Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
5°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Al doilea weekend din luna septembrie pregătește mai multe evenimente, la Sibiu. În centrul atenției sunt festivalurile de carte și de muzică clasică. Pe lângă acestea, Teatrul Național ,,Radu Stanca” începe o nouă stagiune cu două spectacole din sfera comediei.

Vineri, 9 septembrie În perioada 9-11 septembrie, Sala Transilvania va găzdui Turneul International de Judo ,,Cupa Temerarul”. În prima zi a turneului, începând cu ora 14, va avea loc înscrierea delegaților, urmată de proba cântarului.

De la ora 10, în Piața Mică se desfășoară ,,Sibiu Book Festival”. Edituri precum Polirom, All, Humanitas și multe altele și-au pregătit cele mai bune titluri și îi așteaptă pe toți iubitorii de carte să-și completeze biblioteca. Festivalul va fi deschis până duminică și își propune să promoveze și să încurajeze lectura ca alternativă a petrecerii timpului liber. În satul Richiș, din județul Sibiu, are loc Festivalul transilvănean de carte unde scriitori români și străini își vor prezenta o parte din operele inspirate de oamenii și peisajele satelor din Transilvania. Evenimentul se va desfășura în limba engleză, dar va fi tradus în română.

gentle-violence_img-1Prima expoziție de fotografii din timpul operațiilor estetice din România, sub numele ,,Gentle Violence – Faces of Change” va avea loc la Muzeul de Artă Contemporană de pe str. Tribunei, nr. 6., de la ora 17. Acolo, Cristina Bobe, prin fotografiile redate, își propune să integreze arta în spitalele din România, ca o componentă cu un impact pozitiv asupra stării de sănătate fizice și psihice a pacienților. De la ora 19, Teatrul ,,Radu Stanca” din Sibiu aduce pe scenă spectacolul ,,Iubire cu năbădăi”. În regia lui Șerban Puiu, acțiunea se petrece într-o fermă transformată în locuință, din apropierea Parisului. Robert, unul dintre personajele principale, pune la cale o întâlnire amoroasă cu amanta sa cât timp soția lui este plecată, iar de aici, apar o serie de încurcături. Sâmbătă, 10 septembrie La ora 10, la Sala Transilvania începe prima competiție de judo din Cupa Temerarul, urmând ca duminică să aibă loc competiția finală.

Pentru cei micuți, de la ora 10 și 12, Teatrul ,,Gong” propune ,,Atelierul de creat povești”, sub coordonarea Dianei Ribana. Acesta va dura 60 de minute, iar prețul unui bilet este de 14 lei.

Dans, joc și voie bună ne promite ,,Festivalul Tarafuri și Fanfare” organizat la muzeul în aer liber Astra din Dumbrava Sibiului. Acolo, vizitatorii vor redescoperi povești din lumea satului de ieri, păstrate cu grijă, peste ani, de bătrâni muzicanţi aici din toate colţurile ţării. Pe scena de pe lac, de la ora 12, vor urca Taraful din Băbiciu (Olt), Nea Titi Burcea, lăutarul din Băduleasa (Teleorman), Taraful Gorjului, Comunitatea din Vinerea (Alba), Fanfara din Turnişor (Sibiu), Mihai şi Firuţa Moldovan, de pe Valea Idicelului (Mureş), Fluieraşii din Polovragi (Gorj) şi tinerii sibieni ,,Fluier verde”.

_MG_6076

Piața Mică rămâne și sâmbătă gazda festivalului de carte așteptând cât mai mulți vizitatori și cumpărători. De acolo veți putea achiziționa fie o carte sau un CD la prețuri promoționale. Și la Richiș va continua festivalul de carte transilvăneană, mai mulți autori prezentându-și operele pe care le-au scris, inspirate din inima Ardealului.

De la ora 18, la Teatrul,, Gong”, va avea loc spectacolul ,,Prințesele spion”, în regia lui Robert Bălan. Povestea din spatele acestui spectacol este una contemporană, autorii încercând să explice pe înțelesul copiilor care sunt efectele distrugerii parcurilor și spațiului verde. Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile. Spectacolul va dura o oră iar prețul unui bilet este 7 lei, tarif unic. Teatrul Național ,,Radu Stanca” aduce pe scenă comedia ,,Bărbate, treci la fapte!”, sub regia lui Șerban Puiu. În centrul acțiunii stă povestea unui proprietar de blănuri care speră să obțină favoruri amoroase din partea amantei sale, vânzând la preț redus o blană însuși soțului acesteia. Prețul unui bilet întreg este 20 de lei și 10 lei cu reducere.

Duminică, 11 septembrie Între orele 09:00-13:00 va avea loc competiția finală a Turneului International de Judo ,,Cupa Temerarul”, la Sala Transilvania. Ocupanții primelor trei locuri vor primi medalii, diplome şi premii, iar premierea pe echipe se va face prin acumulare de puncte.

Pentru cei mici, ,,Teatrul Gong”, pune în scenă de la ora 11 spectacolul ,,Prințesele Spion”, în regia lui Robert Bălan, după un text original de Elena Vlădăreanu.

De la ora 12, la Muzeul în aer liber Astra va continua ,,Festivalul Tarafe și fanfare” urcând pe scenă mai multe ansambluri de muzică populară și instrumental. Pe lângă acestea, Daciana Ungureanu, din Gorj, George Dumitru din Teleorman, dar şi meşteri care construiesc instrumente muzicale vor susţine ateliere tradiționale meșteșugărești. Pentru cei care vor să-și întregească biblioteca de acasă, festivalul de carte, organizat în Piața Mică oferă o gamă largă de titluri. La Richiș, ultima zi a festivalului transilvănean de carte este marcată prin servirea cinei la Căminul Cultural din Richiș, odată cu vizionarea noului documentar ,,Războiul Regelui”, povestea Regelui Mihai și evenimentele din preajma celui de-al doilea război mondial. Costul biletului este 30 lei.

La Arena Platoș Păltiniș se sărbătoresc ,,Zilele Platoșului” cu muzică populară, concursuri de întrecere pe sate, mâncare tradițională, dans și distracție. Fiecare sat participant este reprezentat de câte o echipă alcătuită din maxim 10 persoane, care se vor întrece în probe individuale și colective. Programul de desfășurare al concursului îl găsiți mai jos: 1:00 - 13:00 - Înscrieri la ApresSki Bar 13:00 - Ședință tehnică / Exlicarea probelor de concurs 14:00 - Proba 1 / Tras de funie 14:30 - Proba 2 / Aruncarea toagului la țintă 15:00 - Proba 3 / Tăierea bușteanului 16:00 - Proba 4 / Cântec și dans 17:00 - Program de Muzică Populară 18:30 - Ceremonia de Premiere Premiul cel mare pus la bătaie este o oaie. Echipa clasată pe locul doi va primi un porc vietnamez pentru proțap, iar cei de pe locul trei vor câștiga trei rate. Pe lângă acestea, fiecare echipă clasată pe primele trei locuri va primi și vouchere la Decathlon.

ruxandra-donose1 Una dintre cele mai cunoscute mezzosoprane din lume, Ruxandra Donose, deschide ediţia a XV-a a ,,Sibiu Opera Festival”. De la ora 19, aceasta va urca pe scenă acompaniată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Gabriel Bebeşelea, la Sala Thalia. Programul concertului „Gală extraordinară de operă cu Ruxandra Donose” va cuprinde compoziţii semnate de G. F. Händel, A. Vivaldi, W. A. Mozart, G. Rossini, G. Donizetti, C. Saint-Saëns, R. Wagner, N. Bretan şi G. Verdi. Comedia ,,Bărbate, treci la treabă!”, sub regia lui Șerban Puiu se va juca de la ora 19, la Teatrul Național ,,Radu Stanca”. Pentru a vedea cum Va fi prezentată povestea unui proprietar de blănuri care speră să obțină favoruri amoroase din partea amantei sale, vânzând la preț redus o blană însuși soțului acesteia.. Pe lângă acestea, la Cinema Arta vor rula în tot weekend-ul filme ca ,,Sully”, ,,I.T.” și ,,The BFG”. Programul complet îl găsiți aici.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus