Vineri,
03.02.2023
Partial Noros
Acum
-0°C

Spectacole internaționale de top pentru copii la Sibiu

Spectacole internaționale de top pentru copii la Sibiu

Trei dintre cele mai apreciate spectacole de animație ale momentului vor fi prezentate în cadrul ,,Festivalului Tânăr de la Sibiu”, care se va desfășura între 10 și 16 octombrie. „Marionetele din Budapesta” de Bence Sarkadi, „Sentimente mărunte” în regia lui Nadezhda Alexeeva și „Posibila, imposibila casă” în regia lui Tim Etchells și Robin Arthur sunt doar câteva din spectacolele care vor anima scena de la Teatrul ,,Gong”.

Cea de-a doua ediție a ,,Festivalului Tânăr de la Sibiu” face o cronică provocatoare asupra lumii din jurul nostru și își propune un program captivant dedicat atât copiilor, cât și adolescenților, reunind, totodată, întreaga familie pentru o experiență dătătoare de energie.

Spectacole ce au făcut ocolul pământului

Câștigător al premiului pentru cel mai bun actor de la ,,Festivalul de Teatru din Stara Zagora” și al trofeului Shanghai Golden Magnolia, Bence Sarkadi vine pentru prima dată în România cu un spectacol ce a făcut ocolul pământului, pe străzile și scenele a șase continente. „Marionetele din Budapesta” este un spectacol interactiv, non-verbal, ce se constituie dintr-o serie de povești scurte, acompaniate de muzică. Ritmat și haios, spectacolul păpușarului maghiar creează o lume fascinantă prin tehnica mânuirii păpușilor cu fir și prin improvizațiile spumoase ce fac deliciul publicului. Spectacolul prezentat la Sibiu are o durată de aproximativ 40 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste trei ani. „Marionetele din Budapesta” va fi prezentat marți, 11 octombrie, de la orele 10, 12 și 18 în sala de la etaj a Teatrului „Gong” din Sibiu.

Cu siguranță un teatru de referință pe harta internațională a animației, Teatrul pentru Copii și Tineret Novgorod – Mali din Rusia aduce la Sibiu un spectacol participant la Premiul Național „Masca de Aur/ Golden Mask” din Moscova și Premiul Național „Arlekin” din St. Petersburg. „Sentimente mărunte / Little Feelings” este un spectacol scris și regizat de Nadezhda Alexeeva, bazat pe observații și amintiri personale care au luat amploare pe întreg parcursul călătoriei sufletului adult spre lumea copiilor și înapoi. Prezentat atât cu păpuși, cât și cu actori la vedere, spectacolul surprinde prin forța imaginilor scenice pline de poezie și emoție ce recompun un univers al copilăriei. Spectacolul are o durată de aproximativ 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste trei ani. „Sentimente mărunte” va fi prezentat miercuri, 12 octombrie, de la orele 11:30 și 18, la sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu.

„Posibila, imposibila casă / Das Unmöglich Mögliche Haus” în regia lui Tim Etchells și Robin Arthur este unul dintre cele mai premiate spectacole prezentate sub egida Forced Entertainment, printre care cel mai important premiu fiind distincția „Faust” pentru cea mai bună regie în 2015. Producția germanilor este o invitație spre un tărâm al fanteziei în care absolut orice este posibil în mintea publicului. Doi actori, Johannes Hendrik Langer și Caroline Erdmann, setează noi standarde în arta de a spune povești pentru tineri, în teatre, prin povestea călătoriei pline de suspans a unei fete tinere. Spectacolul are o durată de o oră și 15minute și este recomandat copiilor cu vârsta între 6 și 11 ani. „Posibila, imposibila casă” va fi prezentat sâmbătă, 15 octombrie, ora 17, în sala de la parter a Teatrului „Gong” din Sibiu.

Spectacole pentru toate vârstele

De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative. Agenda de evenimente aduce, totodată, în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de elevi, părinți și educatori prin expoziții de artă conceptuală, ateliere, conferințe și lansări de carte. Programul ediției din acest an reunește la Sibiu 150 de artiști din Armenia, Germania, Polonia, România, Rusia și Ungaria.

Biletele pentru Festival pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului ,,Gong” de miercuri până vineri între orele 11-18, sâmbătă de la 10 la 18 și duminica de la 10 la 14, cât și online prin eventim.ro, în Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone din toată țara. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus