Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Elevi dintr-o şcoală din Piteşti refuză să intre la ore de trei zile din cauza unui coleg cu ADHD

Elevi dintr-o şcoală din Piteşti refuză să intre la ore de trei zile din cauza unui coleg cu ADHD

Autorităţile din judeţul Argeş caută o soluţie ”legală, procedurală şi corectă” după ce elevii unei clase a şaptea de la şcoala numărul 16 din Piteşti refuză, de trei zile, să intre la cursuri alături de un coleg diagnosticat cu ADHD. Prefectul judeţului, Cristian Soare, a convocat reprezentanţi ai şcolii, ai ISJ, DGASPC, dar şi medici şi psihologi la o întâlnire pentru a discuta despre situaţia creată, scrie News.ro

Elevii clasei a şaptea B de la Şcoala generală numărul 16 din Piteşti refuză, de trei zile, să intre la cursuri, invocând comportamentul unuia dintre colegi, diagnosticat cu ADHD.

Luni şi marţi copiii nu au intrat la ore, rămânând pe holul şcolii şi afişând pancarte pe care scria ”Vreau să fiu în siguranţă”, ”Vreau respect”, ”Vreau să fiu protejat” şi ”Vreau să mi se respecte drepturile”, iar miercuri copiii au intrat la ore după ce colegul lor diagnosticat cu ADHD s-a prezentat la şcoală dar a plecat după o oră.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat pentru News.ro că miercuri dimineaţă i-a convocat pe directorul Şcolii generale numărul 16 din Piteşti, pe şefii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Portecţia Copilului şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş la o întâlnire la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, iar după-amiază autorităţile se vor întâlni cu medicul şcolii, cu medicul de familie al copilului, dar şi cu psihologi, pentru a căuta împreună o soluţie la această situaţie.

Elevii clasei a şaptea B de la Şcoala generală numărul 16 Piteşti au refuzat să intre la cursuri luni şi marţi, directorul şcolii, Alin Vlad, citat de Digi 24, declarând că orele s-au ţinut, iar copiii care nu au intra în clasă vor fi trecuţi absent. Reprezentanţii părinţilor susţin că, indiferent de consecinţe, copiii vor continua protestul.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Dumitru Tudosoiu, s-a arătat ”deranjat” de faptul că adulţii îi învaţă pe copii să îşi respingă colegul.

”Mă deranjează extrem de mult atitudinea pe care o imprimă adulţii, părinţii elevilor, către odraslele lor. Nu cred că este corect să-i învăţăm pe copii să nu fie responsabili, cuviincioşi”, a spus Dumitru Tudosoiu, citat de Digi 24.

Elevul diagnosticat cu ADHD învaţă la Şcoala generală numărul 16 de un an şi jumătate, iar specialiştii care l-au evaluat din punct de vedere psihologic susţin că acesta nu reprezintă un pericol social. Copilul merge la şcoală însoţit de unul dintre părinţi, care asistă la cursuri. Iniţial, copilul stătea la şcoală patru ore pe zi, în prezent programul său fiind redus la trei ore pe zi.

foto facebook/29 de copii in pericol

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

///

Acum 6 ani

Nu reprezintă pericol social pt. că nu mușcă, dar oare cum se poartă de nici colegii nu-l mai suportă? Cum să înveți când un copil vorbește și se mișcă întruna ?
Raspunde

Doar

Acum 6 ani

Toți copii au drepturi egale, indiferent de vârstă, sex, naționalitate, probleme de sănătate sau sociale.
Raspunde

///

Acum 6 ani

da, au drepturi egale, nu i-a îngrădit nimeni drepturile, dar de ce să sufere 20 de copii din cauza unuia? ADHD nici măcar nu e boală, ci lipsa educației! DEc sâtă spui că e un copil needucat cu părinți care nu s-au interesat de el e mai ușor să spui că are ADHD:
Raspunde

camarad

Acum 6 ani

Onor autorul nu a catadicsit sa dea un ”goagal” dupa termenul ADHD, sa lumineze cititorul asupa a ce inseamna insiruirea de majuscule. Ca nu toti suntem specialisti in analiza comportamentelor umane... ! Noroc ca avem ... ”goagal” !
Raspunde

gogu

Acum 6 ani

Ce vrei sa spui camarade?
Raspunde

Cristina

Acum 6 ani

E normala reactia celor mici de acel copil cu acea boala.Si nu domnule director nu-i vina parintilor care stau intre 8-10 ore la serviciu.Copiii se sperie de asemenea lucruri la varste mici cum sunt bolile,oameni deformati fizic,bau-bau si chestii dastea.Ce sa facem daca psihologi handicapati cred ei ca pot sa integreze asemenea oaneni in societate.Sunt multi adulti idoti care nu pricep ca copiii nu au aceiasi mentalitate ca adultii.Pur si simplu nu pricep.Asa e natura copiiilor sa fie! Realitatea e realitate,nu fictiune!
Raspunde

Vio

Acum 6 ani

Sper ca nu ai copii. Oricum sper sa nu te inmultesti.
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! "Nenea" ce are sula cu prefectura?....Ce legatura are faptul ca muncesti 8-10 ore cu acest caz?...
Raspunde

alin

Acum 6 ani

...imi poate spune si mie cineva d ce inainte de "89 nu exista acest ADHD ?....citesc multe materiale avand ca tema aceasta"boala " si ma intreb cand si de unde a apartut ea pentru ca din punctul meu de vedere acestui copil ii lipseste atentia atata tot.Are o lipsa acuta de atentie din partea parintilor si singura modalitate de a-si exprima aceata lipsa este atitudinea lui la scoala si dupa cum observati ii reuseste pentru ca a ajuns sa fie tema de presa . Cred ca parintii lui ar vindeca foarte usor aceasta ' boala " acordandu-i atentia si importanta pe care clar le pretinde prin atitudinea lui . Cat despre copii afectati au si ei aceleasi drepturi ca si el si nu vad de ce atata inversunare contra lor ,e adevarat ca poate exista si un grad de manipulare din partea parintilor insa copii nu sunt idioti si nu vor fi niciodata .
Raspunde

e-manuela

Acum 6 ani

Buna! Nenea, sa nu uitam ca noi toti suntem copii...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus