Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
-2°C

Primarul Marius Grecu: ”Șelimbărul nu va deveni niciodată un cartier al Sibiului”

Primarul Marius Grecu: ”Șelimbărul nu va deveni niciodată un cartier al Sibiului”

Un Centru Medical care să deservească întreaga comună, capele în toate localitățile din comună, un târg de Crăciun, transmiterea actualului sediu al primăriei către Școala „Mihai Viteazu” sunt doar câteva din planurile cu care noul primar al Șelimbărului, Marius Grecu, pornește la drum. Despre viitor, dar și despre trecut, ținând cont de ancheta care se derulează la nivelul comunei, puteți citi în interviul de mai jos.

Reporter: Ce s-a schimbat de la mandatul de primar interimar la cel de primar ales? Marius Grecu: Pot spune că odată cu votul primit de la locuitorii comunei Șelimbăr, am primit încrederea cetățenilor în tot ceea ce fac pentru comuna noastră. Mi-au acordat votul, iar acest lucru mă face responsabil pentru toate problemele lor, și zi de zi îmi dau toată silința să rezolv cât mai multe dintre aceste probleme, care vă spun sincer, nu sunt puține. Practic, în toate acțiunile pe care le întreprind, se oglindesc dorințele șelimbărenilor. Pentru toți am avut ușa deschisă și când eram primar interimar, și acum ca primar ales. Ușa biroului meu a fost și este mereu deschisă locuitorilor comunei.

Rep.: Cum se desfășoară activitatea în primărie, ținând cont că nu puteți avea un dialog direct cu secretarul instituției? M. G.: Dialogul profesional nu este îngrădit! Comunicarea cu secretarul instituției se face prin compartimentele de specializate. Actele își urmează circuitul firesc. Conform Legii Administrației Publice Locale, Legea 215 din 2001, acțiunile primarului nu se suprapun cu acțiunile secretarului primăriei.

Rep.: Cum vă afectează activitatea dosarul în care sunteți implicat? M. G.: Încerc să delimitez partea personală a dosarului în care sunt cercetat, de activitatea pe care o desfășor în cadrul Primăriei. De asemenea am încercat, și cred că am reușit, ca atât personalul primăriei, cât și cetățenii comunei să aibă cât mai puțin de suferit din cauza cercetărilor care se efectuează în cauză. Totodată cred că încrederea cetățenilor din Șelimbăr în instituția Primăriei nu a fost afectată, dovadă rezultatul alegerilor din luna iunie.

Rep.: Care sunt prioritățile Primăriei Șelimbăr pe termen scurt? M. G.: Pe termen scurt Primăria Șelimbăr are o serie de priorități, între care cea mai stringentă este legată de lucrările de reabilitare a infrastructurii unor artere importante din Șelimbăr. La această oră pregătim procedurile de atribuire a contractelor pentru lucrări de modernizare pe străzile: Triajului, Pictor Nicolae Brana, Octavian Goga, Unirii, Arinului și Tudor Vladimirescu.  O altă prioritate pentru comuna noastră este amenajarea câte unei zone sportive și de agrement în localitățile Bungard și Mohu unde locuitorii Șelimbărului să facă mișcare. Pentru localitatea Șelimbăr pe strada Doamna Stanca, Strada Pictor Nicolae Brana și Bulevardul Mihai Viteazu vom căuta să identificăm locațiile oportune în vederea construirii de creșe, grădinițe și locuri de joacă pentru copii. Pentru această iarnă îmi propun realizarea unei agende culturale, începând cu organizarea târgului de Crăciun din acest an, târg ce va avea o serie de surprize de care se vor bucura toți copiii din comuna Șelimbăr.

Rep.: Ce credeți că veți realiza în mandatul de patru ani dintre lucrurile propuse în campania electorală? M. G.: Sper că voi putea realiza tot ceea ce mi-am propus în campania electorală, și bineînțeles voi fructifica și alte oportunități ce vor apărea.  Sunt interesat în mod deosebit de atragerea de Fonduri Europene pentru realizarea unor investiții în Șelimbăr, în special pentru construirea unei Săli Polivalente de sport și a unui Centru de Îngrijire a persoanelor vârstnice. La sugestia cetățenilor voi demara construirea unor capele în fiecare localitate din comună și voi identifica un teren pentru amenajarea unui nou cimitir comunal la Șelimbăr. De asemenea am în vedere să construiesc un Centru Medical care să deservească întreaga comună. O altă dorință la care țin foarte mult, este redarea sediului actual al Primăriei Șelimbăr Școlii „Mihai Viteazu” din Șelimbăr și amenajarea de laboratoare performante aici, pentru a se putea bucura de condiții și mai bune elevii noștri.

Rep.: În câți ani credeți că va deveni Șelimbărul un cartier al Sibiului? M. G.: Șelimbărul nu va deveni niciodată un cartier al Sibiului. Am mai spus-o în multe rânduri, în diverse interviuri și materiale în presă. Probabil că s-a înțeles greșit ideea unui Zone metropolitane, care este cu totul altceva.  Susțin în continuare și cred că proiectul zona metropolitană va fi un proiect de succes. Consider că este o oportunitate pentru noi, șelimbărenii, în a accesa surse de finanțare interne și externe necesare dezvoltării zonei, relaționării cu sistemul stradal și facilitării transportului în comun. Voi susține păstrarea identității de autoritate publică locală a Șelimbărului, refuzând transformarea într-un cartier al Sibiului, dar voi fi deschis amenajării unei zone metropolitane.

Rep.: În scurt timp după ce ați devenit primar interimar, ați constituit un departament de urbanism. Ce a schimbat asta în cadrul comunei? M. G.: Am constituit Comisia Tehnică de Urbanism, formată din specialiști în domeniu, care are rol consultativ, pentru a asigura din punct de vedere al construcțiilor o dezvoltarea unitară, armonioasă și echilibrată în comuna Șelimbăr, urmând o strategie bine pusă la punct.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

Gigi.

Acum 5 ani

Ai început și tu ca nasul tău. Bun profesor ai avut. Nu ai invatat nimic. Aroganta te va manca și pe tine. Nu va mai dura mult...
Raspunde

scepticul

Acum 5 ani

Dar ce vrei să devină Sibiul cartier al Șelimberului?
Raspunde

x

Acum 5 ani

nu fi asa sigur
Raspunde

silviu

Acum 5 ani

Practic, este un cartier al Sibiului. Cati locuitori ai Selimbarului lucreaza in comuna si cati in Sibiu? Cati elevi fac scoala in Selimbar si cati in Sibiu? La ce spital se trateaza locuitorii comunei? Etc, ect, etc.
Raspunde

ToTo

Acum 5 ani

Corect punctat, noi sustinem ca fraierii toata infrastrusctura, iar ei, si aici ma refer la toate comunele astea capusa, sparg banii pe prostii...
Raspunde

Sebastian

Acum 5 ani

Dar invers? Cati locuitori ai Sibiului lucreaza in Selimbar? Kaufland, Carrefour, Promenada etc., toate au angajati sibieni si prea putini selimbareni! daca locuitorii comunei se trateaza in Sibiu...amice asta pentru ca Selimbarul tine de jud. Sibiu si nu de valcea...astea sunt argumente de un total prost gust!
Raspunde

hop

Acum 5 ani

bla,bla,bla,
Raspunde

Cetatean

Acum 5 ani

Nu misca nimic in Selimbar. Povesti, povesti, povesti! Ca nu ne doare gura! Pozitiv: E un baiat respectuos.
Raspunde

eu

Acum 5 ani

Selimbarul e o mina de aur pt primaria comunei.Cum sa devina cartierul Sibiului mai nene?! Pai spaga cine o mai ia pt viitoarele ansambluri rezidentiale?
Raspunde

m

Acum 5 ani

Niciodata? Stai sa-si faca buletin de selimbar selimbarenii noi si dupa aia mai vorbim, cand vor deveni majoritari in cadrul electoratului cu drept de vot la localele din selimbar.
Raspunde

Rit

Acum 5 ani

Cat de fals..ca buruienile de pe terenurile neconsttiote
Raspunde

Un oarecare

Acum 5 ani

Un șmecher de comuna la care parvenismul este este cartea de căpătâi. Nu va face nimic. Își permite sa lase lunea sa aștepte pe la uși in primarie si sa-si trimită cățeii sa-i ia mașina cand are defapt întâlniri cu oamenii care l-au votat. Daca asa arata tineretul pesedist nu mai exista niciun dubiu ca nu se va schimba nimic. Domnule primar de carton sau interpus, sunteți incompetent si infatuat. Mai bine demisia si ramaneti copilul de mingi a lui Maricuta ca si asa sunteți obișnuit cu suptul.
Raspunde

alzara

Acum 5 ani

Incredibil tupeu .Ce ar fi fost satul dacă nu era ÎN Sibiu ?Ce legi stupide ,pe măsura stupizeniei stupizilor din Parlament .Hai la vot !
Raspunde

Om corect

Acum 5 ani

Felicitări d-le primar. Stati cat mai departe de răutățile Si invidiile sibienilor. La cum arata Selimbarul cred Si eu ca orice Sibian Si ar dori să se laude cu un astfel de cartier.
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, pun si eu o întrebare, așa-ntr-o doară: de ce-ar trebui sa devină Șelimbărul "un cartier" al Sibiului? Ca sa pună mâna pe terenurile intravilaneale localității "rechinii imobiliari" stim noi care? Sau se gândesc la veniturile "generate" de Promenada Mall? Ca oricum,la satisfacerea orgoliilor voastre tembele de "șorecari clevetitori"nu se gândesc respectivii, asta așa ca sa nu mai existe dubii vis-a-vis de "puterea" voastră de persuasiune!....
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

Rechinii imobiliari ar fi afectati in sens negativ de trecerea in Sibiu.... Dupa cum se stie in Selimbar rechinii au facut ce au vrut ei... Cu largul concurs al lui Maricuta si compania... Si in Sibu sunt rechini dar ei sunt mici rechinasi fata de cei care au construit si construiesc in Selimbar...
Raspunde

lol

Acum 5 ani

alt cercetat penal care vorbeste... ca sa protejeze sursa de spaga
Raspunde

me323

Acum 5 ani

Si cum ma rog arata selimbarul de va tineti toti asa batosi? La cati bani are comuna (cea mai bogata din Ro), putea sa fie o bijuterie. Dar nu e. Centru inexistent. Strazi pavate cu biscuiti (jenant), constructii aruncate cu lopata (a se vedea cele de pe campul de dupa valea Sapunului). Dezastru.
Raspunde

costica

Acum 5 ani

Baiatul asta traieste pe alta planeta! D-le primar, va garantam ca orice oras mare in tara asta va avea, cum este normal, o zona metropolitana! Selimbarul este cartier al sibiului, desi la cum arata, chiar imi e rusine! Nu m-as muta in campul ala si printre oamenii aia veci pururi! Nu mai poti tu fura cu Maricuta, asta e pb ta! De-asta tii cu dintii, pai cum ? Selimbarul s-a schimbat pe seama fraierilor de sibieni, olteni, etc ! Stai linisitit ca vor fi legi clare, din pacate pt tine selimbarul nu se poate muta fizic de unde este acum! Tu in schimb, te poti muta din functia aia, si mai curand decat crezi!
Raspunde

viata la tara

Acum 5 ani

se lauda asta cu spoiala, dar hai sa vedem cum stam cu serviciile publice; hai sa nu mai primim la crese, gradinite si scolile din sibiu - platite din bugetul sibienilor copiii selimbarenilor spre exemplu... sunt toti cu flotant de hipodrom, mare ipocrizie, platim spoiala la selimbar dar vrem servicii publice la sibiu
Raspunde

vasile

Acum 5 ani

Mariusica asta sa vb cand o sa aibe scoli, gradinite, cand Selimbarul o sa fie independent din toate pct. de vedere! Pacat ca toti smecherasii s-au ajuns la primaria Selimbar! Atentie mare si la consiliul local! Noi, ca sibieni, suntem cu geana pe voi!
Raspunde

Andrei

Acum 5 ani

Ce limbaj marginal.....
Raspunde

vine ploaia sigur

Acum 5 ani

vaca buna de lapte,cum s-o scapati din mina ??? da ......v-ati adunat multi acolo !!!!
Raspunde

gigicu

Acum 5 ani

Daca stia ca Maricuta comite ilegalitati, cum de nu l-a denuntat ? Hai ca macane !!!
Raspunde

Mihai

Acum 5 ani

Selimbarul sper ca nu va deveni nici o data cartier al sibiului pt este o comuna cu istorie si asa va ramane mereu.mai ales ca este o comuna printre cele mai bogate din tara si asta ma bucura sa vad cat de mult a prosperat selimbarul in ultimi ani.Selimbareni nu vor nici o data sa fie un cartier al sibiului unde va fi taxe si impozite mai mari.
Raspunde

un curios

Acum 5 ani

Mars la scoala, si nu mai viola lb romana pe forumuri!
Raspunde

silviu

Acum 5 ani

A prosperat pentru ca e lipit de Sibiu iar Sibiul nu avea teren de construit supermarketuri si alte magazine. Deci, Selimbarul profita de sibienii care isi fac cumparaturile acolo si profita de toata infrastructura Sibiului, adica de scoli, spitale, teatru, distractie si toate celelalte. Este o comuna bogata? Ce s-a facut cu banii? Unde au fost investiti? Daca, incepand de maine, selimbarenii nu ar mai avea voie sa intre in Sibiu sa lucreze, sa mearga la scoala, sa vina in P-ta Mare la distractie, etc. oare cat de bine ar duce-o ei?
Raspunde

...

Acum 5 ani

E imbucurator sa auzim ca nu va deveni cartier al Sibiului pentru ca nu mai avem nevoie de inca un cartier cu probleme grave de infrastructura si urbanism.
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 5 ani

Io n-am înţeles cum vine de se devine asta cu delimitarea părţii personale a dosarului penal de activitatea pe care o desfăşoară. Adică că cum, faptele alea le-a făcut pe persoană fizică, nu în calitate de viceprimar?
Raspunde

DOINA

Acum 4 ani

UN PRIMAR CARE ESTE IN CERCETAREA DNA-ULUI NU POATE SA ISI FACA DATORIA FATA DE CETATENII CARE L-AU ALES !!! FUNCTIONARUL PUBLIC ,RESPECTIV PRIMARUL ESTE ALES PENTRU A REPREZENTA INTERESELE CETATEANULUI ATUNCI CAND ARE NEVOIE >...IN PRIMARIA SELIMBAR ACEST PRINCIPIU NU ESTE APLICABIL !!! CETATEANUL ESTE SFIDAT ,PROBLEMELE LUI RAMANAND FARA REZOLVARE <FAPT CE IL DETERMINA SA SE ADRESEZE INSTANTELOR JUDECATORSTI ! DL.PRIMAR DATI-VA DEMISIA DE ONOARE SI LASATI LOCUL UNUI OM CARE STIE SA LUCREZE CU CETATEANUL !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus