Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Primăria Sibiu schimbă iluminatul public pe strada Președintelui. Fără fire aeriene

Primăria Sibiu schimbă iluminatul public pe strada Președintelui. Fără fire aeriene

1,1 milioane de lei, fără TVA, este valoarea estimată a lucrărilor de modernizare a iluminatului public pe străzile Bâlea și Herman Oberth din Sibiu. Lucrarea face obiectul unei achiziții publice tocmai lansată și include și realizarea cablajului metropolitan pe cele două străzi.

Lansată în cursul zilei de miercuri, procedura de achiziție publică a lucrărilor de modernizare a iluminatului public și realizare a cablajului metropolitan pe cele două străzi are termen de depunere a ofertelor în ziua de 31 octombrie 2016. Potrivit memoriului tehnic al lucrării, este nevoie de schimbarea celor 57 de lămpi existente pe cele două străzi (inclusiv a cârjelor folosite în prezent). Acestea vor fi înlocuite tot cu corpuri de iluminat care funcționează pe bază de vapori de sodiu. Stâlpii de beton existent nu vor fi înlocuiți.

Având în vedere că în cadrul acestui contract este prevăzută și realizarea rețelei de cablaj metropolitan pe cele două străzi, vor trebui demontați și cei 700 de metri liniar de conductor torsadat care atârnă, în prezent, pe stâlpi. Rețeaua de cablaj metropolitan va fi realizată sub ambele trotuare ale străzilor și va include șapte tubulaturi de dimensiuni diferite (diametru de 110, 63 și, respectiv, 40 de mm). În urma acestor lucrări trebuie refăcute și trotuarele și carosabilul străzilor subtraversate de rețeaua de cablaj metropolitan.

Termenul contractual de realizare a lucrărilor este de 90 de zile de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar garanția solicitată este de doi ani de la recepția lucrărilor.

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, articolul prezent are sau nu legătura cu "povestea" cu mosu si baba, cu ursu si laba? Ca daca n-are nici "noi" n-avem nimic de comentat....
Raspunde

Mircia

Acum 7 ani

pai alti bani furati... in ziua de azi se puteau pune panouri solare si baterii si se incarca ziua destul cat pentru toata noaptea ....si se facea si putina umbra ziua.....
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

T.S.: titlul mai corect este "pe strada pe care locuisete/a locuit, etc presedintele", pentru ca nu este proprietarul intregii strazi. Sau ???
Raspunde

sibyanul

Acum 7 ani

.....bine ca nu montati becuri cu cianura de potasiu!!!...de iluminat tip LED ati auzit vreodata???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus