Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
6°C

Marea asfaltare. Primăria a semnat primele contracte pentru modernizarea străzilor de pământ. 17 la număr

Marea asfaltare. Primăria a semnat primele contracte pentru modernizarea străzilor de pământ. 17 la număr

În urma procedurii de achiziție lansată în martie și organizată pe baza regulilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), administrația Sibiului a atribuit lucrările de modernizare a 17 străzi de pământ firmei SC Geiger Transilvania SRL.

Cele 17 străzi sunt împărțite pe trei loturi, aflate în zonele Lupeni, Marmeladă și Obor – Viitorului. Termenul de execuție a lucrărilor de modernizare este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar garanția solicitată prin contract este de cinci ani de la terminarea lucrărilor. Cele 17 străzi au o lungime cumulată de 3,8 km. Valoarea celor trei contracte încheiate între Primăria Sibiu și Geiger Transilvania este de nouă milioane de lei. Fondurile provin dintr-un credit de 15 milioane de euro, accesat de Sibiu de la BERD la finele anului trecut. Potrivit anunțului făcut de reprezentanții administrației, întregul credit va fi folosit pentru modernizarea a aproximativ 60 din cele peste 100 de străzi de pământ din oraș.

“Străzile vor intra pe rând în lucru, dar vom interveni mai întâi pe străzile pe care EON Gaz și-a reabilitat rețeaua proprie. Din cele 17 străzi pentru care am contractat acum lucrările de modernizare, societatea de gaz mai trebuie să își modernizeze rețeaua pe străzile Călan, Armoniei și Traian”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu
Potrivit caietelor de sarcini, pe toate cele 17 străzi va fi amenajată rețeaua de cablaj metropolitan. În plus, străzile unde rețeaua de apă și canal nu a fost modernizată vor beneficia și de astfel de lucrări. În afara asfaltării, alte lucrări prevăzute sunt modernizarea iluminatului public, precum și amenajarea de alveole înierbate pentru copaci.

Lista celor 17 străzi împărțite pe loturi Sursa: Primăria Sibiu

Lotul 1: Zona Lupeni. Valoarea contractului încheiat este de 2.139.052,73 lei, pentru lucrări pe următoarele străzi: • Porumbeilor: modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de locuri de parcare și a unor alveole înierbate pentru arbori • Rândunelelor: modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea sistemului de iluminat public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor • Anul 1907 (foto): modernizarea rețelei de apă și canalizare, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și trotuarelor și amenajarea de alveole înierbate pentru arbori • Armoniei: modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor și crearea de locuri de parcare • Traian: extinderea rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și trotuarelor

Lotul 2: Zona Marmeladă. Valoarea contractului încheiat este de 2.669.158,26 lei, pentru lucrări pe următoarele străzi: • Mărului: modernizarea rețelei de canalizare pluvială, a carosabilului și a trotuarelor și amenajarea de zone verzi • Părului: modernizarea rețelelor de apă, canalizare și canal pluvial, modernizarea carosabilului și a trotuarelor și amenajarea de zone verzi • Vișinilor: modernizarea rețelelor de canalizare și canal pluvial, modernizarea carosabilului și a trotuarelor și amenajarea de zone verzi • Fragilor: modernizarea rețelelor de apă, canalizare și canal pluvial, modernizarea carosabilului și a trotuarelor și amenajarea de zone verzi • Prunelor: modernizarea rețelelor de canalizare și canal pluvial, modernizarea carosabilului și a trotuarelor și amenajarea de zone verzi • Nucului: modernizarea rețelelor de canalizare și canal pluvial, modernizarea carosabilului și a trotuarelor și amenajarea de zone verzi

Lotul 3: Zona Obor–Viitorului. Valoarea contractului încheiat este de 4.228.691,28 lei, pentru lucrări pe următoarele străzi: • Berzelor: modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, crearea de locuri de parcare și a unor alveole înierbate pentru arbori • Gheorghe Șincai: modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, amenajarea unor alveole înierbate pentru arbori • Sălciilor: modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și a trotuarelor, amenajarea unor alveole înierbate pentru arbori; • Oltului: modernizarea rețelei de apă și canalizare, a rețelei de canalizare pluvială, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și trotuarelor și crearea de locuri de parcare. • Octavian Smigelschi: modernizarea rețelei de apă, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea iluminatului public, modernizarea carosabilului și trotuarelor și crearea de locuri de parcare • Călan: modernizarea iluminatului public, amenajarea canalizației metropolitane, modernizarea carosabilului și trotuarelor și crearea de locuri de parcare

Urmează alte 15 străzi

23 mai 2016 a reprezentat termenul limită pentru depunerea ofertelor de către constructorii interesați pentru modernizarea altor 15 străzi de pământ din Sibiu. Sursa de finanțare o reprezintă aceleași 67,5 milioane de lei împrumutate de la BERD anul trecut. Cele 15 străzi sunt împărțite tot în trei loturi: Zona Piața Cluj I (General Bălan, Narciselor, Ion Pop Reteganu, Păltiniș, Carpaților și Margaretelor), zona Lazaret I (Turgheniev, Balanței, Laminorului și Plevnei) și zona Țiglari (Ulmului, Faianței, Zugravilor, Zidarilor și Fagului).

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

cipi

Acum 7 ani

daca aveti vreo informatie informatie strada ogorului cand se va asfalta?
Raspunde

Cosmin

Acum 7 ani

Foarte bine ca asfaltati. Dar nu uitați de Str. Poiana Sibiului. Sunt totuși atât de multe blocuri si e o stradă impracticabila când plouă sau ninge!!!
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

ce se aude despre dezastrul de pe str. Litovoi??? ce ganduri aveti???
Raspunde

cetatean

Acum 7 ani

Str. Malinului , str Viilor din cartierul Gusterita pe cand? Apropo, cand mai vine Doamna Primar prin cartier ca str. Malinului s- a deteriorat rau de tot in urma ploilor. Ultima data cand au reparat-o ( ca sa tina pana trece Doamna Primar) a fost in timpul vizitelor prin cartiere cand asculta, doar, cerintele cetatenilor.
Raspunde

Aristide

Acum 7 ani

A trebuit sa vina Dragnea si sa va dea de pamant cu mandria voastra de sibieni nereusiti! 100 de strazi de pamant in marea capitala curturala :))))
Raspunde

un sibian

Acum 7 ani

du-te sa ti-o bage Dragnea pe sub mustata, coclitule!! poate iti trece duhoarea aia de praz pe care o lasi in urma ta!! Stai la tine si la Dragnea unde si casele se fac din chirpici, nu strazile intr-un oras civilizat!! hai, du-te si voteaza cu pesedeul tau din fundu gradinii!!!
Raspunde

Vasi Cristea

Acum 7 ani

In Turnisor , pe cand ?????
Raspunde

john

Acum 7 ani

Aristide olteanu
Raspunde

ardeleanul

Acum 7 ani

Bai aristide ai venit la Sibiu si inca nu te-ai ardenelizat esti tot oltean parlit .....lasa-l pe dragnea sa-si doarma somnul acolo la mama lui nu-l mai chema sa faca impresie pe aici ca nu avem nevoie de asa ceva .....pe aici oamenii muncesc si nu asteapta pomeni
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

sa te ia dracu primarie...si pe dl pop la fel in dezbateri parca stiati de necesitataea strazii ana ipatescu......mie greata de asta nici nu am venit dezbateri....noua ca cetateni ne este rusine sa va radem in fata când mintiti in campanii....la fel si cu echipa de fotbal.....este an electoral...la fel ca si in precedentele cazuri...sa de a domnul sa reziste insa mie foarte greu sa cred...poate doar cu ambitia acestui domn Birt si poate a Interstarului care a aratat ca poate...fiind de atatia ani pe piata
Raspunde

Sergiu

Acum 7 ani

Dar pe Otelarilor in cartierul IPAS ce se intampla. Din 90' nu a mai intrat nimeni cu asfalt acolo....e ca dupa razboi.
Raspunde

Dana

Acum 7 ani

Gusterita?!?!?!
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Strada Ogorului cand urmeaza??? Anul trecut ati asfaltat in bataie de joc strada Frunzei ,iar acum tot cartierul Alma foloseste o singura cale de acces spre oras, adica str.Frunzei. Unde ati mai auzit in sec.21,un cartier intreg sa aiba o singura cale de acces spre oras,si mai mult cartierul este si in extindere dupa calea ferata.
Raspunde

Ionut

Acum 6 ani

In Gusterita se minte maxim!! Erau pe lista mai multe străzi dar degeaba!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus