Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Parteneriat între Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu și  „Quai des Bulles” din Saint-Malo din Franța

Parteneriat între Festivalul de Benzi Desenate de la Sibiu și  „Quai des Bulles” din Saint-Malo din Franța

Festivalul Internațional de Benzi Desenate de la Sibiu a încheiat un parteneriat cu unul dintre cele mai mari Festivaluri de Benzi Desenate din Franța, « Quai des Bulles » din Saint-Malo. Acest parteneriat reprezintă recunoașterea importanței pe care o dobândește în fiecare an Festivalul de la Sibiu, întrucât Festivalul de la Saint-Malo este unul dintre cele mai importante evenimentele ale anului din Franța, țară de referință a Benzilor Desenate.

Prin acest parteneriat între Festivalul de la Sibiu si cel de la Saint-Malo, « Quai des Bulles », cei doi parteneri se angajeaza sa promoveze reciproc artisti din Franta si din România. Debutul va avea loc în luna octombrie a acestui an la cea de-a 36-a ediție a Festivalului « Quai des Bulles » la care va fi invitată Maria Surducan. Autoare din Cluj, ea a fost publicată mai ales în Franța, « Foire de Nuit » (Moule à Gaufre), dar și în România : « Merele de Aur » (mereledeaur.ro, HAC!BD), « Karel Liman #arhitect » (Jumatatea Plină), « Prâslea cel voinic si merele de aur » (Vellant). Invitată la Festivalul de la Sibiu la ediția din 2016, Maria Surducan va participa în această toamnă și la Festivalul de la Saint-Malo. Parteneriatul dintre cele două festivaluri prevede de asemenea, ca un autor francez de benzi desenate să fie invitat la Festivalul de la Sibiu în 2017, dar să fie invitați și reprezentanți ai celor două festivaluri la evenimentele respective ale fiecaruia.

Festivalul de benzi desenate promovează de 4 ani de zile banda desenată în orașul Sibiu invitând în fiecare an pe cei mai buni autori români de benzi desenate, precum și autori din întreaga Europă. Astfel, în 2016, festivalul a avut ca invitați mai mult de 30 de artiști veniți din 6 țări diferite și aproximativ 2.000 de vizitatori au participat la evenimentele Festivalului: work-shopuri, meciuri de benzi desenate, concerte desenate, ateliere în scoli, conferinte, live drawing.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus