Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

De ce mămicile aleg să-și "poarte" copiii. Flashmob pentru promovarea babywearing-ului | Foto Video

De ce mămicile aleg să-și

Peste 30 de mămici din Sibiu și-au luat copilașii “la purtător” și s-au întâlnit pe Bălcescu pentru a sărbători Săptămâna Internațională a Purtării Bebelușilor prin dans și energie pozitivă. Flashmob Kangaroos Moms Sibiu  este dedicat promovării purtării sănătoase a copiilor.

flashmob-mams-babywearing-sibiu-9

Cu multă energie și voie bună,  “mamele purtărețe” și-au dat întâlnire în zona străzii Nicolae Bălceascu unde au dansat cu bebelușii la piept. Flashmob-ul a atras atenția curioșilor care s-au oprit să filmeze și să aplaude curajoasele mămici. Mesajul lor a fost acela că toate mămicile ar trebui să își poarte copilașii pentru că este frumos, sănătos și îți permite să ai o viață activă, să faci mișcare. Alături de mămici au fost copii de la cinci săptămâni până la trei ani.

https://youtu.be/B8bq1RU-pco

"Mi-a ușurat viața"

“Eu folosesc un wrap elastic, este dintr-un material elastic și rezistent și este cel mai bun când este bebele mic pentru că îl ține strâns, în poziția aia care le place lor, care le aduce aminte ce bine și cald era la mami în burtică.  Mi-a ușurat enorm viața, 100 %”, spune Andrada, una dintre mămicile prezente la eveniment.

flashmob-mams-babywearing-sibiu-1

O altă mămică spune că viața ei este mult mai dinamică datorită acestui sistem care chiar a ferit-o de depresia posnatală. “Eu pot să fac comparație între primul copil și acum. Atunci eram tot timpul cu ea în brațe, pe fotoliu pentru că stătea liniștită.  Acum sunt cu el în brațe dar pot să fac și treaba. Nu am avut depresie postnatală pentru că am ieșit peste tot”, povestește Ramona, o altă mămică.

flashmob-mams-babywearing-sibiu-15

Claudia Fugaru, una dintre mămicile implicate în organizare și coregraful grupului, spune că vor să transmită un mesaj tuturor mamelor că se poate face mișcare chiar și cu copiii purtați. "Sunt foarte multe mămici care sunt foarte devotate și care fac foarte multe întâlniri, lunar chiar, pentru noile mămici și le inițiază, le arată diverse sisteme.  Există și o bibliotecă de sisteme de unde mămicile pot să împrumute sisteme de purtat. Multe mămici au împrumutat unul, au văzut cum e, s-au simțit bine și apoi l-au cumpărat.”

flashmob-mams-babywearing-sibiu-8

Numărul mămicilor care îşi poartă bebeluşii în astfel de sisteme este de la an la an tot mai mare. Sibiencele sunt foarte implicate și convinse că aşa bebeluşii lor se dezvoltă mai bine, pentru că sunt mereu aproape de mama lor, chiar la pieptul ei şi, astfel, se simt în siguranţă.

flashmob-mams-babywearing-sibiu-6

 

Mamele  au și o pagină pe facebook  Kangaroo Moms SIBIU - Biblioteca sistemelor de purtare, unde se ajută reciproc în alegerea unui portbebe, în probleme legate de folosirea acestuia, dar pot și vinde sau cumpăra produse. Tot pe grup sunt anunțate și întâlnirile periodice ale grupului care reunește peste 2000 de membri.

foto Silvana Armat

flashmob-mams-babywearing-sibiu-7

flashmob-mams-babywearing-sibiu-2 flashmob-mams-babywearing-sibiu-3 flashmob-mams-babywearing-sibiu-4 flashmob-mams-babywearing-sibiu-5 flashmob-mams-babywearing-sibiu-10 flashmob-mams-babywearing-sibiu-13

flashmob-mams-babywearing-sibiu-11 flashmob-mams-babywearing-sibiu-12

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

Mame

Acum 6 ani

SUFLET E frumoase de mămici,va felicit si va iubim. Mamele sunt , împreună cu familia BAZA societății dezvoltate! Sănătate vouă si bebeluși lor.
Raspunde

Odin

Acum 6 ani

Aleg să-și poarte așa copii pentru că e la modă! Restul e bla-bla și reclamă!
Raspunde

Groza

Acum 6 ani

Ești documentat? Nu le plătește nimeni pt reclama
Raspunde

LaFlemme

Acum 6 ani

Omule, aleg sa-si poarte copii asa pentru ca e mai ergonomic pentru copil si pentru mama. Incearca si tu si ai sa vezi.
Raspunde

Ramo

Acum 6 ani

reclama la ce? niciuna nu produce/comercializeaza sisteme..nu avem niciun alt interes sa promovam aceste sisteme decat acela de a ajuta alte mamici :-) cel putin in primul trimestru de viata, purtatul ajuta f mult la ameliorarea colicilor si chiar la inlaturarea lor :-)
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, vad pe-aici o groaza de "comentarii" care mai de care..... Unii dintre voi n-ati reușit nici macar sa dați "naștere" unui amărât "ou de bibilica" al minții voastre, in schimb va faceți "reclama" singuri....
Raspunde

un tata

Acum 6 ani

Felicitari dragelor mamici ! Dezinvoltura, optimism, tonicitate, maternitate impletite cu voie-buna, dans si prietenie, nu pot sa-nsemne altceva decat armonie in buna crestere a pruncilor ! Cu toata consideratia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus