Marţi,
26.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Masă ca în ”vest” pentru 30.000 de școlari. 2.600 sunt din Sibiu

Masă ca în ”vest” pentru 30.000 de școlari. 2.600 sunt din Sibiu

Din acest an, 30.000 de copii din toată țara vor beneficia de o Masă la Școală. În Sibiu, peste 2.600 de elevi vor fi beneficiari ai acestui program, în urma unui proiect de lege inițiat de deputatul Raluca Turcan, în urmă cu peste trei ani. Toți elevii care învață la Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna” din Sibiu, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Avrig și Liceul Tehnologic ”Ioan Lupaș” din Săliște vor beneficia de o masă caldă sau un pachet cu alimente diversificate. ”După 10 ani de funcționare defectuoasă, programul «Cornul și Laptele» va fi înlocuit în 50 de școli cu programul Masă la Școală. De anul viitor, acest program va fi generalizat și funcțional la nivelul întregii țări. Programul pilot va fi aplicat în școli care au răspuns să se adapteze rapid cerințelor de a servi o masă în școală. Alimentația sănătoasă în școală este un instrument eficient de combatere a abandonului școlar și de incluziune socială. În plus, elevii pot fi educați în spiritul unui regim de viața sănătos”, susține deputatul PNL Raluca Turcan.

Pachetul alimentar va fi în limita valorică de 7 lei/zi și va putea fi modificat în funcţie de evoluţia preţurilor. Banii vor veni de la bugetul de stat dar şi primăriile pot contribui la suplimentarea sumei de bază.

În acest an de se va face o testare a programului, fiind alese câte o școală din fiecare județ și trei din județul Sibiu. ”Din acest an, atât Guvernul, cât și autoritățile locale, au obligația să pregătească toate școlile pentru a oferi o masă sănătoasă elevilor din anul școlar viitor”, a anunțat Turcan.

România are nevoie ca de aer de măsuri concrete, integrate pentru combaterea abandonului școlar și creșterea rezultatelor elevilor, iar programul ”Școală după Școală” este o soluție susținută de toți specialiștii din domeniu, susține deputatul liberal. ”La începutul anului şcolar 2014-2015 erau 700.000 de copii în afara școlii. Acești copii au nevoie de o reacție fermă și promptă a statului. Nu pot fi lăsați exclusiv în grija familiilor sau a școlilor. Propunerea legislativă susținută de PNL prevede emiterea unor tichete valorice de 200 de lei pentru copiii de până în clasa a IV-a, din învăţământul de stat sau privat, pentru plata serviciilor de tipul "şcoală după şcoală". Acest proiect poate fi extins și pentru învățământul gimnazial”, a mai spus Turcan.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Sibian

Acum 4 ani

Bravo Raluca. E un un inceput bun, dar pe viitor ptr o masa sanatoasa va trebui sa faceti rost de mai multi bani...
Raspunde

sibian100%

Acum 4 ani

Parasuta asta face campanie electorala pe banii nostri.Valea la. Botosani
Raspunde

un cetatean

Acum 4 ani

Cei care nu vor primi o masa calda, ce vor primii?tot cornul mucegait si laptele adus din Ungaria?Nu vedeti ca discriminati copiii?Atunci dati le 7 lei pe zi sa si cumpere de mancare,hrana rece.Acum in campanie, dati si ce nu aveti...la Moldova cu tine...
Raspunde

Cici Namol

Acum 4 ani

Oare cu banii risipiti pe lapte si corn, nu era mai simplu sa mareasca alocatiile la copii sa isi cumpere fiecare ce vrea?!?
Raspunde

Micul Muci

Acum 4 ani

Domna Deputat,programul ''After Schoo'' a fost deja finantat cu fonduri EU.Firesc ar fi ca acest program sa fie gratuit,accesibil oricarui elev,fara tichete,bonuri etc.Recomand ca Statul sa nu mai plateasca salariile pochilor,sa impoziteze cultele ca si PFA-urile si sa finanteze invatamintul,inclusiv cel ''After School''.S-ar putea ca in zece ani sa aveti o surpriza placuta la BAC.
Raspunde

popovici

Acum 4 ani

Un părinte iubitor : ralucuţa, în timpul chiorului de băse, nu mişcaţi în front. Acum vă daţi mari cu banii cui ? Mai bine daţi 5 lei la fiecare elev, rezolvaţi problema şi nu vin tot felul de firme pnl-iste, psd-iste, prm-iste , etc. Dar aşa nu vă convine, nu ?
Raspunde

Fost cadru didactic si mama

Acum 4 ani

Nu suntem departe de lumea a treia! Banii acestia ar trebui sa vina in ajutorul cazurilor sociale! Copiii nostri au nevoie de cadre didactice corect platite si de scoli curate si ingrijite! E o bataie de joc ceea ce se intampla in sistemul de invatamant! E mai rau ca acum 20 de ani!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus