Luni,
04.12.2023
Parțial Noros
Acum
-2°C

Un minim respect pentru cӑpitan, la plecarea de la CSU. “N-a câștigat trofee, dar blondul firav și-a câștigat fani, pe viaţӑ”

Un minim respect pentru cӑpitan, la plecarea de la CSU. “N-a câștigat trofee, dar blondul firav și-a câștigat fani, pe viaţӑ”

Aceste rânduri sunt despre respect sau, mai degrabӑ, despre lipsa lui. Am preferat sӑ nu scriu sub imdoldul indignӑrii, imediat dupӑ ce clubul CSU Sibiu a anunţat plecarea cӑpitanului Octavian Popa Calotӑ. Am preferat sӑ mai aștept câteva ore, poate, poate nodul în gât îmi va dispӑrea. Dar sentimentul a rӑmas același. Felul în care clubul a ales sӑ anunţe plecarea cӑpitanului mi-a lӑsat un gust amar și o bӑrbie care tremurӑ de ciudӑ, gândindu-mӑ la acei oameni în galben care cântӑ cu inima la fiecare meci, la acei copilași care mângâie cu privirea fiecare mișcare a idolilor lor, așteptând cuminţi, la final de meci, sӑ obţinӑ doar o pozӑ sau un autograf pe un tricou pe care-l vor purta și când pun geanӑ peste geanӑ, dar și la acei juniori care cresc odatӑ cu pasele, coșurile și driblingurile jucӑtorilor pe care îi îndrӑgesc din suflet. M-am gândit la fiecare dintre ei, la fiecare în parte, atunci când am vӑzut comunicatul de presӑ trimis de reprezentanţii lui CSU Sibiu, cu titlul “Tincu, Lalovic și Mijajlovic continuӑ alӑturi de CSU Sibiu”. Nimic despre plecarea lui Calotӑ?

13138745_10204620742598972_7055262730085176072_n

Abia în finalul comunicatului a apӑrut informaţia cӑ Octavian Popa Calotӑ a plecat la “o echipӑ din Liga Naţionalӑ”, fӑrӑ alte explicaţii, deși jucӑtorul mai avea un an de contract cu echipa. Nici pe pagina de Facebook n-am vӑzut nimic, în afarӑ de acel comunicat, cu același titlu.

Probabil prin aceastӑ modalitate s-a încercat distragerea atenţiei de la plecarea unui jucӑtor care s-a confundat cu Sibiul în ultimul deceniu, prin punerea în prima plan a unor jucӑtori care vor continua cu CSU Sibiu și în sezonul urmӑtor. Oricum ar fi, poate cӑ acest jucӑtor ar fi meritat mai mult de 3-4 rânduri în subsolul unui comunicat. Poate și-ar fi dorit și el sӑ le transmitӑ suporterilor câteva cuvinte de rӑmas bun – sӑ le explice suporterilor de ce a plecat – și poate ar fi merit asta mӑcar pentru cele peste 200 de meciuri în tricoul lui CSU, pentru partidele în care a jucat cu genunchii striviţi, cu umerii vӑtӑmaţi și chiar și cu o lacrimӑ de sânge sub ochi, pentru faptul cӑ ales sӑ rӑmânӑ la CSU sezoane dupӑ sezoane deși valoarea și statisticile individuale îl recomandau la orice echipӑ din ţarӑ care se bate la campionat. Sau mӑcar pentru cӑ a renunţat și la bani pentru binele echipei.

Doar pentru toate acestea, cred cӑ meritӑ un minim respect. Mӑcar de dragul fanilor, care au vӑzut în el, acasӑ sau în deplasare, spiritul lui CSU.

Anunţul plecӑrii cӑpitanului doare, dar Calotӑ știe cӑ oriunde va juca, spiritul care s-a încarnat în trupul unui blond firav îl va urmӑri toatӑ viaţa, precum un câine credincios. “Kevin” și-a câștigat acest însoţitor încӑ de când avea 17 ani și pӑșea pentru prima datӑ pe parchetul Sӑlii “Transilvania”.

Haideţi sӑ învӑţӑm sӑ ne arӑtӑm respectul pentru jucӑtori care nu doar vin și pleacӑ. Pentru cӑ astfel de sportivi sunt atât de puţini în ziua de azi. Sӑ-i respectӑm, mӑcar de dragul lor, al fanilor. Chiar și acum, la plecare.

Drum bun, Kev! Semnat: un fan.

13083258_1335071466508289_4615485906268043470_n

foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

3 comentarii

Marcel

Acum 7 ani

Stii ce este interesant? Faptul ca anternorul Fleseriu a insistat sa scape de fitele lui.... De ce? sa-l intrebam pe Fleseriu. Si oricum Kevin a plecat de la Sibiu pentru niste marunti in plus....fara sa stea pe ganduri...
Raspunde

Doru

Acum 7 ani

Nu stiu ce sa zic.....Eu stiu doar ca la Sibiu e o familie mare, din care Calota nu mai face parte acum.Totusi, am auzit ca fostul numar 11 al Sibiului, fost vandut la Timisoara.Dar probabil sunt doar zvonuri....:)
Raspunde

DonJuan

Acum 7 ani

Nu discut conditiile in care a plecat Calota si nici despre jucatorul Calota penteu ca mi-am exprimat parerea. Ce pretentii poti sa ai de la Horatiu Floca ? Langa cine a stat Horatiu Floca timp de 10 ani de zile ? Floca conduce acest club exact cum sa condus si pana acum, cu un amatorism desavarsit si cu cartile ascunse sub masa. Floca este un fost cameraman care a ajuns in fruntea clubului printr-o conjunctura. Se afla acolo ca sa tina ascunse sub pres toate mizeriile lui Vulc. Daca ar fii fost pus pe liber caupsanu Catalin Vulc ar fii fost bani suficienti pentru Calota. Ti se pare normal ca Vulc Catalin sa castige 2000 euro pe luna ? Adik 20 de mii pe sezon ? Vulc , Buduleci , Floca sunt toti o apa si un pamant. Niste incompetenti. Stii ca Buduleci si-a blamat jucatorii pe facebook din spatele unor conturi false ? Astia ne conduc clubul, niste mascarici de toata jena.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus