Luni,
29.11.2021
Innorat
Acum
7°C

„Alice” călătorește de la Sibiu la Iași

„Alice” călătorește de la Sibiu la Iași

Teatrul pentru Copiii și Tineret ,,Gong” din Sibiu, ajunge la Iași, unde va pune în scenă spectacolul ,,Alice” la sala mare a Teatrului „Luceafărul”, sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 11:30. În regia lui Eugen Jebeleanu, spectacolul va fi prezentat și la Sibiu pe 28 și 29 octombrie.

Ritmat și haios, spectacolul „Alice” este unul dătător de energie și conturează un loc al visării și al descoperirii. În povestea rescrisă de Yann Verburgh, Alice este imaginea ,,Wonderland” și reprezintă idealul de frumusețe feminină pentru tinerele adolescente. Nadia, o fetiță din Sibiu, devine încet - încet și fără voia sa Alice într-o aventură fascinantă alături de Iepurele Alb, Pisica de Chester, Regina de Cupă, Omida, Tweedledee și Tweedledum, Pălărierul și Iepurele de Martie.

Textul spectacolului de la Sibiu este o creație ce are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”. Montarea regizorului Eugen Jebeleanu creează cadrul unui spectacol deopotrivă pentru copii și părinți căci, într-un limbaj contemporan și cu o viziune modernă, pune întrebări despre relația dintre ei, așa cum este această relație condiționată de realitatea cotidiană.

Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și 15 minute și este recomandat celor cu vârsta peste 10 ani. Acesta va fi prezentat în cadrul ,,Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași” , ajuns la a IX-a ediție, o inițiativă care reunește în fiecare an trupe și companii teatrale din numeroase țări. anul acesta, se va desfășura între 6 și 12 octombrie, sub genericul „neliniștile prezentului”.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus