Vineri,
30.09.2022
Cer Senin
Acum
8°C

Centru comercial nou, lângă Hornbach. ”În prima fază vom construi un hipermarket”

Centru comercial nou, lângă Hornbach. ”În prima fază vom construi un hipermarket”

Oasis Retail Development, companie deținută de către oamenii de afaceri Kurt Wagner și Klaus Reisenauer, anunță dezvoltarea unui park de retail la ieșirea înspre Mediaș, în vecinătatea magazinului de bricolaj Hornbach.

Proiectul este unul ambiţios, ce se întinde pe o suprafaţă de 45.000 mp, iar investiţia necesară construcţiei urmând să se ridice şi chiar să depăşească valoarea de 30 de milioane de euro.

“Avem terenuri în Satu Mare, Focşani, Brăila şi un teren foarte mare în Sibiu. Pe terenul din Sibiu vrem să demarăm un nou centru comercial ce ar urmă să dispună de o suprafaţă închiriabilă totală de 45.000 mp. Proiectul ar putea să fie demarat în cursul anului viitor şi finalizat în cursul anului 2018, iar investiţiile ar putea depăşi 30 de milioane de euro”, a declarat Klaus Reisenauer în cadrul unei conferinţe de presă.
Proiectul din Sibiu va fi dezvoltat în parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar CA Immo, companie care a anunţat în acest an că va fuziona cu grupul austriac Immofinanz.
“Deţinem un teren cu o suprafaţă de 18 hectare. Pentru un centru comercial, aşa cum l-am planificat pe cel din Sibiu, este foarte mare, ceea ce ne face să nu excludem posibilitatea vânzării mai unei suprafeţe de câteva hectare. Pentru o suprafaţă închiriabilă de 45.000 mp am avea nevoie de aproximativ 10 hectare de teren. Suntem deschişi la parteneriate. Proiectul din Sibiu ar urma să fie dezvoltat în mai multe etape, iar în prima parte a proiectului vom construi hipermarketul, ancora principală, cu o galerie, cele două proiecte urmând să se ridice la 20.000 mp”, au mai spus oficialii Oasis Retail Development.
Întrebat despre cum văd piaţa din Sibiu, cei doi antreprenori sunt de părere că oraşul este unul atipic.
“Sibiul este un oraş atipic, iar un proiect de peste 40.000 mp în centrul oraşului ar fi o mare problemă. Sibiul este un oraş pietonal, în care traficul este foarte greu de gestionat în zonele centrale şi tocmai de aceea am preferat să dezvoltăm un proiect chiar în partea opusă a oraşului”, a mai spus Klaus Reisenauer, citat de wall-street.ro.
Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Centru si de țară ....prin centură ocolitoare

Acum 5 ani

Felicitări tuturor ! Ffff buna ideea....
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

Bine ca mai fac si sibienii afaceri.. Chiar si sasi plecati si reveniti din Germanika tot de ai nostri sunt...
Raspunde

Gheorghe

Acum 5 ani

Chiar ma bucura ca si in zona aia se mai face ceva! iar in restul de teren se putea face aquaparcul :)
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

Ca bine zici... Ce rost are sa strice padurea cu Aqua Park-ul... Nu mai zic ca daca ar fi in zona Aqua-Parkul ar mai veni si lumea din afara Sibiului la el, ca ar fi langa autostrada...
Raspunde

Adria

Acum 5 ani

"Proiectul ar putea să fie demarat în cursul anului viitor". Asta am auzit-o si cand au deschis cei de la OBI
Raspunde

@@@

Acum 5 ani

You can say that again !!!! De prin 2010 tot auzim asta. O sa fie 2026 si ''posibil sa incepem la anul''. Daca oricum nu fac nimic (evident !, 2 blegi ca si betivul de la jazz), de ce nu vand terenul sa se realizeze un cartier de blocuri 20+, departe de zona veche, langa autostrada, da bine un ''smoc'' vertical.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus