Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Coadă la Mediu, pentru un milion de lei. ”Casa Verde” începe la zero grade

Coadă la Mediu, pentru un milion de lei. ”Casa Verde” începe la zero grade

Peste 250 de sibieni au stat de aseară până în această dimineață în Fața Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu pentru a se înscrie în programul Casa verde, ce acordă finanțări de până la 8.000 de lei pentru înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire a locuințelor. Dosarele pentru persoanele fizice se depun de astăzi, până în 24 octombrie, iar suma totală acordată persoanelor din județul Sibiu care doresc să-și îmbunătățească locuințele din punct de vedere energetic este de 1, 18 milioane de lei. „Pentru panouri solare populația primește o finanțare de 6.000 de lei – suficientă pentru achiziția unui sistem care să asigure apa caldă menajeră într-o casă standard. (finanțare de 100%). Pentru cei care vor să folosească pompele de căldură, finanțarea prin AFM este de maximum 8.000 de lei, circa 70-80% din costul unui astfel de sistem complex. Am alocat pentru populație aproape 50% din bugetul total al Programului pe anul 2016 (138 de milioane de ei), adică 60 de milioane de lei. Aceasta sumă va fi distribuită unitar în toate județele țării iar populația va depune si va semna contractul de finanțare la Agenția de Protecție a Mediului din județele în care locuiesc”, a anunțat ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer.

img-20161010-wa0003

Programul ”Casa Verde” constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 6.000 lei  pentru instalarea panourilor solare și până la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de căldură, în cazul persoanelor fizice.

Condițiile de eligibilitate ale programului sunt: să fii proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul; imobilul trebuie să nu facă obiectul unui litigiu în curs se soluţionare la instnţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cază de utilitate publică; să nu ai obligaţii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare, iar în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a încălcat dispoziţiile legale privind protecţia mediului şi nu sponsorizeză activităţi cu efect negativ asupra mediului

Paşii Programului Casa Verde

  1. Întocmire dosar finanţare – actele și cererile necesare le puteți vedea aici
  2. Depunere dosarului la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu (APM)
  3. Aprobarea şi semnarea contractului
  4. Achiziţionarea sistemului
  5. Rercuperarea investiţiei

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Micul Muci

Acum 6 ani

Niste pacatosi! In loc sa faca coada pentru ceva cu adevarat util-Moastele Sfintei Paraschieva-incurca traficul.Pariez ca n-au citit cu atentie Pasul 5! Felicitari TS pentru sintagma ''.. în Fața Agenției ''.Multe succesuri(cu majuscule!) in continuare,Premiul Pulitza deja va apartine!Depozitati-l cu mindrie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus