Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Un ambasador la mocăniță. ”Vizita va marca începutul unei săptămâni de lucru intensiv”

Un ambasador la mocăniță. ”Vizita va marca începutul unei săptămâni de lucru intensiv”

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, va veni luni, 12 septembrie, împreună cu familia sa, într-o vizită la mocăniță. Vizita are un caracter de susținere al proiectului de restaurare a mocăniței și va începe la ora 11, cu un tur al gării Cornățel, urmând ca la ora 11:15 să se plece cu drezina pe linie înspre Hosman circa 4 km, până în locul unde se lucrează la prelungirea liniei funcționale, susține organizatorii vizitei. Aici se va face o demonstrație de schimbare a unei traverse de către voluntari, cu posibilitatea ca și ambasadorul să contribuie, în mod simbolic. Alături de ambasadorul Marii Britanii și familia dânsului, vor fi și voluntari ai asociației Prietenii Mocăniței, dar și voluntari britanici ai SARUK (Sibiu-Agnita Railway UK supporters' group). ”La ora 12:30 ne vom întoarce la gara Cornățel, iar vizita ambasadorului se va incheia. Această vizită va marca începutul unei săptămâni de lucru intensiv la mocăniță, în care, zilnic, voluntari români și britanici vor lucra cot la cot pentru refacerea căii ferate dintre Cornățel și Hosman”, susține Mihai Blotor, președintele Asociației Prietenii mocăniței.

Săptămâna va culmina cu Zilele Mocănitei din weekendul 17-18 septembrie, în care vor circula din nou trenuri cu abur la Cornățel.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus