Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-10°C

„Junii Sibiului” au sărbătorit Ziua Germaniei cu jocuri românești

„Junii Sibiului” au sărbătorit Ziua Germaniei cu jocuri românești

Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Cindrelul-Junii Sibiului” a oferit un spectacol sutelor de spectatori prezenți la spectacolul susținut în Landshut din Germania, luni, 3 octombrie, de Ziua Națională a Germaniei. Printre spectatori s-au numărat atât germani și sași cât și români.

Spectacolul a fost găzduit de spațiul generos al Teatrului ,,Zelt” din Landshut și a fost urmărit de sute de germani, români și sași din Landshut și împrejurimi, alături de oficialități ca vicepreședintele Bavariei de Sud și primarul orașului.

„Ne-am bucurat că, acum, de Ziua Germaniei, v-am putut aduce în dar ceea ce avem noi mai de preț: cântecele și jocurile populare, obiceiurile noastre. Reprezentăm România cu mult drag, reprezentăm Sibiul cu mândrie, mai ales că am venit în Landshut, oraș înfrățit, de care ne leagă o prietenie strânsă și colaborări extrem de reușite. Mulțumim din suflet familiei Wegmann, care s-a implicat cu atâta dăruire în organizarea spectacolelor din Bavaria.”, a spus Silvia Macrea, manager și coregraf al ansamblului.
dsc_4344

Junii Sibiului, premiați în Germania

Impresionat de prestația artistică a Junilor Sibiului, domnul Hans Rampf a oferit ansamblului distincția ,,Cununița prieteniei” și a felicitat-o pe Silvia Macrea pentru munca pe care o face. „Spectacolul <<Junilor Sibiului>> a fost un adevărat foc de artificii, atâta temperament nu s-a mai văzut în Landshut de mult timp”, a spus primarul orașului german.

Ansamblul a pregătit o adevărată călătorie muzical – coregrafică pe tot cuprinsul României, căci din program nu au lipsit obiceiurile Focul viu din Mărginimea Sibiului, Nunta de pe Valea Hârtibaciului și Culesul viei pe Valea Târnavelor, colajele de dansuri din Transilvania, Banat, Oltenia, Moldova, Oaș și piesele de virtuozitate instrumentală.

dsc_4428

Invitați la cel mai mare festival german

În urma succesului înregistrat, ansamblul a fost invitat să revină anul viitor în Germania, la ,,Landshuter Hochzeit”, adică ,,Nunta din Landshut”, unul dintre cele mai mari festivaluri germane cu caracter istoric.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului” continuă turneul în Bavaria cu alte două spectacole. Astfel, pe 5 octombri, de la ora 18:30 va fi prezent la Ingolstadt, iar pe 6 octombrie, de la aceeași oră va face spectacol în Nürnberg.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus