Sâmbătă,
23.10.2021
Parțial Noros
Acum
15°C

„Ceata Junilor” participă la Festivalul Inimilor. Spectacol inedit cu 60 de dansatori

„Ceata Junilor” participă la Festivalul Inimilor. Spectacol inedit cu 60 de dansatori

Ansamblul Folcloric „Ceata Junilor” va reprezenta Sibiul la Festivalul Inimilor, o manifestare folclorică internațională ce este organizată la Timișoara. Astfel, prin această participare la festival, „Ceata Junilor” marchează primul mare spectacol din seria celor menite să celebreze cei 25 de ani de existență ai ansamblului.

„Ceata Junilor” va urca mâine, 8 iulie, de la ora 19.30, pe scena din Parcul Rozelor cu un impresionat număr de 30 de perechi de dansatori, care vor prezenta obiceiul Plugarul, de pe Țara Oltului, și dansuri specifice Mărginimii Sibiului și Văii Hârtibaciului. Alături de aceștia se vor afla orchestra „Cindrelul” și soliștii Andreea Vulcu și Daniel Rosalim. Totodată, astăzi, 7 iulie, începând cu ora 18.30, ansamblul Junilor participă la parada portului popular din cadrul festivalului, pe traseul Catedrala Ortodoxă – Parcul Rozelor. Pentru Ansamblul „Ceata Junilor” participarea la această manifestare este una de tradiție, fiind prezenți în cadrul festivalului încă de la prima ediție.

„Ceata Junilor” a fost prezentă încă de la prima ediție a Festivalului Inimilor și ne bucurăm că, în acest an când noi aniversăm 25 de ani de activitate, putem merge la Timișoara cu nu mai puțin de 60 de dansatori”, spune Silvia Macrea, coregraf al ansamblului și manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul - Junii” Sibiu.

Festivalul Inimilor a ajuns în acest an la cea de-a 27-a ediție, fiind organizat de Consiliul Local și Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus