Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
1°C

Anunț oficial: traficul pe autostrada dintre Săliște și Cunța se redeschide luni după-amiaza | Video

Anunț oficial: traficul pe autostrada dintre Săliște și Cunța se redeschide luni după-amiaza | Video

Reprezentanții Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, parte a fostului CNADNR) anunță că lucrările de reconstrucție de pe lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu (cei 22 de km dintre Săliște și Cunța) au ajuns la stadiul în care traficul poate fi redeschis.

”În consecința, începând de astăzi, 10.10.2016, la ora 14:00, traficul va fi reluat, fără restricții, cu respectarea Codului Rutier”, se arată într-un comunicat remis ziarului Turnul Sfatului.
Lucrările efectuate au fost inspectate de o comisie tehnică și reprezentanți ai Poliției Rutiere în cursul zilei de duminică, 9 octombrie. În cursul dimineții de luni pe respectivul tronson a venit și directorul general al CNAIR, Cătălin Homor. ”Suntem acum pe fosta groapă, care a devenit istorie pentru totdeauna. Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat aici, oamenii au muncit zi și noapte și au refăcut această porțiune în timp record. Cele șase tranșee drenante vor rezolva problema infiltrațiilor de apă. Corpul autostrăzii a fost executat conform proiectului inițial”, a declarat Homor, în dimineața zilei de luni.

Motivul pentru care circulația nu a fost deschisă de duminică seara, după cum circulau anumite informații, ține de execuția unor marcaje rutiere.

autostrada-redeschidere-2

Reprezentanții Companiei insistă pe respectarea tuturor normelor în execuția lucrărilor. ”Comisia a constatat că sunt îndeplinite condițiile necesare deschiderii traficului rutier în deplină siguranță. Au fost verificate testele efectuate de către CESTRIN cu echipamente specializate privind capacitatea portantă, rugozitatea și planeitatea sectorului de autostradă Cunța – Săliște. La fazele determinante pe timpul execuției lucrărilor de remediere a participat și Inspectoratul de Stat în Construcții, conform legislației în vigoare. Laboratorul propriu al D.R.D.P. Cluj a asigurat asistența tehnică de specialitate pe timpul executării lucrărilor. Comisia a constatat ca lucrările efectuate corespund din punct de vedere tehnic și calitativ respectând reglementările în vigoare”, se arată în comunicatul citat.

Povestea celor 200 de metri

Lotul III al autostrăzii Orăștie – Sibiu a fost închis circulației în septembrie 2015, la zece luni după o inaugurare cu un puternic iz electoral. Motivul închiderii: lucrări de refacere a terasamentului care a cedat la doar zece zile de la inaugurare. Doar că, după ce italienii de la Salini Impregilo Spa (antreprenorul general al lucrărilor) au demolat 200 de metri de terasament pentru a-l reface, muncitorii au părăsit șantierul. Abia în ianuarie anul acesta contractul le-a fost reziliat, iar fostul CNADNR a luat decizia executării lucrărilor în regie proprie (cu utilaje și operatori contractați de la companii private de construcții). Lucrările au demarat, timid, la finele lui aprilie. Abia în august, după finalizarea unor noi studii și proiecte, lucrările au început într-un ritm alert, inclusiv pe timp de noapte. Costurile lucrărilor au fost acoperite – anunțau reprezentanții Companiei – din garanția celor de la Salini Impregilo SpA.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Iulia

Acum 6 ani

S-a deschis deja :) Sa vedem cat o sa tina :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus