Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

A început microstagiunea „Studenții sibieni cuceresc orașul”. Maraton teatral de șase zile

A început microstagiunea „Studenții sibieni cuceresc orașul”. Maraton teatral de șase zile

Proiectul tinerilor actori, teatrologi și manageri culturali ai Universității “Lucian Blaga” Sibiu a început marți, pe scena Teatrului National "Radu Stanca", cu premiera spectacolului Familii, de Eugen Jebeleanu. 11 spectacole,  producții ale Departamentului de Artă teatrală vor putea fi vizionate de către iubitorii de teatru. Producțiile sunt realizate de 8 regizori, iar nu mai puțin de 99 de personaje  au început să își spună poveștile prin munca și talentul a 34 de studenți.

Studenții din echipa de organizare a microstagiunii au deschis seara cu prezentarea proiectului și au adus mulțumiri partenerilor și sponsorilor.La eveniment a participat și prof. Univ. Dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS, iar după spectacol, acesta i-a felicitat pe toți cei implicați în proiect.

“Vă felicit pe toți, în egală măsură, studenți și profesori, pentru acest proiect devenit deja tradiție pentru universitatea noastră. Vă doresc mult succes în zilele următoare ale microstagiunii și mă bucur că școala de teatru sibiană și-a demonstrat, încă o dată, valoarea”, a spus Ioan Bondrea.
Datorită cererii foarte mari de rezervări, organizatorii au programat încă o reprezentație, în aceeasi zi. Spectacolul s-a bucurat de un real succes, iar la sfârșitul ambelor reprezentații actorii au fost chemați la aplauze în repetate rânduri. Familii este un spectacol de teatru social care tratează tema identității omului în raport cu familia prin abordarea unor situații conflictuale, cotidiene, însă revelatorii pentru membrii săi. În vederea realizării acestui spectacol, Eugen Jebeleanu, regizor și autor al proiectului, a scris o piesă de teatru pentru studenții Departamentului de Artă Teatrală, ce redă un tablou amplu asupra acestei microsocietăți: familia.

Din distribuția spectacolului fac parte studenții: Marian Bureață, Ioana Cosma, Oana Marin, Vladimir Petre, Gabriela Pîrlițeanu, Ștefan Tunsoiu, Iustinian Turcu și Claudiu Urse. Scenografia este semnată de Velica Panduru, conceptul video de Andrei Cozlac, iar sound designul a fost creat de Claudiu Urse. Familii este un spectacol co-produs de Teatrul Național 'Radu Stanca' Sibiu.

Microstagiunea a continuat ieri cu Viaductul, regia Anca Bradu, la studioul de teatru CAVAS. Spectacolul este proiectul de licență al promoției 2016 și este o adaptare liberă după textul omonim al autorului maghiar Janos Hay.

Microstagiunea "Studenții sibieni cuceresc orașul" se desfășoară între 4 și 9 octombrie și este realizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală și CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului).Intrarea la toate spectacolele este gratuită pe bază de rezervări prealabile la numărul de telefon 0742 344 805, iar mai multe detalii pot fi găsite pe pagina de Facebook: Artă Teatrală Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus