Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Picăturile de ploaie și ropotele de aplauze ,,au defilat" la finalul FFW

Picăturile de ploaie și ropotele de aplauze ,,au defilat

Feeric Fashion Week a pus punct, sâmbătă seara, unei săptămâni care a transformat Transilvania într-unul dintre punctele de reper în lumea internațională a modei. Cea de-a noua ediție a cuprins două zile în cetatea Alba Carolina și șase zile în Sibiu și împrejurimile orașului. Festivalul a adus o reputație excelentă acestei săptămâni a modei, reflectată cu entuziasm în presa internațională de specialitate.

Ultima zi a festivalului de la Sibiu a debutat cu prezentarea designerului libian Cylia Dora. „Heritage” este o colecție cu influențe orientale, creată în jurul broderiilor și carpetelor tradiționale ale Orientului. Prezentarea a avut loc la porticul de pe strada Manejului, în fața a peste 150 de spectatori. A doua prezentare individuală a avut loc în depoul CFR, pe placa turnantă ce deservește atelierele de reparații ale locomotivelor. Pasarela a fost amenajată pe liniile de cale ferată și pe placa turnantă ce a făcut în permanență rotiri de 360 de grade în timpul defilării. Emma Viedma este designerul care a avut curajul să pună în scenă o asemenea prezentare spectaculoasă.

ffw (2)

Ploaia o ,,tradiție” la FFW

Gala Feeric a debutat la lăsarea serii, iar picăturile de ploaie și-au făcut și ele apariția încercând, parcă, să pună puțină presiunea. Sute de sibieni, invitați, bloggeri și designeri au vrut să asiste la evenimentul vedetă al săptămânii modei. Pasarelă suspendată a fost, din nou, punctul de atracție al serii, pe pasarelă fiind prezentate șase colecții.

Amfitrionul Galei Feeric, Cosmina Păsărin, a dat startul show-ului mulțumind tuturor invitațiilor veniți din toate colțurile lumii pentru a fi parte la cel mai important eveniment de modă din Europa de Est. Seara a fost deschisă de Mihaela Teleagă, cu o nouă colecție a brandului Catch Michelle. Colecțiile sale au fost prezentate atât la New York Fashion Week cât și la evenimentul similar din Paris.

ffw

Vali Cioban a prezentat apoi colecția Ielele, o idee născută din dorința de a onora tradițiile românești și în același timp de a încuraja oamenii să se exprime și să fie ceea ce simt. Conceptul combină legenda ielelor cu realitatea și transpune frumusețea nepământească a acestor făpturi într-un decor urban. Mona Predescu a înveselit atmosfera cu o colecție exuberantă, pe alocuri naivă, visătoare și liberă intitulată 18. Inspirația din spatele colecției este modelul feminin de 18 ani, hainele fiind piese clasice descompuse, pantaloni reinventați sau topuri relaxate, croite fără reguli. A urmat prezentarea colecției Rozan, realizată de Roxana Pârvu. Rozan este o colecție de eleganță pură, care mizează pe grație și feminitate. Piesele sunt compuse din dantelă, cu broderii fin aplicate, cristale, mărgele și pietre Swarovski. Creațiile Rozan sunt dedicate eleganței feminine și femeilor puternice, datorită acestor ornamente îndrăznețe și impunătoare care dau un plus de culoare și extravaganță.

Peste 50 de designeri din întreaga lume

Nici domnii nu au lipsit din programul Galei Feeric. Brandul Serrousi a prezentat o întreagă colecție de costume bărbătești. Iar seara de gală s-a încheiat cu o colecție combinată Provocative & Plik. Gloria Dimitrova și Vladislava Valkova au pus în scenă un spectacol total, în care rochiile Provocative s-au completat perfect cu gențile realizate sub brandul Plik.

FFW2016 - DAY 5 @Sebastian Marcovici-46

Feeric Fashion Week 2016 a însemnat peste 50 de designeri veniți din toate colțurile lumii și invitați de marcă din lumea internațională a modei. Alături de vedete din România precum Dana Săvuică, Ana Morodan, Dana Rogoz și Cosmina Păsărin au participat de-a lungul acestei săptămâni Andrea Garmendia, star TV argentinian, Anama Fereira, directorul celei mai importante agenții de modele din Argentina, renumitul fotograf italian Nicola Casini, Sherry Fan, din partea agenției Sherry Models din Guangzhou, China sau reprezentanți ai agenției Wave Management din Milano precum și numeroși ziariști de la Vogue Italia, Schon Magazine, Le Fashion Post sau La Moda Channel din Barcelona.

Credit foto: Sebastian Marcovici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Micul Pitic

Acum 6 ani

Doamne ce articol prost...inventezi clasamente de nimeni stiute. Piticotul asta pe nume Mitichi, se strofoaca de cativa ani sa prosteasca asa-zisi sponsori si cateva fatuci fara carte dar dornice de afirmare.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Apa' tai sa va spui miai drajii nghiei, c-am fo' sa io la siel " ivinimient muondien" O fo' sieva vanzolial, ca no' "tribia" sa ni-ntalnim nuooi "fetili di cartier" din Saghi cu toati seli pupizii si chitulisi din Bucuriesti. Ha tu, si se ni-am mai ras fat ! Ni-am "filisitat" una pi sealalt pintru "isprahile" di can nu ni-am vazut, cari mai di cari cu silcuanile iei, cu pihlivanii si masinli luor.O fo'fain, se mai ! Sarasii iestia ni-o dat si sieva di mâncarie, da o fo putana, dicat niște oo niegri di piesti -io zac ca iereau stricati ca Duoamni sie mai puteau- pi cat-un cuoltsuor di chita. Di băut n-o avut dicat puosirca din șeia cu buli di-i zasie Duom Pierinion din cari n-am baut ca tai la siluieta. Sa la amu' di-o ma hi, S-om hi sanatuosa, om mierji iar ca orscie mocasiunii i ghini-vinita, uai !
Raspunde

Baba Vanga

Acum 6 ani

Poate ca ce vrei sa spui are sens; insa cand te prostesti sa imiti cava, nu cred ca vei gasi amatori sa incerce sa descifreze sensul hieroglifelor tale...
Raspunde

Vecinatatea

Acum 6 ani

Am fost acolo!, da, din intamplare, am trecut printre oamenii de la acel asa-zis "Eveniment al Modei". Cuvantul care persista in gura tinerilor, cand vorbeau de organizator, era: "LIBIDINOS". Din intamplare vorbea cineva care chiar il cunostea...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus