Joi,
06.10.2022
Ploi Scurte
Acum
5°C

Microstagiunea școlii de teatru sibiene și-a desemnat câștigătorii

Microstagiunea școlii de teatru sibiene și-a desemnat câștigătorii

Duminică seara, scena Sălii parter a Teatrului pentru Copii și Tineret “Gong” a găzduit ultimul spectacol al microstagiunii, Antisocial, urmat de Gala de decernare a premiilor acestei ediții. S-au acordat premiul pentru cel mai bun actor, premiul pentru cea mai bună actriță și premiul pentru cel mai bun spectacol.

Maratonul teatral al studenților s-a încheiat cu Antisocial, câștigător al titlului de cel mai bun spectacol al primei ediții a microstagiunii și prezentat anul acesta în afara concursului. Spectacolul creat de Bogdan Georgescu a avut premiera internațională în data de 12 iunie 2015, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Pe lângă premiul microstagiunii din 2015, Antisocial a fost distins cu Premiul publicului la Festivalul Internațional al școlilor de Teatru de la Suceava (2015) și cu marele premiu la categoria 'Teatru', în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural (2016).

Antisocial s-a jucat și la nivel internațional. În luna septembrie 2016 spectacolul a participat a Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău, Republica Moldova, iar imediat după, a traversat oceanul până pe coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, unde a susținut reprezentații la Brown University din Providence, Pace University din New York și la Suffolk College, Long Island. Distribuția spectacolului este formată din absolvenții Departamentului de Artă Teatrală: Anton Balint, Cristina Blaga, Maria Soilică, Alexandra șerban, Călin Roajdă și Maria Tomoiagă. Antisocial a fost prezentat în afara concursului.

studentii-sibieni-cuceresc-orasul

După spectacol a urmat momentul cel mai așteptat al microstagiunii — Gala de decernare a premiilor. Juriul, format din Raluca Rădulescu, critic de teatru și jurnalist cultural, prof.univ.dr. Livia Ilie, prorector al Universității "Lucian Blaga" din Sibiu și Alexandru Ion, actor și manager cultural, co-președinte al Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, a decis cine primește distincțiile de cel mai bun actor și cea mai bună actriță din totalul de 28 de studenți participanți. De asemenea, doar unul din cele cinci producții teatrale aflate în concurs a fost distins cu premiul pentru cel mai bun spectacol.

După cinci zile de maraton teatral, juriul a decis ca premianții să fie următorii:

— Premiul pentru cel mai bun actor: Iustinian Turcu; celelalte nominalizări: ștefan Tunsoiu și Alexandru Udrea.

— Premiul pentru cea mai bună actriță: Gabriela Pîrlițeanu; celelalte nominalizări: Oana Marin și Denisa Lupu.

— Premiul pentru cel mai bun spectacol: #minor, un spectacol de același Bogdan Georgescu; cealaltă nominalizare: Familii, de Eugen Jebeleanu.

Microstagiunea "Studenții sibieni cuceresc orașul" s-a desfășurat în perioada 04-09 octombrie  și a fost un proiect organizat de Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Departamentul de Artă Teatrală și CAVAS (Centrul de Cercetări Avansate în Artele Spectacolului).

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus