Joi,
09.02.2023
Parțial Noros
Acum
-11°C

„Fata cu părul şi vocea de aur“ cântă la Sibiu de Anul Nou

„Fata cu părul şi vocea de aur“ cântă la Sibiu de Anul Nou

,,Concertul de Anul Nou”, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, o aduce în fața sibienilor pe Christiana Uikiza, una dintre cele mai apreciate voci feminine ale momentului. Evenimentul va avea loc la Sala Thalia în 31 decembrie 2016 şi 1 ianuarie 2017, iar biletele se pun în vânzare începând din 1 decembrie, în reţeaua Eventim.

O cântăreaţă extrem de versatilă, Christiana Uikiza s-a născut în Romania, la Reşita, unde încă de foarte mică a învăţat să cânte la vioară, iar mai apoi la chitară şi pian. De la vârsta de 14 ani Christiana şi-a început cariera de solistă vocal, ea compunându-şi atât muzica cât şi versurile.

,,Destinul le surâde unor oameni. Ei pot cânta minunat, pot dansa fantastic, pot cânta la o mulţime de instrumente sau pot să arate foarte bine. Alţii pot vorbi şase limbi, pot scrie versuri sau pot compune muzică la cel mai înalt nivel. Și, ca și cum simpla existență a unor persoane cu astfel de aptitudini nu ar fi de ajuns, mai există şi Christiana Uikiza. Această fată deosebită are toate calităţile de mai sus. Probabil şi câteva în plus, dar dacă găteşte bine, ceea ce sunt convins că face, este irelevant în acest context. Christiana este o cântăreaţă. Şi ce cântăreaţă este! Un artist este mai mult decât o persoană căruia îi place să cânte. Eşti cântăreţ sau nu eşti. O tehnică bună poate ajuta la dezvoltarea unui artist dar nu este de ajuns pentru a-l face un bun artist, la fel cum dacă înveţi o glumă bună nu ajungi un mare comediant. Christiana cântă Jazz, Pop, Soul, Balkan-Beats şi câteodată Rock. Tehnica ei este perfectă. Când Christiana cântă, muzica <<atinge>> publicul. Abilitatea necesară pentru a genera acest efect este înnăscută și naturală, care dispare <<în afara scenei>>”, spune Hannes Höttl.

În acelaşi timp şi-a creat propria formatie, Christiana Uikiza Band cu care a susţinut nenumărate concerte la nivel internaţional. În 2005 se mută la Wiena unde formeaza Christiana Uikiza Quartet şi concertează în „Kirk Franklin Tribute Gospel Band”. „Fata cu părul şi vocea de aur“ colaborează cu diverse teatre în direcţia avant-garde, iar în 2006 compune şi interpretează musicalul “Oedipus Stories” după care scoate primul album “This time it’s different” (produs de Christoph Burgstaller). În 2010 devine solista formaţiei Grooveheadz iar în paralel caută să experimenteze trecând de la stilul Gospel la Soul, de la muzica Fado la Standarde Jazz.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus