Duminică,
23.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-4°C

Ştefan Firu acuzat că a făcut presiuni la concursul de directori. Teodor Fîrţonea:  „Să se gândească foarte serios să îşi dea demisia”

Ştefan Firu acuzat că a făcut presiuni la concursul de directori. Teodor Fîrţonea:  „Să se gândească foarte serios să îşi dea demisia”

Ştefan Firu, inspectorul şcolar general este acuzat că a creat anumite tensiuni în desfăşurarea concursului de directori, a refuzat să semneze anumite documente, dar şi că a ameninţat inspectorii din cadrul comisiei. Acuzaţiile au fost făcute, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu, Teodor Fîrţonea. Contactat telefonic de Turnul Sfatului, Ştefan Firu a spus că „e un joc murdar de care nu vreau să aud”.

Concursul de ocupare a posturilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar creează tensiune. Luni, în cadrul conferinţei de presă organizată la sediul Sindicatului Învățământului Preuniversitar Sibiu (SIP), Ştefan Firu a fost acuzat că a creat „anumite tensiuni” în rândul membrilor comisiei care se ocupă de organizarea concursului. Potrivit preşedintelui SIP, Teodor Fîrţonea, reacţiile colegilor inspectori care se aflau în comisie au început să apară  în momentul în care listele au fost finalizate, dar înainte  de a fi publicate, în noaptea de joi spre vineri.

„Lista trebuia să fie afișată în data de 7, vineri. Doamnele inspector au terminat evaluările cu o zi înainte, dată la care domnul inspector general a fost nemulțumit cu anumite poziții care au fost validate și anumite poziții care au fost invalidate, apreciind că trebuie să facă cumva comisia să schimbe aceste poziții. Lucrurile acestea pe care colegele le-au apreciat ca fiind, așa cum și domnul general a recunoscut, un abuz de putere. Mai grav este că domnul general nu a semnat acele liste, dar a uzat de cunoașterea listelor în discuțiile cu unii colegi directori care, supărați că nu au putut să își încarce acele documente, au venit a doua zi acuzând comisia, care nu avea nicio vină. Comisia nu a făcut decât să monitorizeze existența sau inexistența unor documente, nu avea altă responsabilitate, nu putea nici să adauge, nici să scadă”, a declarat Teodor Fîrţonea.
Pentru a rezolva situaţia şi a elimina tensiunea, membrii comisiei au trimis o adresă către Ministerul Educaţiei pentru a cere o derogare. Cei patru inspectori care fac parte din comisie s-a plâns de faptul că au fost, într-un fel, obligaţi să schimbe anumite poziţii pe listă, iar acest fapt este ilegal. În cadrul conferinţei, Teodor Fîrţonea a mai spus că „Dacă luăm în discuţie zilele de joi şi vineri concursul pentru directori s-a desfăşurat în mod ilegal. În sensul că lista trebuia întâi afişată sau delegat alt inspector dacă domnul Ştefan Firu nu a vrut să îşi asume semnătura”, spune preşedintele SIP Sibiu.

Preşedintele SIP îl consideră vinovat de cele sesizate la concursul de directori pe Ştefan Firu, răspunderea fiind a lui: „A depăşit cadrul legal al ordinului prin care avea nişte obligaţii şi responsabilităţi, a presat comisia în mod real, a refuzat să semneze documentele şi a încercat să obţină modificări de listă în perioada în care ea nu exista, încă, spre oferta publicului”, spune Fîrţonea.  Acesta a mai punctat că Ştefan Firu ar trebui să îşi dea demisia în urma tensiunilor create: „Eu cred că domnul general ar trebui să îşi ceară scuze colegilor care sunt inspectori şi cu care trebuie să lucreze. Ca atare, în egală măsură, dânsul ar trebui, dacă are onoare, să se gândească foarte serios să îşi dea demisia" a mai punctat Teodor Fîrţonea,

Contactat de Turnul Sfatului, Ştefan Firu spune că nu se simte vinovat cu nimic, mai mult se declară uimit de cele întâmplate astăzi la SIP Sibiu. Inspectorul şcolar general spune că în această dimineaţă s-a întâlnit cu Teodor Fîrţonea la sediul instituţiei, şi-au strâns mână, dar nu i-a reproşat nimic.

„Îmi pare rău, domnul Fîrţonea poate să spună ce doreşte, eu nu mă simt cu nimic vinovat. Nu am semnat pentru că, într-adevăr, într-o stare extraordinară de oboseală m-am dus la spital şi am intrat în concediu, că nu văd de ce nu aş fi semnat. M-am întâlnit cu el azi de dimineaţă, nu mi-a zis nimic. Doamne, ce om laş. Eu cred că e un joc murdar de care nu vreau să aud. M-am luptat cât am putut de mult să nu fac niciun compromis politic. Pentru mine este incredibilă poziţia domnului Fîrţonea. Nu face nimic pentru învăţământ dacă e până acolo, dar nu vreau să intru în dispute", spune Ştefan Firu.
Trei angajaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean implicaţi în organizarea concursului sunt, în momentul de faţă, în concediu. Este vorba de Ştefan Firu, care se află în concediu medical, purtătorul de cuvânt al IŞJ, Livia Creţulescu, membru al comisiei, care, potrivit declaraţiilor făcute astăzi de Teodor Fîrţonea, ar fi fost ameninţată de Ştefan Firu. Iar cea de-a treia persoană este inspectorul Diana Bucuţă, care s-a simţit rău în urma situaţiei create şi a fost nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD.

Comentarii

57 comentarii

Anonim

Acum 5 ani

Domnul Fortonea sa ne spuna de unde are dansul bani pentru masini si concedi . Sau de ce toti profesori spun ca nu face nimic si ca este unul dintre cei mai mari hoti !
Raspunde

///

Acum 5 ani

Erori au fost, erori sunt încă!
Raspunde

Bogdan

Acum 5 ani

Serios?! Adica eu inteleg autorul care a scris articolul. Isi face meseria ,dar sa murdaresti o persoana ca Dl. Firu de mizerii, acuze complet false? Imi cer scuze dar eu ai mulți altii putem garanta pentru nevinovația dânsului. Este poate, daca nu ultimul,unul dintre putinele persoane aflate acolo cate nu se lasa influentat de amenintari si alte mizerii. Imi cer scuze dar articolul este fals ca,continut al informatiilor!
Raspunde

zzz

Acum 5 ani

Comunismul traieste! pe mizerul asta l-a luat o extraordinara oboseala si a intrat in concediu, nici mai mult nici mai putin. oricum nu vede "de ce nu ar semna". sa iti ghicesc gandurile...nu semnezi pentru ca astepti 11 dec si astepti ca stapanii tai jegosi de la PSD sa vina inapoi si sa iti dea mana sa le-o lingi. bineinteles, ca pana atunci extraordinara oboseala va fi trecut si tu vei linge fericit.
Raspunde

Anonim

Acum 5 ani

Mizerie umana! Impinge in linia intai oameni nevinovati? cand adevaratul gunoi se ascunde in scaunul sau patat de duhoarea lesului sau de hot! Rusine !
Raspunde

Macrea

Acum 5 ani

Firu are o caciula mult prea mare pe cap...
Raspunde

Anonim

Acum 5 ani

Haideți oameni buni sa lasam posibilele "tensiuni" provocate si sa privim faptele concret benefice pe care domnul Firu le-a facut pentru elevi, profesori si scoli in orașul asta. Domnule Fîrțonea, neglijand faptul ca v-ati facut stăpân din 1992 asupra sindicatului si ati înlăturat din biroul executiv fiecare om care nu era de acord cu dumneavoastră, ar fi cazul sa fiți recunoscător ca nu v-a luat nimeni la bani mărunți privind declarațiile minicionoase de avere, proprietățile sau mașinile pe care le dețineți fara a justifica veniturile din care au fost achiziționate sau faptul ca v-ati pus soția in poziția de a gestiona banii sindicatului. Va sfătuiesc sa va legati de probleme adevărate data viitoare cand vreți sa va afirmați si sa o faceti cu dipolmatie respectiv cunoștința de cauza. Cu stima pentru pentru un om cinstit, integru si mai ales un om de preț al Sibiului. Respect Ștefan Firu!
Raspunde

maria

Acum 5 ani

S-a facut stapan pe sindicatul invatamantului,din Sibiu, sa poata continua cu imbogatirea inceputa din ajutoarele Revolutiei.Mama, ce chefuri se mai faceau pe la Curmatura ,pe Valea Sadului si prin multe alte locuri ! Asa ca dumnealui e invatat cu chefuri ,cu sforari si multe,multe magarii ! Oare de ce tot hotu striga hotu ?
Raspunde

...

Acum 5 ani

Mă bucur că directorii au fost puși să dea examen! Prea fac ce vor în școlile pe care le conduc. Dau posturile numai pilelor . La concurs cu ei! unii au picat după 15 ani de directorat. Vai steaua lor când s-or întoarce la catedră, să care catalogul și să vadă ce fel de generații au crescut! Ce ziceți, dna C?
Raspunde

hopa

Acum 5 ani

fartonea dar in 2010 cand se taiau salarii ce mama dreacu faceai? idiot cu i mare
Raspunde

SYD

Acum 5 ani

CORECT!!!!!! Si ce legatura are sindicatul cu isj-ul ? FARTONEA AR TREBUI SA SE OCUPE DE APARAREA DREPTURILOR ANGAJATILOR , nu de inspectori !!!! cati membrii de sindicat sunt/ cotizatii incasate lunar ?????? pt ce ? sa_i platim lui SALARIUL SI NEVESTEI LUI ? ZICI CA-I FIRMA PRIVATA , ,,FARTONEA &familia/nevasta ,etc ! sa se mai termine cu monarhia FARTONEA, ca ne-am saturat sa -i platim noi benzina, chefurile ,telefoanele, salariile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Săndel

Acum 5 ani

Se zvârcolesc ca viermii cei care vor ca lucrurile să meargă ca pe vremea PCR-ului sau mai bine zis ca până ieri. Vremurile astea se apropie de apus, societatea vrea altceva!
Raspunde

Anca

Acum 5 ani

Pai, daca stam sa ne uitam pe prima lista cu candidatii respinsi la inspectorat, vezi site-ul public ISJ Sibiu, lista cu pricina, care nu a fost semnata de acest domn, " blonda suprema - CARMEN" a fost respinsa ca-i lipseau actele de studii superioare. Pai domnule General daca erati in concediu medical cum de prima lista nu ati putut sa o semnati si a doua lista unde "blonda suprema" era admisa , ati putut sa o semnati , chiar si fiind in concediu medical. Pacat ca , tot de pe site-ul unitatii pe care o pastoriti, apare tot "blonda suprema" ca si respinsa la proba scrisa. De acolo au fost subiecte nationale si comisii mixte la care nu era posibila interventia ca, PSD-ul nu a facut parte din comisiile mixte. Daca asa este cum se spune in acest articol, cu siguranta ca v-ati lasat "caracterul curat" deoparte si ati trecut la fapte incercand sa va legati de toti cei respinsi, pe care i-ati instigat doar poate asa se rezolva si dosarul "blondei supreme" si atunci tot barbateste si cu onoare trebuie sa solutionati singur acest conflict. Daca nu este adevarat imi retrag cuvintele si imi cer scuze. Dar nu si pentru relatarea despre "blonda suprema Carmen". Despre asta nu-mi cer scuze; este deja cunoscut in tot orasul ca o favorizati muuuuult prea mult si chiar asta va aduce intr-un mare conflict de interese. Pacat cum se pierd cariere frumoase pentru ... (va las sa deduceti singur ce am vrut sa scriu)!
Raspunde

Fan Anca

Acum 5 ani

FELICITARI!!!
Raspunde

Ana-Gabi G

Acum 5 ani

Domnul Firu ,este un om prea sensibil,sufletist,iubitor de copii în primul rand, sa se lase tarat într un asemena scandal !Și prea inteligent sa facă asa ceva!!Fata lui exprima sensibilitate ,bunătate și înțelegere pentru oameni! Cred ca,atunci când oamenii ,copiii au avut vre o problema,nu cred ca a stat cu mâinile în san și nu a făcut tot cei sta în putință sa rezolve! Oare de ce vreți sa l denigrați domnule Fartonea?Este pregătit altcineva sa i ia locul domnului Firu??Altfel nu ne putem explica răbufneala d. Voastră!!Uitați va la fata domnului Firu cata bunătate și inteligenta exprima!Pe când d.voadtra mai analizați va!! Aveți o fata de dictator!Nu va puteți desfășura și probabil rezolva promisiunile d voastră?Lăsați acest o.bun și sensibil sa și facă treaba în continuare ca și o face al naibii de bine!!!Copiii îl iubesc oamenii la fel ,colegii...Oricum nu dați bine la ce v ați gândit sa faceți!!Încă odată este prea inteligent si corect sa fi facut ceva murdar!!Rusineeeeeeee Și cereți va scuze public!!Și a făcut impecabil treaba timp de 5 ani!!Asa ca,rămâneți domnule Firu pentru ca sunteți alături de copii...Cu mare considerație și respect Ana-Gabi G.
Raspunde

Mihaela

Acum 5 ani

Firtonea....egal cu zero. Apara directoarele care modifica date în procese verbale de la consiliile profesorale si cercetate in comisii de disciplină. Pe cea care are plangei la Isj Sibiu si care aminte in continuare. Rusine!!! Mai aveti tupeu sa mai dati si declaratii???
Raspunde

Clodette-courvette

Acum 5 ani

Mare nedreptate in lumea asta, sa fie numite in functii de director in acest an aceste persoane care au modificat documente oficiale. Si cand te gandesti ca au avut curajul sa se inscrie la concurs avand atatea ”bube”: plangere penala, plangere la ANI, plangere la minister, sa isi angajeze fiul si sa refuze ocuparea unei catedre de catre un profesor calificat, si cate si mai cate. Dar..nu ne mai miram .... si prestatiile dintre cearceafuri au avantajele lor.
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Respect pentru dl inspector si prof.dr Firu ! nu merita asemenea jignire !
Raspunde

el

Acum 5 ani

Comunisti au fost, comunisti sunt inca.... De ce a durat atat pana a fost afisat situatia examenului lui Bothar Giussepe? S.a asteptat ordin de la Loja Superioara?
Raspunde

pt el

Acum 5 ani

Era o șansă sa scape si cei din Slimnic de un dobitoc cu D mare
Raspunde

///

Acum 5 ani

N-au scăpat de Giusseppe? or scăpa când se pensionează! mai are mult?
Raspunde

Alzara

Acum 5 ani

N - o fiFirea zeu, darFârţonea reprezintă fidel învăţământul sibian de 25 de ani ?Pare că da ! Noroc cu meditaţiile plătite de părinţi .
Raspunde

Dorea m.

Acum 5 ani

Sa îl întrebați pe Firu..Cine e blonda suprema ...sa vedem, recunoaște...
Raspunde

Sorina c.

Acum 5 ani

Asta nu e ariciul ala care se lauda ca pe el nu îl schimba nimeni ?!
Raspunde

un cititor

Acum 5 ani

Este evident ca acele posturi pot reprezenta un mic atu pentru "putere", deci CA IN TOATE institutiile publice, posturile sunt de multe ori "aranjate". Sau macar se incearca cate ceva. Este clasic de 27 incoace ...
Raspunde

Ramona

Acum 5 ani

Nu vad de ce va intereaza viata personala a d- lui Firu. Fiecare este liber sa faca ce vrea. Cat despre Firtonea, nu a facut nimic pentru sindicalisti. De aceea multi s- au retras sau se vor retrage din sindicatul reprezentat de el. D-l Firu nu trebuie sa- si dea demisia la cererea lui Firtonea. Mai bine ar demisiona Firtonea. Sta degeaba acolo, traieste din cotizatiile noastre.
Raspunde

Anonim

Acum 5 ani

Domnule Fîrțonea, asteptam o videoconferinta in care sa ne spuneti ce ati facut cu banii cotizantilor timp de 20 de ani. Asteptam cu nerabdare aceasta videoconferinta. Se pare ca la acuze sunteti foarte bun dar sa vedem cu banii cotizantilor cat de corect ati fost in gestionarea lor.
Raspunde

Claudiu Feraru

Acum 5 ani

Domnule Fârțonea, în ce calitate acuzați un șef al unei instituții (și mai ales a unei instituții din care faceți și dvs parte)? Se pare că v-ați uitat cum ați obținut funcția de președinte al SIP.....ați uitat de cheful de la Select, în care v-a cântat doamna Gabriela Nistor și le-ați dat o masă copioasă invitaților...Uitați că sunteți plătit din banii cotizanților, cărora le aruncați cu 40 Ron(bonuri valorice) pe an în ochi? Așteptăm să vă focalizați energia spre ceea ce trebuie să faceți dvs, adică să luptați pentru drepturile cadrelor didactice și să lăsați acuzele pentru cei care sunt măsură să le facă!
Raspunde

gicu

Acum 5 ani

FIRU?? UN CORUPT SI UN NESIMTIT .
Raspunde

Primar Ajutat HUJA -CISNADIE

Acum 5 ani

TOTI PRIMARII ,MAI ALES CEI P.N.L. CARE VOR SA SCHIMBE DIRECTORII DE SCOLI SAU GRADINITE, DA O MASA CU DISTRACTIE SI PROBLEMA SE REZOLVA.
Raspunde

leana

Acum 5 ani

DOMNULE FIRU , NU VA DATI DEMISIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NU dati satisfactie leprelor !!!!!!! cine vorbeste? FARTONEA???????????? sa plece si sa lase sindicatul , ca s-a imbuibat destul pe banii nostrii! RUSINE FARTONEA !
Raspunde

SĂCELEAN

Acum 5 ani

DOMNUL FÎRȚONEA SĂ EXPLICE PRESEI CE A FĂCUT DUMNEALUI PENTRU CEI 37 DE CANDIDAȚI RESPINIȘI DIN EROAREA APLICAȚIEI? CE A FĂCUT SINDICATUL PENTRU CA METODOLOGIA DE CONCURS SĂ FIE SUPUSĂ DEZBATERII PUBLICE ? DE ASEMENEA ARI FI BINE CA DOMNUL FÎRȚONEA SĂ PLECE DE LA CONDUCEREA SIP SIBIU PE CARE-L MANIPULEAZĂ DE PESTE 20 DE ANI ȘI SĂ NU MAI FACĂ JOCURI POLITICE.
Raspunde

...

Acum 5 ani

n-au fost respinsi din eroarea aplicatiei ci din erorile din capetele lor. derogarea s-a dat la anivel national, nu pentru ca a cerut firu. mai intereseaza-te sa vezi ce a cerut sindiccatul la minister in legatura cu problemele create de acest concurs si apoi mai posteaza. oana atunci, ciucu; mic
Raspunde

e-manuela

Acum 5 ani

Buna! Nenea, "am slăbit 3kg pe zi! Cum? Nu am facut decât sa"...Pentru informații complete citește mai sus...
Raspunde

Monica C.

Acum 5 ani

RUSINE DOMNULUI FARTONEA!!!!!Pentru ca face asemenea acuzatii la adresa domnului Firu. Asta e pura rautate facuta cu scopul de a strica imaginea unui om care a castigat respectul oamenilor prin munca si corectitudine!!!!Respect pentru domnul inspector Firu!
Raspunde

Un suflet bun

Acum 5 ani

Rușine sa va fie! Ce a făcut SIP pentru învățământ mai nimic ne scoate ochii cu 40 lei. Ce aveți cu dl inspector și cu viata lui personala. Lăsați-l în pace sau cei dinainte au fost mai buni. Omul e de treaba are suflet de milioane. Apropo de curând am vizitat Scoala Slimnic și am fost impresionata de ordinea și disciplina din aceea unitate. Ar dori multi sa beneficieze de munca d-lui Bothar acum și de toate proiectele lui. Nu va lăsați totul e o cacialma.
Raspunde

Stefan

Acum 5 ani

Spunea cineva sa nu ne bagam in viata personala. Dar cand viata ta personala schimba sau influeteaza deciziile tale ca manager atunci esti de condamnat. Il condamna colegii, fostii prieteni si justitia. Blonda sau bruna, suprema sau penala, doamna care se spune ia deciziile in locul dlui inspector general, este si ea de condamnat. O condamna colegii, prietenii, familia si societatea. Domnul Firu nu are cum sa fie un model pentru cadrele didactice. Dumnealui nu stie sa lege 2 propozitii pentru a forma o fraza, daca a pus 2 idei cap la cap, atunci este un record. In schimp este olimpic la injuraturi, impunsaturi si nemernicii. Nu poate fi model nici pentru copiii nostri. Doamne fereste!!! El este ciocofleadura (ciocoi ajuns pe functie prin sustinerea partidului PSD si fleandura, o zdreanta de om, un stricat pe care vrei sa-l arunci repede din batatura.)
Raspunde

Fan Anca

Acum 5 ani

Cine se aseamana se aduna...blonda sau bruna!!!
Raspunde

O parere

Acum 5 ani

Cum indrazniti sa-i cereți demisia domnului Ştefan Firu, dumneavoastră v-ați gandit inainte de a spune acest lucru? De ce vorbiți in numele cadrelor didactice dacă nu le-ați consultat? În momentul de față dumneavoastră ați facut abuz de putere in functia pe care o exercitati datorită faptului ca nu aveți acordul membrilor de sindicat. Lucrurile nu vor ramane asa. RUSINE domnule Fârțonea , dumneavoastră trebuia sa reprezentați ne reprezentați in alte scopuri benefice învățământului. RUSINE!!!
Raspunde

RAMONA

Acum 5 ani

RUSINEEEE...FARTONEA. SA VINA IN FATA PRESEI SI SA DECLARE CE A FACUT CU BANII DE LA SINDICAT. DOMNUL FIRU ESTE UN OM INTEGRU, UN MODEL PENTRU CADRELE DIDACTICE. NU VA DATI DEMISIA!!!!!
Raspunde

RAMONA

Acum 5 ani

CE A FACUT DOMNUL FARTONEA PENTRU CADRELE DIDACTICE IMPLICATE IN CONCURS. CUM NE-ATI REPREZENTAT SI CE ATI FACUT PENTRU NOI? URMARITI ACEASTA FUNCTIE?
Raspunde

Marin Petrache

Acum 5 ani

Pt.susținătorii d-lui Firu: de ce a per mis acesta participarea la concurs a directorului de la Școala nr.23 din Țiglari,în condițiile în care acesta din urmă a retras abuziv-în timpul anului școlar-viabilitatea unui post care era declarat viabil pt.4 ani transformându-l în post viabil pt.1 an??? Deși dl.Firu cunoștea f.bine această situație,i-a permis acestui directoraș să se comporte ca un stăpân pe moșia sa. Sau dl.Firu era din nou"foarte obosit"când a sem- nat lista cu candidații la concurs!!!!!
Raspunde

Claudia Lisenchi

Acum 5 ani

Azi m-am retras din sindicatul lui Fartonea împreuna cu 15 colegi. De ce? Acum o luna s-au retras 20 de colegi. De ce? Cei 20 si-au dat seama de caracterul și influenta nevasta a președintelui Fartonea luna trecuta. Acum si-a dat arama pe fata. Se vor retrage toți cei care vor pace și liniște în scoli, care muncesc și nu trăiesc din favorurile și mila sindicatului. Dacă suntem uniți putem face ceva! Unde a fost domnul Fartonea când era necesar sa intervină? Și aici vorbesc de Ordonanța prin care contabilii sunt plătiți după numărul de clase în scoli! Are habar de contabilitate sau de ce volum de muncă implică această meserie într -o instituție? Și responsabilitate? Tot respectul pentru domnul inspector Firu!
Raspunde

Clodette-courvette

Acum 5 ani

Felicitari pentru decizia luata! Sper ca nu ati avut nimic de castigat din partea sindicatului, adica sume frumusele din hotarari judecatoresti sau ati refuzat/donat ”infimele ” tichete cadou primit de sarbatori. Bine ca ati iesit din sindicat . SIP-ul nu are nevoie de oameni de nimic, falsi si nerecunoscatori. Bine ca atunci cand cineva drag paraseste aceasta lume fugiti pllangand la ”Balaurul SIP” cu mana intinsa. Leprele educatiei!
Raspunde

LiviuRamon

Acum 5 ani

Claudia, FELICITARI! Hai sa ne unim si sa plecam din SIP 500 - 1500.
Raspunde

cati

Acum 5 ani

De peste 20 de ani Fartonea este lider 'necontestat ' al sindicatului, facand fix ce-i place si bagand in buzunar cati bani vrea. Exista transparenta la cheltuirea banilor sindicalistilor ?? NU !! Absolut nimeni nu-l controleaza, nu da socoteala nimanui. Pe actuala sotie a facut-o 'economista', profesoara la lic. Economic si contabila la sindicat. Si-a facut o declaratie de avere in viata lui de sindicalist sef ?
Raspunde

Cine suntem

Acum 5 ani

De-abia astept domnule Fartonea să ieșiți public si sa da-ți socoteală asupra banilor proveniți de la cotizațiile SIP!!!! Sa va vedem atunci !!!!!!!!!!!!! Sa ieșiți public si sa prezentați situația banilor cheltuiți si cu ajutorul Curții de Conturi dacă doriți!
Raspunde

Blonda Suprema

Acum 5 ani

Bravo Claudia Lisenchi... minune mare in sfirsit va-ti trezit.
Raspunde

...

Acum 5 ani

"va-ti" trezit si dvs sa comentati?
Raspunde

Elena

Acum 5 ani

Ar trebui verificati unii domni sau doamne directori pentru felul in care se comporta cu subalternii. Sa nu uite "dragii directori" ca au plecat din randurile colegilor si ca o scara are trepte atat pentru urcat, cat si pentru coborat. La concurs au participat si au si trecut de primele probe... Dar acest concurs nu-i invata sa fie cu oameni cu semenii... Si nici instrumente pentru a masura rautatea sau infatuarea nu prea avem la dispozitie... Ramane de vazut cum se vor purta dupa ce au luat concursul. Probabil li se va amplifica rautatea...
Raspunde

Anonim

Acum 5 ani

Domnule Firtonea DEMISIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te-ai ingrasat destul la SIP. Stimati profesori mutati-va la alt sindicat
Raspunde

Blonda Suprema

Acum 5 ani

Eu m-am mutat deja... am ceva vechime. Ma simt mai relaxata pt ca lider de sindicat e o femeie nu un libidinos care ma dezbraca din priviri.
Raspunde

Luci

Acum 5 ani

La Sibiu acest concurs a fost o parodie, praf in ochi aruncat celor multi si naivi, care au chiar crezut ca poate fi un concurs pe bune. Totul cu acordul si sub suravegherea Ministerului, nu? Metodologia nu a fost respectata. Ar trebui sa se vada foarte clar pe inregistrarile audio-video si pe celelalte documente (fise de concurs, mailuri). Procedura operationala privind organizarea si desfasurarea probei scrise prevede ca selectia supraveghetorilor sa se faca prin tragere la sorti din randul membrilor comisiilor de concurs, tragere la sorti la care pot participa toti acesti membri. “Tragerea la sorti” s-a facut fara sa fie macar anuntati membrii comisiilor, pentru a putea participa, desi in procedura scrie ca trebuia anuntata aceasta activitate cu 24 ore pe site-ul ISJ Sibiu. La punctul IV, procedura elaborată de Ministerul Educatiei prevede ca “La finalizarea rezolvarii testului grila, fiecare candidat preda testul responsabilului de sala, semneaza in borderoul de predare-primire a testelor si RAMANE IN SALA IN VEDEREA PARTICIPARII LA ETAPA DE EVALUARE A ACESTORA”. Cum a fost la Sibiu? Daca cineva ar avea curiozitatea si interesul de a urmari imaginile inregistrate pe camerele video, ar vedea cum inspectorii din fiecare sala au luat testele candidatilor (nesemnate!!!) si au plecat cu ele!!! S-au plimbat de la sala la sala, unde erau ‘repartizati’ pentru evaluarea lucrarilor, disparand unii dintre ei si cate 2 ore, dupa care au aparut cu “lucrarile” candidatilor. Este vorba de inspectorii care i-au numit (delegat) pe acesti directori pe functie, care aveau interesul direct ca acestia sa promoveze testul. Asa ca este un mare semn de intrebare ce s-a intamplat cu lucrarile din anumite sali de concurs, unde inspectorii au intarziat si cate 2 ore cu inceperea evaluarii, iar cand au revenit lucrarile nu aveau semnatura candidatilor! Erau chiar lucrarile candidatilor sau unele pregatite special pentru ei? Pregatirea psihologica a comisiilor s-a incercat din timpul instructajului, cand membrii au fost anuntati ca ‘exista intarzieri din cauza problemelor cu multiplicarea testelor’. Dar raman multe intrebari: cum candidati cu istoric de rezultate academice indoielnice, sub-mediocre, unii calificati chiar la locul de munca prin scoli platite, care nu au fost in stare sa promoveze niciun examen de titularizare, care au ajuns sa ocupe un post in oras prin tot felul de speculatii si invarteli (reduceri de activitate, transferari etc.), numiti pe functie de director fara a avea vreun rezultat deosebit in cariera pana in acel moment, altul decat acela de a se fi casatorit cu vreun lider de sindicat local sau de a fi fiica vreunei directoare in functie, sau protejata vreunui inspector, au reusit sa obtina rezultate de trecere. Si atunci cum sa te astepti ca reprezentantii sindicatului sa fie observatori obiectivi? Si, culmea, grija pentru promovarea lor se manifesta chiar si prin programarea acestora (“intamplatoare”) in ultima jumatate a perioadei de concurs pentru sustinerea probelor orale, sa aiba timp sa se pregateasca... Poate si acolo s-o fi ‘tras la sorti’... Procedura prevede, a punctul III, ca dupa finalizarea testului scris, candidatii SEMNEAZA testul si il predau!!! La Sibiu, in momentul evaluarii testelor scrise, multe dintre acestea nu erau semnate!!! Se poate observa pe camere ca au fost semnate in momentul evaluarii de catre candidati sau se poate observa pe testele multiplicate ale candidatilor care s-au inscris pentru mai multe unitati scolare ca pe XEROX-ul folosit la corectare si care ar trebui sa fie semnat de martori la corectare, nu apare si semnatura xeroxata a candidatului. Alte vicii de procedura si abateri de la metodologie: Observatorii au fost anuntati in ziua premergatoare concursului, in unele cazuri chiar seara, si nu cu 48 de ore inainte, asa cum prevede metodologia (Art. 14, alin. 3) Secretarii (inspectorii desemnati) au corectat efectiv lucrarile, nu au fost doar observatori, asa cum prevede metodologia (Art. 14, alin. 4) Art. 17, alin. 9 prevede ca martorii sa fie alesi succesiv dintre candidati. La Sibiu martorii au fost alesi pe criterii de prietenie, candidatii si-au ales martorii de pe hol, in timp ce asteptau sa fie evaluati. Aceeasi candidati apar martori pentru mai multi candidati, ceea ce nu s-ar fi putut intampla daca ar fi fost respectata metodologia cu alegerea succesiva a acestora. Chiar mai grav decat atat, in multe cazuri secteratul (inspectorul) a dat martorilor sa corecteze testul grila, desi acestia trebuia doar sa asiste!!! Proba scrisa si analiza CV-ului nu se contesta!!! O aberatie cat se poate de mare – adica acolo unde poti dovedi clar ca s-a gresit (in unele cazuri in mod voit), cu probe, stiind ca punctajul acordat a fost pentru documente care nu meritau punctate, sau ca s-a corectat in mod voit eronat, nu poti contesta. Poti contesta doar proba subiectiva, care poate fi apreciata in mod diferit de fiecare. Asadar Art. 25, alin. 2, cu privire la sesizarile despre informatii false, vine in contradictie cu imposibilitatea de a contesta proba de CV. Cum sa sesizezi daca nu se poate contesta? Coruptia din invatamantul sibian este la cel mai inalt nivel. Putinii oameni cu integritate nestirbita sunt lipsiti de motivatie cand vad criteriile de promovare in functie. Mare pacat. Cineva ar trebui sa se sesizeze si sa intervina. Dar cine? Cand liderii de sindicat au interesele lor, isi promoveaza neamurile in functii. Inspectorii se acopera unii pe altii, reprezentantii sindicatului au si ei interesele lor, asa ca interesele personale sunt deasupra oricarei integritati. La nivel de invatamant prescolar e jale. Inspectoarea pentru educatie timpurie si monitorizarea programelor privind accesul la educatie isi pune in functie oameni care sa ii slujeasca dupa bunul ei plac. O privire asupra declaratiei de avere, publice, arata ca are cele mai mari venituri din ISJ, mult mai mari decat inspectorul general. Cum oare? Inspectii nenumarate, cate 2 pe zi, cu acordul directoarelor propuse si numite in functii. Chiar si in zilele si orele in care ar trebui sa fie la inspectorat, pentru program de audiente. Nu a existat vreodata vreun grafic afisat al efectuarii inspectiilor curente, pentru a nu se vedea exact cine si cate. Metodistii? Cate 2-3 inspectii pe an, cat sa isi tina gura, in zone limitrofe, greu accesibile. Oare asa cum un cadru didactic are un numar de ore pe an pe care il poate presta la plata cu ora, nu tot asa si inspectorii ar trebui sa aiba un numar limitat de inspectii? Si-a pus sora directoare de gradinita – conflict clar de interese, facilitandu-i accesul la diverse activitati: metodist, apartenenta la diferite comisii, l-a determinat pe Inspectorul general sa vizeze proiecte necuprinse in calendarele de activitati educative. Dar daca cineva indrazneste sa se rascoale, urmeaza amenintari, verificari peste verificari, inspectii neanuntate, toata lumea e pusa sa lucreze protofolii, caiete, planificari, situatii si statistici – birocratie pana peste cap, ca sa ii piara cheful si timpul de comentarii si observatii. Si minunata ‘Gradatie de merit’, la care au acces tot doar cei care ‘merita’, fisa de gradatie fiind ‘reinterpretata’ la Sibiu astfel incat sa se poata jongla cu punctele. Nu exista in tara fisa de gradatie care sa prevada la primul punct al primului criteriu mai mult de 10 puncte, pe cand la Sibiu sunt 26 de puncte alocate punctului (a) de la primul criteriu, la care nimic nu e concret, evaluari realizate de fiecare in stil propriu, se poate jongla in functie de interese, in timp ce activitati dovedite, internationale, publicari de carti sau activitati greu de realizat (si dovedit) dar importante, sunt omise sau punctate derizoriu, pentru ca nu au cum sa fie realizate de cei care trebuie sa obtina gradatia. 26 de puncte pentru evaluari care oricum intra in fisa postului, trebuie realizate, si 0,5 pentru o carte publicata! Si ne mai asteptam sa mai fie cineva motivat sa faca ceva...
Raspunde

Liviu

Acum 5 ani

Sa vii tu FARTONEA sa arunci cu noroi intr-un om care nu ti-a facut numai bine si atunci cand erai in pana de sustinere politica a venit si a contribuit la reintroducerea ta politica, da sa nu uitam faptul ca din ' 92 cate partied politice ai schimbat? Sa vii acum cu ai tai postaci si sa arunci cu noroi, de ce caracter di dovada?
Raspunde

Profesor

Acum 5 ani

Mai oameni buni ca inteligenti nu va pot numi... De ce si-au dat demisia directorii interimari care aveau decizii in 20 decembrie? Pentru ca au fost fortati acum in 9 ianuarie si persuadati sa plece, ca sa vina in locul lor tot aia cu pile.... Si cine a facut presiuni si a tinut spatele celor care au matrasit toata treaba? Firu ...evident care nici nu le-a semnat unora deciziile in 20 decembrie....si inspectorii scolari care si-au readus oamenii lor pupincuristi ianpoi in functiile de director desi au picat concursul sau nu aveau dreptul sa se inscrie... Cum de si-au dat demisia in prima zi zeci de directori alesi in Consiliile profesorale in 19 decembrie si care au semnat ca sunt de acord? Au fost bubuiti in prima zi de scoala de nesimtitii care ocupa functii de director si inspector actualmente, facuti sa creada ca sunt incompetenti, nedoriti politic, descurajati de sistemul asta mafiot care e la ISJ si care nu poate dura la nesfarsit. Firu si ai lui ar trebui sa raspunda in fata legii... chiar daca nu acum. PSD-ul nu va guverna la nesfarsit si atunci sa-i vedem pe unde scot camasa...
Raspunde

Andrei

Acum 4 ani

Autorul relelor din sistem este de drept si de fapt, fostul ministru Dumitru impreuna cu Dacian Ciolos. Are cineva curajul sa priveasca retrospectiv la ce incompetenti a reusit actualul concurs pentru directori, reuseste sa promoveze in sistemul de educatie. Sa vii tu Fartonea si sa denigrezi sa spui numai minciuni. Nu stiu de ce mai stai in aceea functie ca de 20 si de ani iei bani degeaba si drepturile sindicalistilor, la sfantul asteapta.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus