Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Micile afaceri din Sibiu. „Take a smile” și ia-ți amintirea acasă

Micile afaceri din Sibiu. „Take a smile” și ia-ți amintirea acasă

Tudor Popa este un tânăr arhitect sibian care din luna octombrie a anului trecut face sute de oameni să zâmbească și, mai mult decât atât, să-și ia zâmbetul acasă. „Take a smile”, cabina foto pe care acesta o are, face posibile toate aceste lucruri.

Chiar dacă a mai văzut cabine foto, până nu și-a făcut o fotografie vara trecută la „Untold Festival”, Tudor spune că nu înțelegea exact care era sistemul de funcționare al acestora. După concert și-a comandat echipamentul, care a costat aproximativ 5000 de euro, dar până le-a primit a durat două luni. „Chiar dacă știam cum funcționează cabinele foto, abia când mi-am făcut și eu poze, la Cluj, mi s-a părut ceva cu adevărat interesant.”

„99,99% dintre cei care își fac poze, zâmbesc”

Dacă în timpul săptămânii este arhitect, în weekend-uri, Tudor este omul care printează sute de fețe fericite și totodată amuzante la diferite evenimente, fie private sau publice. „Eu nu am atât de mult timp, încât să mă ocup 24 din 24. Am vrut o afacere care să-mi ocupe timpul în weekend, când sunt mai liber. Merg, în general, la festivaluri, petreceri de firme, evenimente și nunți. Dacă mulți fotografi fug de nunți, eu am ajuns să merg cu drag”, povestește Tudor. Numele cabinei foto, „Take a smile”, a plecat de la zâmbetele care apar pe fețele celor care se fotografiază. „Oamenii zâmbesc în fotografie și zâmbesc după aceea, când o primesc în mână. E o amintire plăcută să pleci cu fotografia acasă”.

Cum funcționează?

Cum funcționează mai exact și care este rolul cabinei într-un eveniment a fost partea cea mai dificilă de explicat oamenilor deoarece aceștia spuneau că au fotograf și nu ar avea nevoie de altceva în plus. „Am observat că mulți nu știu ce face o cabină foto. Am avut problema aceasta când vorbeam cu oameni care au nunți. Le ziceam că am o cabină foto, dar ei răspundeau că au fotograf. Le-am explicat că nu e același lucru, că sunt servicii total diferite și nu are nici o treabă una cu cealaltă. Practic, aceasta este o cabină în care poți să-ți faci poze haioase”.

tudor-popa-take-a-smile-mici-afaceri-2

Pentru realizarea acestor fotografii, oamenii poartă diferite accesorii cum ar fi ochelari, măști sau pălării. În general se iau trei-patru cadre, în fiecare dintre ele, oamenii purtând alte accesorii. „Se fac trei-patru poze și la fiecare poză, se schimbă accesoriile. Perioada dintre ele e de șapte secunde, cât să aibă timp pentru a le schimba, dar să nu fie nici prea mult, grăbindu-se, ies mai zâmbitori în poză”. De la realizarea primei fotografii și până la primirea acesteia în varianta fizică, tipărită, durează doar 30 de secunde. Fotografiile se tipăresc pe loc, dar pot fi încărcate și direct pe Facebook. Pentru cei care nu vor să fie făcute publice, Tudor spune că au posibilitatea realizării unui cont privat.

Ce are diferit

Tânărul încearcă să adapteze accesoriile în funcție de tematica evenimentului la care participă, personalizând și cabina foto în funcție de aceasta. „Cel mai interesant eveniment a fost Festivalul Medieval, unde oamenii aveau o garderobă formată din costume din acea vreme. Erau în tematica evenimentului și plecau acasă cu o fotografie medievală. Interesantă a mai fost o nuntă cu tematica travel. Accesoriile le aveam pentru mai multe zone, astfel încât invitații să-și poată alege țara în care voiau să meargă”, spune Tudor. Pe lângă acestea, cabina lui foto este singura din județ cu ecran verde, care presupune apariția unei imagini ilustrate pe fundalul fotografiei. „Îți faci poza și practic apare după aceea în spate orice imagine dorești tu. Ecranul verde este în general cel mai potrivit pentru copii, își fac o poză și apoi sunt nerăbdători să vadă ce imagine o să apară în spate”, explică arhitectul – reprofilat.

Fotografii nelimitate

Închirierea cabinei foto este 50 de euro pe oră, cu fotografii nelimitate, iar Tudor recomandă undeva la maxim patru ore pentru un eveniment. „Noi dăm poze nelimitat. Una iese automat, dar dacă sunt patru sau cinci oameni într-o poză fiecare primește câte una. Mai e și varianta pe suport magnetic la care se pune un magnet pe spate, iar acasă își pot lipi pe frigider amintirea”. Tânărul spune că existența unei cabine foto la o nuntă este binevenită la începutul evenimentului, când vine lumea, se așază la mese, încă nu se cunoaște și așteaptă dansul mirilor. „În acest fel se pot integra în atmosferă chiar și oameni de genul meu, care nu dansează prea mult. E un punct de atracție chiar și pentru cei mai în vârstă”.

.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, acum dupa publicarea listelor PNL Sibiu pentru "parlamentare" credeti c-as putea obtine si eu, o poza cu "zambetul" lui Mephisto, scuze am vrut sa spun "draga Stolo" ?...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus