Miercuri,
05.10.2022
Ceata
Acum
4°C

TSTV Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, atrage atenția: ”Nu e normal ce se întâmplă!”

TSTV Rectorul ULBS, Ioan Bondrea, atrage atenția: ”Nu e normal ce se întâmplă!”

O investiție de 10 milioane de euro într-o bază sportivă care primise avizul Companiei Naționale de Investiții a picat pentru că ULBS nu s-a înțeles cu Mitropolia Ardealului în privința unui imobil.

Mansardarea Facultății de Inginerie nu s-a mai realizat în acest an, după ce autorizația de construcția s-a blocat de șase luni la Direcția de Urbanism a Primăriei Sibiu. Rectorul Universității Lucian Blaga, Ioan Bondrea, susține că lucrurile nu mai pot continua așa și că întreaga comunitate trebuie să se unească atunci când există un interes comun. ”Din păcate, ca în orice instituție de stat nu contează foarte tare cine este liderul. Contează foarte mult funcționarii, oamenii care duc la bun sfârșit anumite lucruri. Peste tot există nemulțumiri și i-am spus și doamnei primar numai legat de ce s-a întâmplat anul acesta cu mansardarea de la inginerie. Nu e normal să te amâne șase luni, acel proiect trebuia să fie gata acum în toamnă, așa cum era prevăzut. În general când aud că facem tot ca să scadă birocrația, mă îngrozesc, pentru că văd că din contră, crește birocrația și prin măsurile luate de unul și de altul scade responsabilitatea.  (…) Sunt multe lucruri pe care le-am sesizat, dar lucrurile stagnează. E greu de mișcat lucrurile prin tot acest hățiș”, a declarat Ioan Bondrea.

Pentru crearea unei baze sportive, reprezentanții ULBS nu au găsit înțelegere la Mitropolia Ardealului. ”Din păcate nu s-a finalizat acest parteneriat și așteptăm să vedem poate pe un proiect finanțat european să putem dezvolta acest proiect, pe același spațiu. Vorbesc de prelungirea de la Liceul de Construcții. În proiectul pe care îl aveam aprobat la Compania Națională de Investiții trebuia să fii proprietar al terenului, dar n-am ajuns la nicio înțelegere. Ne-am blocat la faptul că nu am ajuns la o înțelegere, nici la schimb de teren, nici la cumpărare. N-am ajuns la înțelegere. (…) Suntem a noua universitate ca număr de studenți, 15 mii de studenți și avem nevoie de o bază sportivă. Proiectul nostru aducea un plus nu numai universității, dar și comunității locale, vorbim de o investiți de 10 milioane de euro.  (… ) Am spus-o de atâtea ori și am spus-o indiferent de cine a fost la Consiliul Local Sibiu sau la Consiliul Județean că este nevoie de un parteneriat și de un sprijin. Universitatea face atâtea lucruri pentru comunitate și poate face și mai mult”, a mai punctat prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

Proiectul de mansardare a Facultății de Inginerie s-a blocat pentru că actele s-au pierdut undeva în birocrație. ”La inginerie încep să fie probleme și de spațiu. Numărul mare al studenților va face să crească seriile și asta înseamnă că avem nevoie de spațiu mai mare, de aule, în laboratoare nu avem nicio problemă. Avem 12 laboratoare construite de companii. Noi avem un proiect, dar din păcate cei de la administrație ne-au întârziat destul de mult. Se referă la documentația pentru mansardarea Facultății de Inginerie. Vrem să ducem acolo cabinetele cadrelor didactice, pentru a mai elibera din sălile facultății”, a mai spus Bondrea.

În ciuda proiectelor blocate, rectorul ULBS anunță un nou an universitar mai bun pentru Sibiu decât cel precedent. ”Avem undeva la șapte mii de înscriși la facultățile noastre, ceea ce este un număr semnificativ”, spune Bondrea. Printre specializările unde înscrierile nu sunt așa cum s-ar dori se află cele umaniste. ”Avem zonele umaniste, la drept, unde nu mai este aceeași atractivitate, dar aici sperăm să revigorăm activitatea și să dăm o altă importanță programului de administrație, pentru că este nevoie de oameni specializați, bine școliți în acest haos în care trăim acum. Și să nu uităm că această facultate s-a ridicat pe această specializare de administrație și apoi a fost dreptul. Eu sper să se revigoreze și zona aceasta de științe agricole și industrie alimentară. La facultatea de științe este iarăși îmbucurător că avem studenți și acolo vom dezvolta un proiect important pe care urmează să-l desfășurăm cu Ministerul mediului”, a mai spus prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

Emisiunea poate fi vizionată aici:

https://youtu.be/6Wmn9rvbQDw

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

Pana

Acum 6 ani

Stie cineva vreun caz in care Biserica a sustinut un proiect in favoarea tinerilor ? Mi-as dori sa vad o campanie a Bisericii Romane impotriva drogurilor , a fumatului , etc ! Mi-as dori sa vad cum Biserica sustine un sportiv talentat , un elev campion la matematica , etc !
Raspunde

Nașu mare

Acum 6 ani

Sunt nenumărate proiecte susținute de Biserică, pe plan local- la bisericile de pe str.Constituției, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Valea Aurie etc. Pe plan național, există informații detaliate în ziarul ”Lumina” despre sutele de instituții fondate în ultimii ani de Biserică și ajutate. La emisiunea ”Universul credinței”, difuzată duminică dimineața pe TVR 1, există reportaje și despre aceste lucruri. Mai există și revista lunară ”Lumea credinței”, care se găsește la chioșcurile de presă. Și acolo sunt exemple concrete. Astfel de exemple sunt ocolite cu dibăcie de presa laică, pentru a lovi cât se poate de mult în Biserică și a-i îndepărta pe oameni de ea. Și comuniștii făceau la fel. Și neomarxiștii au acest obiectiv. Însă, vorba poetului, ”pentru cine vrea să creadă am o mie de dovezi/ însă nu mai am niciuna dacă tu nu vrei să crezi”.
Raspunde

SB-07-EYI

Acum 6 ani

BISERICA SI SCOALA; BABA SI BOXUL!
Raspunde

ateu

Acum 6 ani

Ooooo, pai mai avem exemple de ajutor ale bisericii: copii de la Goga nu mai pot mânca la cantina de la Facultatea de Teologie...nu le mai da voie decanul că n-are profit, auzi???
Raspunde

gigea

Acum 6 ani

Lasa bah bondreo ca ati papat atatia ani banii studentilor fara sa faceti nimic! Mecanica papa totul; noroc ca v-au salvat multinationalele de v-au utilat laboratoarele etc altfel si acum erau aceleasi dotari de 30 de ani! Nu am facut nici o ora de sport in facultate de ing. Cu exceptia a cateva campionate de fotbal, n-am vazut sa se organizeze nimic, si atunci nesustinute, neluate in serios atat de studenti cat si de catre conducere, nepromovate, nesustinute financiar etc Bondreo, du-te acasa si lasa pe altii! V-ati gasit toti smecherasii sa veniti sa va plageti ca nu sunteti in stare sa faceti nimic! Asta stiam deja! Nu mai vroiam o confirmare! Dar voi in poze sunteti aceiasi biserica, armata, inginerie, la orice eveniment! Macar nu mai stati naiba unul langa altul! Stim ca sunteti de fatada, dezbinati etc D-aia arata sb cum arata, si se misca asa cum se misca!
Raspunde

Român din cetate

Acum 6 ani

Lasa nenea ca și-a tras Streza secție de guristi la faculta, condusă de junior ca era necesară rau!!!
Raspunde

CDS

Acum 6 ani

,,Bondreo'', ça sa-l citez pe gigea, de ce nu-ti faci sala de sport pe terenul Continental-lu-lui? la ce relatii bune aveti, s-ar putea...; sub parcarile lor terane(respectiv ca sala subterana) sau peste cladirile lor...; Hmm? Ce zici mr Bondreo ? dupa toate,, contractele '' cu Continental-ul? Nu-ti spune nimeni ca trebuie sa-ti declari averea...., ca nu esti om politic, hmm? DNA-ul doarme, nu? N-ai facut nimic pentru acea sala de sport; astepti, si astepti si astepti... Universitatea doarme? schimbati acest ,,..exponent universitar''. DAca ULBS vrea mai multi studenti. Punct.
Raspunde

Mihai Popescu

Acum 6 ani

15 mii de studenti. Ce fumezi nenea? E buna iarba? Sub 10 mii, hai sa fim serios. Ne uităm pe listele de confirmări din ultimii ani si nu au cum sa fie mai multi. Si 10 mii e exagerat!
Raspunde

Willi

Acum 6 ani

Mai Bondrea! Daca esti sustinut de masonerie nu inseamna ca si meriti. Facultatea voastra face studenti pe banda rulanta. Sunt destui absolventi care nu stiu sa scrie romaneste. Am colegi care au terminat la Sibiu si lucreaaza soferi pe la diferite firme.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 6 ani

Ce știi tu ce-i "masoneria" mai tiriplici?...
Raspunde

marcel

Acum 6 ani

Sunteti un penibil incurabil, domnule rector. Vorbiti de ULBS? Cine razbeste in ULBS? numai pilele dvs! aranjati concursuri, plagiati, musamalizati examene aranjate.... Nici nu meritati nimic de la comunitatea locala! sa va dea bani si autorizatii profesorii si cadrele didactice pe care" i-ati aranjat" aici la Sibiu, sa vedeti cum se face sala de sport si mansarda. Spuneti-le ca vine DNA-ul si le controleaza dosarele de examen sa vedeti ce le tremura pantalonii.... Rusine sa va fie!
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, v-ati gândit o clipa macar, ca perspectiva "normalității" diferă de la om la pom ?...
Raspunde

universitar de rând

Acum 6 ani

e normal ce se întâmplă în ULBS! Aveați perfectă dreptate Domnule Rector. Nu este normal. Dar nu este decât vina dumneavoastră! Doar a dumneavoastră. Și a "echipei" pe care nu o mai coordonați de mult! Ați fost cel care v-ați ales oamenii din "echipă". Ați fost cel care ați negat, marginalizat și chiar ați îndepărtat persoanele competente din toate structurile interne. Ați făcut asta la comandă? Da. Când ați preluat mandatul declarați cu mare emfază cp nu aveți schelete în frigider. Ei, nu-i nimic. V-au pus alții și mai ales altele. Acum aveți! Se apropie sfârșitul mandatelor iar dumneavoastră nu aveți nici o realizare "fizică". Nici o clădire, nici un sediu nou, nici o renovare. Nimic vizibil. Asta vă supără foarte tare. Așa-i? Ce va rămâne însă este foarte vizibil: oameni incompetenți promovați în posturi cheie, putere și drepturi acordate unor neaveniți; bani publici și europeni utilizați după bunul plac al unor apropiați ai dumneavoastră (sau cel puțin așa pozează); posturi scoase la concurs pentru oamenii dumneavoastră, trocuri la posturi (îmi scoți mie pentru "x" îți scot și ție pentru copiii tăi); plimbări prin insule exotice decontate an de an pentru aceleași și aceleași persoane (care își scrântesc limba când semnează în românește, dar când ar trebui să articuleze în alte limbi…); management defectuos la toate nivelele, neimplicare și neasumarea deciziilor, comisii de etică imparțiale și orientate spre orice altceva decât etica academică, promovare pe posturi didactice pe considerente departe de orice criterii academice etc. etc. etc. Toată lumea le vede... Toată lumea le știe... Mă refer la cei care cu adevărat mai cred în instituția academică sibiană. Cei care nu vin pe la ULBS doar să-și ia salariul. Din păcate aceștia devin tot mai numeroși deoarece într-o țară a orbilor trebuie să faci pe chiorul. Dacă nu, ți se scot ochii! Ați pierdut Domnule Rector! Ați pierdut oamenii, ați pierdut "echipa", ați pierdut instituția. Ați pierdut imaginea pe care vă luptați degeaba să o restaurați. Numai bine vă dorim!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus