Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Începe programul de formare „Județul Sibiu mai prietenos pentru copii – autorități locale mai bine echipate, intervenții mai eficiente”

Începe programul de formare „Județul Sibiu mai prietenos pentru copii – autorități locale mai bine echipate, intervenții mai eficiente”

Programul de formare destinat profesioniștilor de la nivelul autorităților locale și județene, precum și celor din ONG-uri, din cadrul proiectului „Județul Sibiu mai prietenos pentru copii – autorități locale mai bine echipate, intervenții mai eficiente”, se pune în mișcare, începând de astăzi. Timp de cinci zile, între 19 și 23 septembrie, la Hotelul Cindrel din Păltiniș se va derula programu, unde o sută de persoane angajate ale Serviciilor/Compartimentelor Publice de Asistență Socială din cadrul primăriilor din județul Sibiu, ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și ale ONG-urilor care activează în domeniul protecției copilului în județul Sibiu, vor beneficia de acest program.

40 de ore de formare În urma acestor cursuri participanții vor dobândi mai multe abilități și cunoștințe în domeniul protecției copilului și vor putea asigura intervenții mai eficiente în comunitate. Cursurile își propun ca pe parcursul a 40 de ore să formeze beneficiarii în utilizarea de metode și tehnici specifice în asistența socială a copilului și familiei. Totodată, să fie capabili să asigure monitorizarea modului de creștere și îngrijire a copilului cu părinți plecați la muncă în străinătate, precum și a celor care au revenit în țară după o perioadă de ședere în străinătate alături de părinți mai mare de un an. Pe lângă acestea, participanții vor învăța să utilizeze metodologia de intervenție multidisciplinară și interinstituțională privind copiii exploatați și aflați în situații de risc de exploatare prin muncă, copiii victime ale traficului de persoane, precum și copiii români migranți, victime ale altor forme de violență pe teritoriul altor țări. Și nu în ultimul rând, vor fi capabili să utilizeze metodologia specifică de lucru privind colaborarea între DGASPC Sibiu și Consiliile Locale - SPAS/Compartimente din județul Sibiu pe linie de asistență socială a copilului și familiei.

Cursuri susținute de experți Programul de formare cuprinde două cursuri: Cursul de instruire non-formală autorizat de Colegiul Național al Asistenților Sociali (CNAS), în urma căruia participanții care dețin diplomă de licență în domeniul asistenței sociale își vor perfecționa competențele în acest domeniu și în special în domeniul protecției copilului. În urma participării la curs cursanții vor obține credite și diplomă eliberată de CNAS.

Curs de inițiere pentru ocupația de lucrător social, autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), în urma căruia participanții care nu dețin diplomă de licență în domeniul asistenței sociale vor dobândi competențe pentru ocupația de lucrător social cu diplomă autorizată ANC.

Cursurile sunt susținute de experți cu pregătire în domeniu și cu experiență bogată în pregătirea și susținerea sesiunilor de formare, îndeosebi pentru personalul angajat în Serviciile Publice de Asistență Socială. În furnizarea cursurilor aceștia au în vedere respectarea principiile de baza ale formării adulților și utilizarea de metode interactive de învățare (joc de rol, dezbatere, brain-storming, exerciții/studii de caz, etc.).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus