Marţi,
04.10.2022
Innorat
Acum
7°C

Spectacole noi la Teatrul Național ,,Radu Stanca” din Sibiu

Spectacole noi la Teatrul Național ,,Radu Stanca” din Sibiu

Teatrul Național ,,Radu Stanca” din Sibiu își redeschide scena pentru o nouă stagiune. Spectacolele de debut, ,,Iubire cu năbădăi”, ,,Bărbate, treci la treabă!” și ,,Martiri” se vor juca începând de joi, 8 septembrie, de la ora 19. În cadrul unei conferințe de presă, Constantin Chiriac, directorul teatrului, spune că a făcut eforturi omenești și supraomenești în ceea ce privește redeschiderea Casei de Cultură a Sindicatelor, însă acestea au fost în zadar. Spectacolele ,,Iubire cu năbădăi” și ,,Bărbate, treci la treabă!” sunt două comedii bulevardiere care s-au jucat și pe cele mai mari scene ale lumii. Sub regia lui Șerban Puiu, acestea își propun să facă publicul sibian să râdă. ,,Consider că cel mai important lucru este ca oamenii să râdă, să se bucure și să plece de la teatru veseli, împliniți.”, a spus regizorul Șerban Puiu. 

Când se joacă

Acțiunea spectacolului ,,Iubire cu năbădăi” se desfășoară într-o fermă transformată în locuință, din apropierea Parisului. Robert, unul dintre personajele principale, pune la cale o întâlnire amoroasă cu amanta sa cât timp soția lui este plecată, iar de aici, apar o serie de încurcături. Spectacolul va putea fi urmărit la sala Teatrului Național ,,Radu Stanca” de la ora 19:00, pe 8, 9 și 18 septembrie. ,,Bărbate, treci la fapte!”, aduce în fața spectatorilor povestea unui proprietar de blănuri care speră să obțină favoruri amoroase din partea amantei sale, vânzând la preț redus o blană însuși soțului acesteia. Spectacolul se va juca pe 10, 11 și 29 septembrie, de la ora 19:00. Secția Germană a teatrului propune spectacolul ,,Martiri” sub regia lui Radu-Alexandru Nica. ,,Textul pe care l-am ales este destul de incomod. Mă aplec asupra unei teme destul de dificile și destul de sensibile, tema religiei. Este un text care vorbește nu despre faptul că în sec. XXI religia nu mai este necesară, ci despre faptul că fundamentalismul religios este un rău care ne poate duce nu neapărat la pierzanie, dar este o problemă de foarte mare actualitate care trebuie, din punctul meu de vedere, dezbătută. E povestea unui tânăr licean care, în absența tatălui, își caută un sens în viață.”, a spus regizorul Radu- Alexandru Nica. Spectacolul, cu traducere în limba română, se va juca pe 15 și 16 septembrie de la ora 19:00.

,,Suntem în fața unui morman de moloz” Închiderea Casei de Cultură a Sindicatelor reprezintă o problemă și pentru viața teatrului din Sibiu, Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ,,Radu Stanca” menționând că a dezbătut problema aceasta cu trei miniștri. ,,Eu am făcut toate eforturile omenești și supraomenești. Eu cred că suntem în fața unui morman de moloz. Am mult păr alb care a ieșit anul acesta. Cu șase zile înainte de deschiderea festivalului, am fost la întâlnire cu un viceprim-ministru, cu trei miniștri și cu doi secretari de stat și câțiva generali. Nu am ieșit să acuz ceva deoarece am ținut să nu fac personaje care nu merită să discutăm despre ele eroi. Am vrut ca festivalul să aibă numele curat. Mi-a fost foarte greu. De aici în colo, am sugerat și la nivel de guvern. Am făcut intervenții și la prefect zi de zi.”, a declarat Constantin Chiriac, directorul teatrului, în cadrul unei conferințe de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus