Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

VIDEO Președintele Germaniei: ”Dacă ar fi să lăsăm inima să decidă, am mai sta o săptămână aici”

VIDEO Președintele Germaniei: ”Dacă ar fi să lăsăm inima să decidă, am mai sta o săptămână aici”

Aflat într-o vizită în Sibiu, președintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck a declarat în cadrul unei scurte întâlniri la sediul FDGR că ”dacă ar fi să lăsăm inima să decidă, am mai sta o săptămână aici”, fiind plăcut impresionat de Sibiu și arhitectura sa. Aici, Joachim Gauck și-a amintit de începutul său în politică, făcând o asociere între FDGR și Noul Forum, partidul în care și-a făcut debutul în politică. ”Este frumoasă denumirea de Forumul Democrat al Germanilor din România, îmi place. Și eu, când am intrat în politică am făcut parte din Noul Forum, o organizație care își propunea să schimbe sistemul învechit de a face politică”, a spus președintele Republicii Federale Germania.

https://youtu.be/C6BiN9B-tzU

Alături de președintele Iohannis, Joachim Gauck a semnat în cartea de onoare a Primăriei Sibiu, în debutul vizitei în oraș. De aici, cei doi președinți s-au întâlnit cu elevi ai Liceului Brukenthal. Aici, președintele Joachim Gauck le-a prezentat elevilor un muzician plecat în Germania din Brașov, Peter Maffay. De asemenea, președintele s-a interesat care este motivul pentru care elevii de naționalitate română vor să studieze în limba germană.

De aici, cei doi președinți s-au deplasat la Biserica Evanghelică, iar ultimul punct al vizitei a fost sediul FDGR, unde s-au întâlnit cu fostul președinte al Consiliului Județean Sibiu, Martin Bottesch.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

FRUMOS

Acum 6 ani

Stimati PRESEDINTI GE&RO, Va multumim pentru INITIATIVA de=a vizita Sibiul,asemeniea si pentru frumosul mesaj transmis romanilor de aici. Asa este , Romania are oameni frumosi si spera ca frumusetea interioara ...intr-o zi sa fie de invidiata pe mapamond ....pentru ca este de fapt CA O ENERGIE FRUMOASA PE CARE O PUTEM EXPORTA. Probabil ca acesta surpriza s-a datorat si vreunei Doamne,caci diplomatia se simte , iar pentru aceasta transmitem FRUMOASE CUVINTE DE MULTUMIRE. Felicitari sefei din SPP=SIBIANCA pentru ca este un MODEL de caracter si asat ne ajuta la IMAGINEA SIBIULUI. Cred ca trebuie cu totii sa luptam pentru a arata ceea ce este frumos , ajutand astfel si schimbarea frumoasa a generatiilor viitoare.
Raspunde

FRUMOS

Acum 6 ani

SCUZE PENTRU GRESELILE GRAMATICALE ! datorate tastelor PC.
Raspunde

Zorro

Acum 6 ani

Ce vrajeala ieftina pt naivi,herr Gauck.
Raspunde

Culae

Acum 6 ani

Politic, economic, aceasta vizita este egala cu zero. Iau spus "ba de aici scoatem banu' cu forta de munca ieftina sa sustinem salariile din centralele germane unde aia nu fac nimic". Macar daca ar mai sustine scolile germane, sa trimita niste profesori someri de mana a patra din Germania sa invete copii romanilor limba...
Raspunde

...

Acum 6 ani

Bine zis! Nu-ți dă neamțul nimic gratis! doar să-i fii slugă! Halal de așa vizită! Iar stimata doamnă Carmen iar a dat-o în bară cu textila!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus