Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Mărturia sibianului care a sunat primul la 112, ca să anunțe apariția ursului. "Nu m-au crezut"

Mărturia sibianului care a sunat primul la 112, ca să anunțe apariția ursului.

Un sibian care locuiește pe Calea Dumbrăvii a fost primul care a sunat pe numărul de urgență 112, ca să anunțe că a văzut un urs în zonă. Apelul său a fost înregistrat la ora 05.20, lucru confirmat și de reprezentanții IPJ Sibiu.

Sibianul spune că a avut probleme în a convinge autoritățile că nu vorbește prostii. "Oare de ce s-a ajuns să suni la poliție și să nu te creadă? Eu am sunat primul la 112 și credeau că fac o glumă cu ursul. Foarte multă lume cred că sună la poliție și face mișto. Poate pentru că am fost primul care a sunat și de aceea... A fost o simplă întrebare dacă glumesc. Am spus că nu - și nu glumesc la ora 05:20. Atunci, în 10 secunde, au făcut legătura. A fost ok și repede, cred eu. Dar multă lume sună să își bată joc și se ajunge ca uneori să ai linia ocupată, pentru că alții sună aiurea. Eu am considerat întrebarea operatoarei ca o întrebare bună. Pentru că așa și-a dat seama foarte scurt că nu glumesc, nu sunt beat...", a declarat sibianul, pentru Turnul Sfatului. Acesta a refuzat să își facă public numele, dar a fost de acord să ofere dovada apelului său la numărul de urgență.

apel-112 ursLocatarul de pe Dumbrăvii povestește ce a văzut la acea oră: "S-a lovit de gardul din spate de la Alma Mater și am crezut că cineva a lovit o mașină. Când am deschis geamul, fugea dintre blocuri și a ieșit în Calea Dumbrăvii. Atunci am sunat la 112. Nici lor nu le venea să creadă că cineva sună la ora aia că a văzut un urs. Și după a intrat în curtea de după Shaormeria Florian", mai spune acesta.

Reprezentanții IPJ susțin că, după apelul înregistrat la ora 05.20, nimeni nu a mai sunat să sesizeze acest lucru, până la ora 07.47. După această oră, în doar cîteva minute s-au înregistrat nu mai puțin de opt apeluri. Sibienii au spus că au văzut animalul în parcarea de pe strada Lomonosov, după care din nou pe Calea Dumbrăvii, apoi pe strada Cetății, în Piața Mare, la Liceul de Artă, pe strada Odobescu și pe strada Korsakov. Ultimul apel a fost înregistrat la ora 08.07.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

dsa

Acum 7 ani

oare ii duce capul pe politisti sa caute pe camerele din zona calea dumbravii , ce dube au fost la ora respectiva. Eu sunt sigur ca vinatorii l-au eliberat in oras . Vor cota la impuscat animale, dupa ce le-am distrus habitatul.
Raspunde

el

Acum 7 ani

Traseul ursului... Ci ca se deplasa cu o viteza mare...
Raspunde

Gundhardt - Desko lucianCivilizat

Acum 7 ani

Nu stiu cum sa ma mai exprim ptr un pui de urs atata vilva , care putea fi tranchilizant s-au prins prin aruncacarea unei plase dar avem atitia jandarmii dirji ca muntele cre intervint cind nu trebuie si sint platiti din banii contribuabilor etc Prin metode specifice jandermeriei....
Raspunde

Pavel

Acum 7 ani

Autoritatile incep munca dupa ce isi beau cafeaua la 8 ! Voi ati vazut picior de politist in oras inainte de ora 10 ? Macar sa monteze camere in tot orasul , asa isi pot bea cafeaua linistiti la caldura !
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Camera in oras, zone cheie, aglomerate, centre de cartier si nu doar, etc. Si am terminat subiectul ! Vad ca ''presa'' (tabloide, fituici) nu inceteaza sa mulga subiectul, continua sa behaie ca o oaie stricata !
Raspunde

Volkischer Beobachter

Acum 7 ani

Știrea a ajunsîn presa străină: ”Romanian police have killed a brown bear that wandered into downtown Sibiu, a Transylvanian city apparently from a nearby forest. Residents spotted the animal early Wednesday in downtown Sibiu, a picturesque Romanian city which is popular with tourists. It then climbed on to a roof as authorities and residents gathered below. Police spokeswoman Luciana Baltes told Agerpres national news agency the bear was trapped in the courtyard of a factory, and a tranquilizer shot was unsuccessful. Police then shot and killed the animal. Between 5,000 and 6,000 brown bears are estimated to live in Romania. Source:http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-3834083/Romania-bear-shot-dead-
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus