Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Grande Insieme – restaurant hit & run în Piața Mare

Grande Insieme – restaurant hit & run în Piața Mare

În orașele turistice există o regulă general valabilă cam oriunde în lume. Nu te duci să mănânci unde se înghesuie turiștii pentru că acolo e mai mult o mică fabrică de făcut bani: vine turistul, înghite ceva rapid și adio, a doua oară oricum nu mai trece pe aici.

Regula spune că e bine să te îndepărtezi puțin de capcanele pentru turiști, să ieși pe o stradă lăturalnică unde se găsesc restaurantele care se adresează clienților ce le vor trece pragul și a doua sau a treia oară. În Sibiu vorba s-a putea traduce prin restaurante de tipul Benjamin, Jules sau La Cuptor, în detrimentul unora precum celor de pe Bălcescu sau Piața Mare. Pentru exemplificare am mâncat săptămâna trecută la Grande Insieme.

Cea mai frumoasă parte a experienței o reprezintă poziționarea. Piața Mare, în mijlocul vadului de turiști, cu priveliște către primărie și Turnul Sfatului. Nota zece aici. În rest, multe mese mici și înghesuite, să încapă cât mai multă lume, o bucătărie undeva în spate, departe în curte și zero spațiu interior. Doar terasă. Restaurantul e axat pe pizza și paste, cu mici experimente exotice. Am căutat să le experimentăm pe toate, așa că am comandat o pizza Principessa cu sos dulce, o porție de penne arrabiata, o porție de creveți în sos de vin alb cu parmezan și focaccia, la indicația chelneriței.

Mâncarea a venit în maxim un sfert de oră, ocazie cu care am constatat că abia încap trei farfurii și câteva pahare pe masa de un metru pătrat. În Sibiu Pizza Insieme e destul de cunoscută, multă lume comandă acasă și poate tocmai de aceea pizza a fost probabil cea mai ok dintre toate preparatele. Deși, după cum puteți vedea în imagini, blatul a fost ars pe margini și în partea de jos, iar chelnerița a uitat de sos.

20160804_125452_1470399595894

La penne am fost surprinși să vedem boabe de porumb în sosul de roșii, ceea ce ar face orice italian să ridice din sprâncene. Sosul a fost cât se poate de simplu, un fel de pastă de roșii fără nici un gust, peste care a presărat la final busuioc uscat, din acela la plic de la supermarket.

20160804_125525_1470399596303

Am trecut și asta cu vederea, până am ajuns la creveți. Care au fost atât de fierți încât au devenit cauciucați. Cum să nu știi tu, ca bucătar care se presupune că gătești așa ceva în fiecare zi, cât să fierbi creveții ca să nu-i strici? Chiar și așa, ei au fost acoperiți de un fel de sos foarte zemos, aproape identic cu cel de la paste. Ce s-o mai lungim: e același sos, doar că bucătarul adaugă două, trei roșii cherry tăiate în patru, presară parmezan și nelipsitul busuioc uscat de la plic. N-am fi insistat atât pe creveți dacă o porție n-ar costa 48 de lei. De banii ăștia te aștepți ca măcar să fie comestibil. Sau să te saturi.

IMG-20160804-WA0004_1470399596882

Pe toate cele prezentate mai sus, plus câte o băutură răcoritoare, am plătit aproape 130 de lei. Și da, ne-am simțit ca niște turiști de care cineva tocmai a profitat. ”Dacă nu v-a plăcut mâncarea trebuia să spuneți și nu plăteați”, ne-a spus chelnerița, când strângea farfuriile neterminate, după ce am plătit. Hit & run clasic.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

pofticiosul

Acum 7 ani

Halal comportament de ospătăriță! Așa se poartă și cele de la Cafe Redal din Mall: dacă nu vă place renunțați și nu plătiți... Niște ...
Raspunde

Impartial

Acum 7 ani

Vezi, sa nu ceri sos la pizza in Italia ca ti-o iei!
Raspunde

Emanuel Constantin Lazăr

Acum 7 ani

MasterChef s-a mutat la Sibiu :)) . Cu tot respectul și fără nici un fel de atingere către restaurantele menționate, Benjamin, Jules sau La Cuptor(lista locațiilor unde fripturiștii mai fac câte un popas poate continua) dar e normal să fiți frustrați, pentru că de acolo plecați cu portofelul intact, doar ca ei să beneficieze de nițică reclamă oversized sau să nu fie atinși de pronia gastronomică T.S. Așa că domnilor de la T.S.(și mă refer la cei acoperți de inițiale-pentru că oamenii verticali își pun semnătura pe articolele de calitate) nu mai trăiți cu impresia că rața împunge.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

...cenzura ca metoda de manipulare, urmareste pe de o parte prezentarea unei imagini deformate a realitatii, imagine in avantajul manipulatorului, realizata cu mijloacele media. Pe de alta parte, opiniile ce contravin manipulatorului sunt blocate, interzise publicului larg. Scotisch Pub, 05 aug. a.c. LIPSA BUCATAR. Ce placinte, care placinte? Astept cu interes o cronica suprarealista, plina de superlative, avand ca subiect Atelier Bistro Cafe din Piata Mare....
Raspunde

Georgian Cimpoeru

Acum 7 ani

Ce fripturist e nenea jurnalistul care a scris asa gogoasa infuriata. Ce tintit a scris dansul, ca pare ca are ceva impotriva celor de la terasa aceia. Mai iesi si dumneata boieru' si din restaurantele in care mananci gratis ca sa nu le distrugi in fituica pe care o citesc si asa putini iar cei care o fac sunt usor impresionabili. Pizza se arde pe margine cand este facuta in cuptor ca nu este din asta cu microunde de acasa. Aviz domnului de mai sus care rezolva orice iesire in oras cu ceva de la Lidl. :)) Este poate cea mai buna pizza din oras acolo si daca mananci si altceva mai mult decat o bere ca mai toti clientii locali (e bine sa nu ceri mici si ceafa cu cartofi ca e pizzerie :)) ai avea sansa sa-ti educi gusturile un pic. Sigur ca asta costa si ca trebuie sa platesti, culmea! Mergeti la interviu la cei de la 100% Sibiu ca au nevoie de tehnoredactor, poate este momentul de considerati o schimbare de cariera. Nu cere asa job, nici verticalitate si nici scoala multa. Succesuri!Ge
Raspunde

Grup de turisti

Acum 7 ani

Confirmam spusele lui ceorgian gimpoieru. Reprezint interesele unor turisti din italia, si cel putin de doua ori pe luna venim special la grande insieme ca sa mancam cea mai buna pizza din sibiu. De fapt nu doar din sibiu, din toata lumea. Noi italienii nu stim ce pierdem prin faptul ca nu folosim porumb la sosul de rosii. Multumim ceorcian ca ne-ai deschis ochii. Acum stai jos, ai nota 4. Ai aberat in tot comentariul!!!
Raspunde

Georgian Cimpoeru

Acum 7 ani

Vezi mai dragule ca te ascunzi si curajul iti lipseste. Nu poreclesti, e nepoliticos! Nu folosesti expresii simple ca reveleaza simplitatea in exprimare... In fine, nu ma obosesc mai tare (nu ca as avea cu cine). M-ai plictisit deja, si eu am si chestii de facut nu numai sa astept o friptura gratis pe care mai apoi sa o laud ca sunt ieftin si sa sper ca la cina o sa primesc iar ceva unsuros. Cu putin respect,
Raspunde

Eufrosiniu

Acum 7 ani

Vrem mititei si ciorba de burta la preturi mai mici! Trebuie sa ne unim impotriva strainilor care ne saboteaza bucataria traditionala!
Raspunde

Corina

Acum 7 ani

Pizza Insieme intr-adevar e una dintre cele mai bune din Sibiu, sunt o mare fana a celei Siciliene. O mica remarca, sosul de pizza se afla deja pe blat, orice cunoscator a bucatariei italiene nu va cere suplimentar, este echivalentul combinatiei paine-cartofi sau paine-orez....dar ce e drept, personalul terasei din Piata Mare e unul nefavorabil din toate punctele de vedere.
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Grande Insiemme e ok. Mult mai ok decat multi din Sibiu !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus