-constructia-arenelor-sportive/

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

30 comentarii

VL-69-BMW

Acum 7 ani

Credeti ca oltenii sunt prosti sa munceasca ca voi pe salarii de 10 milioane ?
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Nuuu, prefera sa bea la crasma alocatia copiiilor. Hai valea de aici ....
Raspunde

v

Acum 7 ani

Astfel de specimene compromit firme auto de renume.....
Raspunde

Adyla

Acum 7 ani

Olteni sunt puturosi.......
Raspunde

Marian

Acum 7 ani

Le dau eu salariul minim pe economie lunar sa vedem ei se descurca cu banii astia toata luna sa plateasca toate facturile sa tina si copii si sa si mai manince la preturile la care sint in ziua de astazi?
Raspunde

emi

Acum 7 ani

Scalvia con-a. Va invit pe voi de la itm sa mubciti 13 ore si mai mult,sambete, duminici si in sărbători legale pe banii astia. E sclavie curata si bătaie de joc fata de oamenii care nu au alte variante. Mai rau ca in sclavie. Lipsa de respect si încălcarea drepturilor omului. Itm de rahat. La 300 de ore lucrate pe luna iei sub minimul pe economie. 168 ore cu min pe economie iar restul cu sporuri nu da nici cum . Dar asta este nu se ponteaza tot si lumea musca.
Raspunde

Eu

Acum 7 ani

Nu! Nu credem nimic! Stim doar ca oltenii sant altfel decat ardelenii! Punct.... Scutestema de raspunsuri ca/ti miroase gura a praz.....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Doar boul manifesta tot atâta siguranța de sine, crezând ca e taur !
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

Ce inseamna salariu motivant? Daca nu gasiti acolo oameni, luati din sibiu ! Oamenii vor sa munceasca, dar nu pe salariul minim! Si foarte bine fac ca nu se vand pe salariul minim, pot face ceva mai bun pt ei si pentru tara asta! Dezvoltarea tarii se bazeaza si pe cei care refuza sa lucreze pe salariul minim! De ex: lucreaza in gospodarie, unii au. Altii, fac o mica afacere etc Acestia produc adevarata dezvoltare a tarii! Bravo lor!
Raspunde

Sache

Acum 7 ani

voi munciti pe 6-7000 lei/sezon,stim! Ciobani..
Raspunde

Cosmin

Acum 7 ani

lelea ogluta (cu o mic) si oltenii sa se uite si aici, puturosilor!!! http://ziarulunirea.ro/in-sebes-somajul-este-numai-un-cosmar-municipiul-din-alba-vazut-drept-un-colos-al-fortei-de-munca-270849/
Raspunde

florina

Acum 7 ani

cei care nu vor sa munceasca nu ar trebui sa primeasca nici ajutoare sociale. ce ajutor minim garantat? bani pradati pe puturosi.....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Tau t-al putea intla in tetulitate, ta va tentuleze pe voi, tand nu le tonvine te potati, ti ta iete la pentie dupa 10 ani cu 7000-8000 lei
Raspunde

Pravale Baba

Acum 7 ani

Nu te supara, cand incepi un limbaj nou primele posturi pot fi bilingve? Cum te obisnuiesti cu unul apare altul.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

...putin efort intelectual va ajuta la dezvoltarea ta personala...
Raspunde

Confidential

Acum 7 ani

Relatati situatii reale , salariie muncitorilor Con-A nu sunt minimul pe economie .... se munceste mult dar peronalul este remunerat corespunzator. Aceste informatii se pot verifica la ITM -SIBIU.
Raspunde

Adyla

Acum 7 ani

La necalificati ce salar vreți frumosilor
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Cine sunt frumosi? Oltenii ????? Am mai auzit una :)))
Raspunde

Bmw

Acum 7 ani

De ce s-a muncim pe salarii mizere de 1500 lei????? S-a vina statul sa ne deie ca noi platim la stat shi sintem romani!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

...statul va da dragutule... va da ''multe..mure"...
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Paradox ! Sa lucreze acasa (valabil in cazul de fata pt. craioveni) pe circa 1500 1800 + bonuri nu vor ! Sa lucreze in Sb. ca chelnerite, barmanite, muncitori constructii (in mare parte la negru) & altele, sa dea mult pe chirie, si tot cam atat castiga, vor ! Freakin' weird !
Raspunde

Terje

Acum 7 ani

Nu gasesc si nici nu au cum, e simplu : cine este priceput nu munceste pe santier in Romania pe nimic, ia drumul occidentului pentru ca si acolo e nevoie de calificati,,,,Daca tot face munca asta grea , o face pe bani multi...mult mai multi.
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Corect!
Raspunde

Ardeleanca

Acum 7 ani

Na! Intelegeti acuma care este diferenta intre Craiova si Sibiu!
Raspunde

Johnson PH5.5

Acum 7 ani

La necalificati 1000 lei+ bonuri. Cred ca-i corect cat plateste Con-A, ma rog, 300 ore, asta nu-i problema lor ci a ITM-ului care sa face ca nu observa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus