Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

,,Junii Sibiului” al nouălea turneu în Germania

,,Junii Sibiului” al nouălea turneu în Germania

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” a fost, săptămâna trecută, ambasador al specificului tradițional românesc, în cadrul Săptămânii Culturale Germano-Române, organizate în Bavaria. Membrii ansamblului au fost salutați cu multă căldură de oficialități și de comunitatea sașilor.

Pentru a noua oară, membrii Ansamblului au poposit în Germania la turneul care s-a desfășurat între 1 și 7 octombrie. Cu acest prilej, ansamblul sibian a susținut spectacole în zilele de 3, 5 şi 6 octombrie în Landshut, Ingolstadt și Nürnberg. La evenimente au asistat membri ai comunităților de români, de sași și germani, alături de reprezentanți ai instituțiilor de stat din cele trei orașe și din Bavaria de Sud. Junii au fost întâmpinați, pe lângă saluturi călduroase cu hencleș, plăcinte și vin.

dsc_5226

Momentele muzical-coregrafice de mare măiestrie, pregătite special de Silvia Macrea pentru spectacolele din Germania, au dovedit încă o dată că Junii Sibiului sunt adevărați promotori ai bogăției și diversității culturii tradiționale de pe întreg cuprinsul țării. Spectacolele au fost foarte bine recepţionate de public şi oficialităţi.

„Vă mulţumesc din tot sufletul pentru o seară pe care nu o vom uita niciodată, pentru că a fost așa de plină de energie… Cadoul pe care dumneavoastră ni l-ați făcut în această seară este extraordinar”., a spus Inge Alzner, preşedinta Asociaţiei Districtului Nürnberg.

Reprezentanţii comunităţii germane au subliniat, de asemenea, că legăturile dintre ansamblul sibian și Bavaria s-au intensificat în luna august, când Asociaţia Saşilor din Bavaria a participat la Festivalul Internațional „Cântecele Munților”, un festival care unește popoare prin muzică și dans. Dublul schimb de experienţă din anul 2016 are la bază o îndelungată colaborare a ansamblului cu spaţiul german, Junii Sibiului fiind prezenți în Germania încă din anul 1972, atât la festivaluri dedicate culturii tradiționale, cât și la târguri de turism.

dsc_5176

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus