Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

CNADNR insistă: Autostrada închisă între Cunța și Săliște va fi gata în septembrie. Lărgirea DN7 - Valea Oltului, la sfârșitul lunii iulie

CNADNR insistă: Autostrada închisă între Cunța și Săliște va fi gata în septembrie. Lărgirea DN7 - Valea Oltului, la sfârșitul lunii iulie

România ar putea finaliza 260 de noi kilometri de autostradă în 2016 şi 2017, pe baza stadiilor de execuţie de pe diversele şantiere. Astfel, reţeaua naţională va ajunge la aproape 1.000 de kilometri la finalul anului viitor, arată calculele News.ro, pe baza declaraţiilor directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor.

În prezent, România are 733 de kilometri de autostradă, însă în acest bilanţ este inclus şi lotul de 22 de kilometri al autostrăzii Sibiu-Orăştie, închis la zece luni după inaugurare pentru grave deficienţe.

Acest lot va fi dat în folosinţă în luna septembrie a acestui an, după ce lucrările de remediere vor fi finalizate, susţine şeful CNADNR.

„Am semnat contractul de proiectare pentru consolidare şi îmbunătăţire a capacităţii portante a terenului de fundare, lucru care nu a fost luat în calcul de proiectantul iniţial. Urmează ca, în cel mult două săptămâni, să avem proiectul pe masă pentru a începe execuţia”, a declarat Cătălin Homor, pentru News.ro, citat de DIGI 24.

Pe lângă acest lot cu probleme, în 2016 şi 2017 există mari şanse să fie finalizate lucrările la alţi 260 de kilometri de autostradă.

Printre cele mai importante autostrăzi care ar putea fi terminate până la sfârşitul anului viitor este Lugoj-Deva, cu o lungime de 100 de kilometri, care reprezintă bucata lipsă dintre Sibiu şi Nădlac pe autostrada A1.

Lucrările au fost întârziate mai mulţi ani din cauza unor dificultăţi legate de obţinerea avizelor de mediu pentru ecoductele destinate trecerii urşilor şi pentru peşteri de lilieci.

„Lugoj-Deva este în mare parte blocat pentru că nu există autorizaţii de construire. Facem eforturi să le obţinem, suntem condiţionaţi de obţinerea acordului de mediu şi de existenţa unor peşteri de lilieci care ba sunt, ba nu sunt. A apărut, în mod surprinzător, şi un culoar de migraţie a urşilor, pentru care am implementat două tuneluri, secţiune care se află în proiectare, urmând a fi scoasă la licitaţie”, a spus Homor, pentru News.ro, citat de Digi24.

În cazul Autostrăzii Sebeş-Turda (A10), care leagă autostrăzile A1 şi A3, dacă nu vor exista întârzieri, ar putea fi finalizate loturile 2, 3 şi 4, cu o lungime cumulată de 53 de kilometri, din totalul de 70 al autostrăzii.

În 2017 ar trebui să fie terminaţi şi 47 de kilometri din autostrada Târgu Mureş - Câmpia Turzii, parte din Autostrada A3. Aici, termenul de execuţie este de 12 luni, iar lucrările ar trebui să înceapă în septembrie.

Un alt segment cu şanse de a fi terminat în următorul an şi jumătate este unul de 30 de kilometri între Suplacu de Barcău şi Borş, parte din A3. Pe acest sector, unde a lucrat firma Bechtel, lucrările sunt finalizate în proporţie de peste 50%.

Tot pe autostrada Transilvania ar putea fi deschise tronsoanele Nădăşelu - Mihăieşti, de 16,8 km, şi Gilău-Nădăşelu, 8,7 km, ultimul fiind în stadiu avansat de realizare. Pentru segmentul Nădăşelu - Mihăieşti, partea de proiectare va începe în acest an.

Şi "ciotul" de 3 km de la intrarea în Bucureşti a autostrăzii A3, de la Petricani, ar putea fi finalizat anul viitor. Finalizarea acestuia este doar la stadiul de obţinere a avizelor necesare pentru emiterea autorizaţiei de construire, potrivit situaţiei prezentate sâmbătă noului ministru al Transporturilor, care a vizitat mai multe şantiere în zona Capitaleil.

Pe lângă acestea, există proiecte importante de modernizare şi lărgire a drumurilor naţionale, care ar putea fi finalizate în acest an sau în 2017.

Actualul proiect de lărgire a DN7 în zona care traversează Valea Oltului, are ca de termen finalizare sfârsitul lunii iulie 2016.

Mai există un proiect de lărgire pe 5 kilometri, 3 km cu o bandă şi alţi 2 km cu două benzi în plus. În prezent, este finalizat studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, iar CNADNR caută acum sursa de finanţare. Până la sfârşitul anului, proiectul va fi scos la licitaţie.

Din proiectul de lărgire la două benzi pe sens şi modernizare a centurii nord a Bucureştiului, care ar putea fi finalizat la sfârşitul anului 2018 sau începutul anului 2019, vor fi terminate două tronsoane până la sfârşitul anului 2017, în zona DN2 – A2.

Alte oraşe care ar trebui să aibă centurile reabilitate integral sau parţial până la finalul anului 2017 sunt Craiova (Craiova Sud), Braşov (secţiunile DN1 - DN11 şi DN12), Carei, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Suceava, Bacău, Tecuci şi Mihăileşti.

Drumurile naţionale importante care vor fi reabilitate în următorul an şi jumătate sunt DN76 (Deva-Oradea), DN67 (tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu), DN66 (tronsonul Bumbeşti Jiu – Petroşani), DN56 (tronsoanele Galicea Mare-Calafat şi Craiova – Galicea Mare), DN79 (Arad-Oradea) şi DN73 (tronsonul Piteşti – Câmpulung).

Citește și

http://www.turnulsfatului.ro/2016/07/08/o-firma-din-alba-pe-primul-loc-pentru-continuarea-lucrarilor-la-autostrada-inchisa-intre-cunta-si-saliste/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

S-apa' di se sa nu sa poată ? Ca la cât di pruosti suntim nuooi sa-i criedem, si cât di guras-s iei pi "sticla" n-o intrat zalili-n sac !
Raspunde

Goe

Acum 6 ani

Si pe 29 Septembrie o sa spuna ca se lucreaza la noapte si maine e gata!
Raspunde

emil

Acum 6 ani

pentru bolovanul Gafosdea, AI IMPRESIA CA ESTI MAI "INTELIGENT" CU EXPRIMAREA TA ? DEJA NE-AI PLICTISIT...
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Atunsia meri di ti culca,
Raspunde

VLAD ȚEPEȘ

Acum 6 ani

În țara noastră sunt multe *bestii trădătoare de neam și țară*, care nu vor bunul mers al ei. Încurcă pe toate căile dezvoltarea României. Se cred *băieții deștepți*, care pot fura miliarele de Euro alocați de UE. Directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Cătălin Homor, nu specifica nicodata cine încurcă, sau cine nu aprobă anumite lucrări *lilieci, cimitire, tuneluri,....*. În Ministerul transporturilor și această firmă sus mentionată stau coorupții, hoții, bandiții și trădătorii neamului românesc. Dacă guvernul nu va lua măsuri contra ministerului și această firmă *mlefică*; noi asociatia șofrilor, împreună cu urmașii victimelor de la accidentele petrecute pe șoselele dezastruoase, vom demola acest *minister demonic și această firmă luciferiană*. Blestemți să fe toți vinovații.
Raspunde

gogu

Acum 6 ani

te sustin blestemati sa fie pe veci toti tradatorii care l-au asasinat pe ultimul patriot in ziua de Craciun sa ne dea un exemplu ....cum ar fi uite daca va razvratiti cum au fost licidati conducatorii care au tinut la voi si tara ...sa ia draq pe toti de rusofili , ue si americani ..... si toate papusile lor care se vor intalni cu Dumnezeu intr-o zi ... atei nenorociti ...e loc pentru toti pe pamant nu stiu de ce tradeaza , erau avuti si daca nu tradau la cate bogati a avut si inca mai are tara
Raspunde

Telebus Petre

Acum 6 ani

Doresc sa-l rog pe dl director al CNADR Buc .ce raspunde cu privire la modernizarea DN7D Sibiu-Ciineni - Cutea de ARGES,care ar rezolva in procent semnificativ fluiditatea traficului de peDN 7,Valea Oltului si intreruperile de tafic acidentale cauzate de accldente grave si caderi repetate de stinnci de pe versanti.Un comentariu neavenit al unui direcor total strain de Rominia si de harta cailor de comunicatie a declarat ca acest drum nu duce nici unde. Sa-i fie rusine!(refuz sa-i dau numele considerind ca este incopetent si nu sitiu ce cauta in reg CNADR Craiova
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus