Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
1°C

Turiștii străini care vizitează Sibiul.  Israelieni nemulțumiți, unguri nerecunoscători și olandezi neglijenți

Turiștii străini care vizitează Sibiul.  Israelieni nemulțumiți, unguri nerecunoscători și olandezi neglijenți

Anual, sute de turiști străini vizitează Sibiul și se întorc acasă cu multe amintiri, însă nici proprietarii hotelurilor și al pensiunilor nu duc lipsă de acestea. Paturi rupte și shaorma legată de ciucurii perdelelor sunt doar câteva dintre ,,urmele” pe care internaționalii le lasă la plecare. Străinii își rezervă din timp un loc la un hotel sau o pensiune prin intermediul site-urilor de specialitate cum ar fi Booking sau Airbnb. Mai mult decât atât, ei nu exclud nici închirierea unui apartament pentru câteva zile.

Israelienii, cei mai ,,dificili”

Paula Bîrsan, manager la Hotel The Council, spune că printre cei mai ”dificili” turiști sunt israelienii, în timp ce germanii sunt cei mai ”de preferat” turiști. ,,Nemții sunt excelenți, clienții doriți, politicoși, atenți, curați. Nu am avut probleme grave cu nimeni, însă cu israelienii am avut cea mai mare bătaie de cap. Sunt cei mai dificili. Sunt nemulțumiți de cum intră în hotel. Hotelul nostru este într-o clădire veche, din secolul XIV, cu încărcătură istorică, iar primul lucru pe care îl fac când intră în hotel, întreabă unde e liftul și nu înțeleg de ce este așa o recepție mică. Nu-i interesează dacă mai este cineva în hotel, îi deranjează pe ceilalți foarte tare. Dacă vin cu copii e energie în tot hotelul. Lasă dezordine, vor tot felul de lucruri, au tot felul de cereri și au foarte multe întrebări. Nu citesc detaliile rezervării. Se uită la poze și rezervă altceva și apoi sunt nemulțumiți. Ei nu înțeleg că micul dejun e de la 8 și coboară la 7, nu știu că nu avem restaurant și servim doar micul dejun.”, spune Paula Bîrsan, manager Hotel The Council.

Pe lângă acestea, Ștefan Miclăuș, proprietarul Casei ,,Timpuri Vechi”, povestește că a găsit legată de ciucurii perdelei o shaorma și a avut mai multe probleme legate de saltele, israelienii fiind nemulțumiți de calitatea somnului. ,,Au cerințe multe și de cum ajung vor să negocieze orice. Au bagaje mari și grele. La mâncare sunt pretențioși, unii mănâncă carne de porc, alții nu.”, mai adaugă acesta.

Mai mulți arabi cazați în Sibiu s-au drogat și au sunat la Poliție acuzând femeia de serviciu că le-a furat un sacou. ,,Poliţia i-a crezut inițial pe ei și o acuzau pe femeia de serviciu că s-a apucat să fure, au şi interogat-o. S-au drogat şi nu mai ştiau de ei. A doua zi când s-au trezit au constatat că totul a fost doar în imaginaţia lor, iar sacoul era în cameră.”, spune Cosmin Isăilă, manager Hotel Rin.

Maghiarii au rupt patul

Un cuplu de unguri, care a ales să închirieze o garsonieră de tip studio în inima Centrului Vechi, a rupt patul, după care nu a mai recunoscut, povestește Tudor, proprietarul acesteia. ,,O olandeză și-a vopsit părul și a pus vopsea pe blatul de la baie. Nici până în ziua de astăzi nu am reușit să curăț”, mai spune acesta.

O turistă din Spania, care nu știa nicio limbă străină urla la recepție, iar cei de acolo au fost nevoiți să-și dea seama singuri că unul dintre copiii ei avea o criză de epilepsie. ,,Îmi amintesc de un grup de turişti din Spania care nu ştiau nicio limbă străină, vorbeau doar spaniola. A venit o femeie din acel grup şi a început să urle, unul dintre copiii ei avea o criză de epilepsie. Ţipa la noi în spaniolă să o ajutăm, noroc că ne-am dat seama repede. Ne-am speriat foarte tare atunci, dar s-a rezolvat rapid”, spune Cosmin Isăilă, manager Hotel Rin.

Le e teamă să-și lase mașina afară

Viorel, proprietarul unui apartament situat pe strada 9 Mai, a fost mai norocos în ceea ce-i privește pe intrnaționalii cazați acolo. Singurul impediment a fost legat de neîncrederea acestora că mașina lor este în siguranță. El menționează că există o serie de diferențe în ceea ce privește cazarea la hotel sau închirierea unui apartament. ,,În general, sunt relaxați, iar unii dintre ei au teama de a-și lăsa mașina afară. Noi nu oferim covor roșu, nu oferim țarc, un hotel e un țarc. Noi nu vă izolăm de lume, noi vă integrăm în lume. Ai vecini, auzi forfota curții, îi suporți garajul deschis. Dacă vrei covor roșu și să fii izolat de atmosfera Sibiului Vechi, du-te la hotel. Dacă vrei să fii lăsat în pace, vino la noi.”, spune acesta.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, nu cumva sunteți cârcotași? Luați partea plină a paharului, turismul local "înflorește" , venituri fără "cheltuieli" nu exista...Probabil unii dintre voi si-au mobilat "spațiile de cazare" cu mobilier"moștenit de la bunica" de care, va inteleg, v-ati Atașat emoțional , si probabil intenționați la rândul vostru sa-l lăsați "moștenire"....CATI dintre Domniile Voastre si-au pus problema ca sunt oameni ce provin din medii diferite cu venituri diferite, culturi diferite cu obiceiuri si credințe diferite? Toti acești oameni ca si "noi" de-altfel avem pretenții sa fim tratati cu atenție si respectul cuvenit. Dvs. chiar nu aveți nimic a va reproșa in raporturile cu clienții? Va considerați prefecți? Ei bine, nici de aceasta data n-am sa va dezamăgesc si am sa va spun ca este vorba chiar de o locație menționata in prezentul articol, si unde un "partener de cerșetorie" de-al meu, de origine germana, a plecat total nemulțumit de "tratamentul aplicat" nu mai devreme de acum doua saptamâni..Trageți Dvs. concluziile....
Raspunde

Pitic de ocazie

Acum 6 ani

articol de bagat in seama. Cand nu ai nimic de scris, alegi TS.
Raspunde

baba

Acum 6 ani

Hai lasa balta e-manuela de ce sa nu crezi ca si strainii sunt la fel de rai ca si romanii cand merg in vacanta . Eu cred ca tu stai in strainatate de asta treci la atac .
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! "Nenea" aici nu se pune problema de cat de buni sau rai sunt străinii si romanii care călătoresc, ci de "întreprinzătorii" din turism, care acum la sfârșit de sezon estival cu "sacii in căruța" fiind, au început a se vaita, cat de greau le este lor, crezând ca noi ceilalți suntem bătuți in cap si nu cunoaștem faptul ca turismul este unul din sectoarele economiei in care evaziunea fiscală i"înflorește" si asta dupa ce "bandiții" de guvernanți le-au acordat tot felul de facilitați inclusiv reducerea T.V.A.-ului.... Si ar mai trebui sa știe acești "plângăcioși" ca limuzinele si jeepurile in care se lăfăie azi, au nevoie in continuare de "găleți" de bani care, daca nu vor investi continuu in afacerea lor inclusiv pentru imbunătățirea serviciilor oferite nu vor pică din cer....Cat de prost trebuie sa fi, sa crezi ca un client nemulțumit va reveni la tine, sau va posta o recenzie favorabilă?...Eu una n-as miza pe chestia asta.
Raspunde

Gheorghe

Acum 6 ani

:)) va multumesc! un articol care imi aduce aminte cat de buni, de curati, de corecti, de ospitalieri, si cu simtul afacerii suntem noi romanii! de aia suntem asa departe ;) restul "neste" nesimtiti domne! :) a, sunt curios daca cei cu hoteluri o sa ii mai primeasca pe straini, daca sunt asa de rai ;)
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

Erata:Am vrut sa spun ''rautaciosi''.
Raspunde

Micul Muci

Acum 6 ani

TS,trebuia sa lasati ceva din comentariul moderat altfel nu intelege nimeni ce-i cu erata.Am zis ca ori patul era prea subred ori ungurii excesiv de....De acord cu moderarea,mai ales cind vine de la niste profesionisti,da' n-o transformati in cenzura.Suntem fiinte sociale,nu fiarele padurii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus