Marţi,
27.09.2022
Parțial Noros
Acum
18°C

 60 de voluntari au îngrijit 10.000 de puieți, la Arpașu de Jos

 60 de voluntari au îngrijit 10.000 de puieți, la Arpașu de Jos

Asociația Cu verdele-n SUS, alături de aproximativ 60 de voluntari, a organizat, sâmbătă, prima acțiune de îngrijire a tinerei păduri plantate în primăvară la Arpașu de Jos, județul Sibiu.Voluntarii au refăcut vetrele tuturor celor 10.000 de puieți de stejar, frasin și paltin plantați în aprilie.  

În şase ore de muncă, voluntarii au reuşit să treacă pe la fiecare puiet în parte și să îl ajute să supraviețuiască. Au fost refăcute vetrele, s-a săpat în jurul puieților și au fost înlăturate buruienile. Din cauza ploilor dese, vegetația s-a dezvoltat mult în ultimele luni, riscând să sufoce arborii plantați de voluntari. La finalul evenimentului, voluntarii s-au așezat pe iarbă, s-au bucurat de un prânz delicios în formulă extinsă și s-au relaxat la umbra stejarilor în sunetele unui concert de gong.

cuverdeleinsus5

“Acţiunea de sâmbătă este specială prin felul în care am înţeles cu toţii să ne implicăm pentru binele comun, pe termen lung: localnici care au venit să ne ajute, angajaţi ai Primăriei Arpaşu, numeroşi sibieni, prieteni din alte organizații ne-guvernamentale, firme locale sibiene care ne-au susţinut financiar sau cu produse, sute de alergători şi susţinători ai proiectului în cadrul Semimaraton Sibiu, presa locală. Sunt aproximativ 1000 de oameni deja implicaţi în construcţia acestei noi păduri. Cu fiecare acţiune suntem tot mai mulţi”, a declarat Andrei Șoroagă, președintele Cu verdele-n SUS.

Acțiunea de îngrijire se va repeta cel puțin încă o dată în decursul acestui an, cel mai probabil la sfârșitul verii când tânăra pădure va fi pregătită pentru intrarea în sezonul rece. Mobilizările pentru îngrijirea puieților reprezintă etapa a II-a a proiectului “Să creștem o pădure”, proiect care se întinde pe o perioadă de  cinci ani de zile și care presupune tranformarea terenului de două hectare de pășune neutilizabilă din comuna Arpașu de Jos într-o tânără pădure de foioase care va fi îngrijită până la intrarea în maturitate și înscrierea în fondul forestier.

Credit foto: Marius Miclea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Bravo uai baieti ! Ghini ca mai iecsista si sighieni di isprava.
Raspunde

sighian antivenetici

Acum 6 ani

Scrie corect,nu mai poci cuvintele jenibilo!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus