Sâmbătă,
15.06.2024
Innorat
Acum
13°C

Senatorul Sorin Ilieșiu îi trimite scrisoare lui Iohannis. ”În numele cetățenilor municipiului Sibiu pe care îi reprezint…”

Senatorul Sorin Ilieșiu îi trimite scrisoare lui Iohannis. ”În numele cetățenilor municipiului Sibiu pe care îi reprezint…”

Senatorul Sorin Ilieșiu, fost PNL, fost PSD, actual independent, ales pe listele USL Sibiu, în 2012, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare în numele sibienilor. Acesta îi solicită președintelui să-i confere Luciei Hossu Longin - Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Mare Cruce, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea serialului documentar ”Memorialul Durerii”. În argumentarea acestui demers, Ilieșiu citează din el însuși. ”Cred că cel mai bun argument pentru solicitarea mea sunt cuvintele pe care le-am rostit spontan acum câteva zile în Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din București, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Memorialului”, scrie senatorul de Sibiu.

 Scrisoarea transmisă de senatorul Sorin Ilieșiu:

Scrisoare deschisă Excelenței Sale Președintelui României Klaus Iohannis

Domnule Președinte,

În numele cetățenilor municipiului Sibiu pe care îi reprezint în Senatul României, precum și în numele tuturor celor care se simt reprezentați de mine datorită demersurilor mele de după 1989 pentru condamnarea totalitarismului și pentru cultivarea memoriei antitotalitare, vă solicit să-i conferiți Doamnei Lucia Hossu Longin Ordinul National 'Steaua României' în grad de Mare Cruce, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea serialului documentar 'Memorialul Durerii' (208 episoade, până în prezent), și, nu în ultimul rând, cu ocazia împlinirii, în 24 septembrie, a vârstei de 75 de ani (... sau altfel spus, 'o viață pentru o idee').

Cred că cel mai bun argument pentru solicitarea mea sunt cuvintele pe care le-am rostit spontan acum câteva zile în Sala Elvira Popescu a Institutului Francez din București, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la lansarea Memorialului:

”Vreau să transmit aici un infinit omagiu al Comisiei pentru Cultură și Media a Senatului României pentru acest Monument de Memorie și de Cultură care este Memorialul Durerii. Senatul României de azi este cel care a votat aproape în unanimitate proiectul de lege (inițiat de mine) pentru condamnarea totalitarismului comunist și pentru cultivarea memoriei naționale antitotalitare. Până în prezent, memoria națională antitotalitară a fost păstrată la modul sublim de acest Memorial al Durerii, de această sublimă Doamnă Lucia Hossu Longin căreia îi mulțumim din suflet pentru tot ce a făcut. Aceste filme valorează mai mult decât toate filmele românești făcute în ultimii 70 de ani și sper din toata inima că viitorimea va ști să le păstreze, să le vadă și să tragă concluziile care se impun. Nicolae Iorga spunea că 'cine uită, nu merită'. Datorită Doamnei Lucia Hossu Longin și a colaboratorilor Dânsei, cred că avem șansa să nu uităm (... și să merităm). Vă mulțumim din suflet”.

 

București, 21 septembrie 2016

Sorin Ilieșiu, senator PSD de Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

unknown

Acum 7 ani

cica trimite scrisoarea si in numele meu? hm .....
Raspunde

Geo

Acum 7 ani

Ordinul National va fi uitat dar memoria calvarului in care a fost aruncata Tara va ramane ca document peste vremuri si datorita stradaniilor unor Oameni ca Dna Lucia Hossu.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Ca sa ajungi sa te citezi pe tine insuti, mi se pare dovada suprema de "modestie"plus "inteligenta" si cred ca domnul senator de Sibiu, fost liberal, actualmente nu se stie,ar trebui sa "beneficieze" de statuie in holul Senatului. Un nou mandat , pe listele de Sibiu, ale amintitului partid - unde se stie selectia e deosebit de "riguroasa"- ar fi "indicat" si de"recomandat"...
Raspunde

gigicu

Acum 7 ani

In numele cui trimiti bah tu scrisoare, eu te-am votat, dar ti-ai pierdut imediat orice reprezentatibilitate pt mine! Marsh, scursura ordinara la latrinele tale! Pacalici turmentat ce esti, n-ai facut nimic pt sibiu, numai strambe, numai contre, numai anti Sibiu ai fost! Tu cu Moliceanu tau! Ordinari infecti !!!
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Nu reprezentaţi pe nimeni pentru că nu v - am mandatat acest periplu politic permis de Constituţia Necinstită !Convinge - ţi - vă candidând independent în decembrie ! Felicitări pentru pelicula Piaţa Universităţii şi pentru lăudabila iniţiativă ! Din deliciile politicianismului...
Raspunde

Sibiu

Acum 7 ani

Acest agamita dandanache nu cred ca se mai reprezinta nici pe sine dapoi pe sibieni.Un infect care nu cred că a mai călcat pe la Sibiu de cand a fost ales.Cred că dacă apare în oras probabil va fi linsat.Desi sibieni sunt un pic prostuti dovadă cum au votat la locale si cum votează de ani de zile pe Cindrea acest infractor cu acte.
Raspunde

Mariana

Acum 7 ani

Pe mine nu ma reprezinti mai oportunistule ! Du-te de unde ai venit si lasa-ne in pace . Nu avem nevoie de otrepe care sa ne reprezinte Sibiul !
Raspunde

Ilie Rotariu

Acum 7 ani

pe cati dintre sibieni i-a reprezentat la alegeri? Dupa? Nu in numele meu!
Raspunde

Je

Acum 7 ani

Sorine, ar fi de dorit sa te prinda o turma de reni vanjosi si sa-ti explice pe rand o poveste de Creanga. Mare jeg.... si tare limitat.... Doar Borza mai da citate din el isusi.
Raspunde

mihaela d VALCEA

Acum 7 ani

...v-o tras in pept - maramuresanu ! voi cum santeti mai ciobanoi la-ti crezut pe Gica coate rupte ! la noi la VALCEA nu s-ar fi putut intampla asa ceva - noi ne cunoastem musterii !
Raspunde

cocosb

Acum 7 ani

Mihaela mars in valcea ,cica va cunoasteti musterii ,dar alegeti primar penal )))
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Esti o nulitate de om , nu ai cum sa ne reprezinti pe noi sibieni .
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

......a fost "soldatul" potrivit pentru înrolare in "armata" USL-ista la acea vreme, "pregătit" pentru guerilla cu "dictatorul" si pe care blambecii l-au votat cu ochii închiși....
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Solicitarea e corecta.''Memorialul Durerii'' e un documentar istoric de exceptie.E drept,trebuie vizionat..Cred ca solicitarea,chiar emfatica,''in numele sibienilor'' ar trebui sa ne onoreze.N-ar fi rau ca inainte de a avea reactii adverse sa cautati si sa vizionati documentarul.Am convingerea ca doamna Hossu-Login merita mult mai mult decoratia,desi nu cred ca si-o doreste, decit multi alti decorati.Si inca ceva: Iliesiu are ceva realizari cineastice in spate,trebuie cautate,vizionate si apoi criticate.Oricum,profesional e mult peste Lista Baciului.Nu inteleg ce cauta in politica,evident ca-i paralel cu subiectul,da' nu-i treaba mea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus