Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Enduro for Romania: peste 26.000 de lei, donați ,,din inimă pentru inimile copiilor”

Enduro for Romania: peste 26.000 de lei, donați ,,din inimă pentru inimile copiilor”

Ediţia din acest an a Red Bull Romaniacs a adus la start concurenţi bătăioşi şi inimoşi, dar și un nou proiect caritabil sub egida „Enduro for Romania”. În urma târgului caritabil, echipa Red Bull Romaniacs a strâns suma de 26.675 lei, sumă care a fost donată Asociației Baby Care pentru proiectul de detectare precoce a malformaţiilor congenitale ale inimii.

BabyCare 1(1)

Ajutor pentru 8000 de nou-născuți

,,Enduro for Romania” implică achiziţionarea de pulsoximetre şi consumabile necesare depistării precoce a malformaţiilor congenitale ale inimii, precoce, încă de la naştere. Dat fiind că în maternitatea din Sibiu sunt îngrijiţi aproximativ 2700-2800 de nou-născuţi în fiecare an, reprezentanții Asociației  Baby Care estimează  că suma de 26.675 lei colectată la târgul de echipamente şi suveniruri va asigura desfăşurarea acestui proiect pentru aproximativ 3 ani. Astfel, generozitatea concurenţilor, spectatorilor şi organizatorilor va ajuta la evaluarea a aproximativ 8000 de nou-născuţi.

„Sprijinul oferit de Red Bull Romaniacs și de întreaga comunitate națională și internațională de hard enduro este o şansă nesperată, încă o dovadă a faptului că împreună putem şi facem mai multe şi mai bine pentru copiii noştri! Mulţumim pentru daruri şi implicare concurenţilor - nu sunt nici pe departe aşa de duri cum par - şi le urăm succes în competiţiile viitoare! Mulţumim organizatorilor şi tuturor celor care s-au implicat sau urmează să se implice în acest proiect!”, spune dr. Maria Livia Ognean, președintele Asociației Baby Care Sibiu.

Malformaţiile congenitale ale inimii sunt cele mai frecvente anomalii congenitale detectate la vârsta de nou-născut, apărând la 6-9 din 1000 de nou-născuţi vii. Deşi extrem de importantă în identificarea precoce, prenatală a malformaţiilor congenitale cardiace, ecografia cardiacă prenatală reuşeşte să identifice doar 50% din cazurile de malformaţii congenitale cardiace critice.

Baby Care 2

Aproximativ 17% din malformaţiile congenitale ale inimii pot fi detectate cu uşurinţă prin examen clinic. Dar nu toate malformaţiile congenitale cardiace prezintă simptome clinice în perioada imediată de după naştere iar scurtarea duratei de spitalizare la naştere din ultimii ani scade rata detectării precoce a acestor afecţiuni cardiace. Creşte astfel numărul de copii care sunt diagnosticaţi tardiv, deseori atunci când se instalează insuficienţa cardiacă şi scad considerabil şansele de supravieţuire. Şi nu rareori este vorba de malformaţii ale inimii care necesită corecţie chirurgicală de urgenţă.

Proiectul va fi iniţiat imediat după achiziţionarea pulsoximetrelor, definitivarea procedurilor, instruirea personalului şi finalizarea procedurilor administrative de demarare a proiectului, foarte probabil cel mai târziu în luna octombrie a acestui an.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

7 comentarii

Vicent

Acum 5 ani

Dupa ce distrug mediul cu motoarele, fac donatii pt depistarea malformatiilor la copii pentru care au o parte din vina!
Raspunde

Cristi

Acum 5 ani

Sigur motoarele sunt de vina . Eu cred ca, cascarabeta ta polueaza mai mult decat un motor . Nici cum nu este bine cu romanul .
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Ai dreptate, vin aici pentru ca nu mai au voie altundeva in Europa si ne cumpara cu imensa si formidabila suma de aproape 6000 euro.
Raspunde

hau bau

Acum 5 ani

Vicent draga, cu parere de rau iti spun ca si tu te-ai nascut cu o malformatie, si anume ai unghia de la degetul mic mai mare decat creierul.
Raspunde

Paul

Acum 5 ani

Ati adunat maruntul cu sapca, sa nu le mai sune prin buzunare la niste oameni care ne dispretuiesc cu totul. Cu voi in frunte, de altfel. Penali!
Raspunde

fogoropov

Acum 5 ani

Vicent, ai putea face si tu o donatie. Ai de unde.... ca vad ca iti place sa ramai un papagal
Raspunde

Paul

Acum 5 ani

Pentru ca e nobil, nu pentru publicitate! http://republica.ro/la-86-de-ani-un-fost-detinut-persecutat-de-tortionarul-ioan-ficior-a-donat-21-000-de-euro-pentru-doua
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus