Joi,
18.04.2024
Light Intensity Drizzle
Acum
6°C

Proiect Erasmus + “Invention and cultural behaviour", la Școala Gimnazială din Poiana Sibiului

Proiect Erasmus + “Invention and cultural behaviour

Școala Gimnazială ”Ioan Ban – Dascălu” Poiana Sibiului este implicată în programul Erasmus+ numit Invention and cultural behaviour, care se desfășoară de-a lungul a doi ani și are ca scop dezvoltarea interesului elevilor pentru știință și matematică. Proiectul s-a lansat oficial la data de 1 octombrie, iar prima  reuniune  transnațională  a proiectului  se va desfășura, în perioada 14-17 noiembrie, în Lituania.

Prin acest  proiect școlile  partenere  doresc  să dezvolte  elevilor interesul pentru știință și matematică, prin analizarea invențiilor vechi și noi ale umanității și impactul lor asupra oamenilor.
"Metodele inovatoare vor permite elevilor să învețe și să caute lucrurile într-un mod cu totul diferit. Cunoștințele dobândite îi vor ajuta pe elevi să caute mai multe informații  pentru a dezvolta un interes mai profund  și pentru a umple golurile lipsă în cunoștințele lor de știință și matematică", transmit reprezentanții Școlii Gimnaziale ”Ioan Ban – Dascălu”.

De  asemenea, se va  urmări  modul în care  invențiile au  schimbat  viața  culturală a  oamenilor  și implicit a  întregii  societăți. Pe  parcursul celor doi ani de  desfășurare a  acestui  proiect, elevii și profesorii  din echipa  de  implementare, coordonați de dir.prof. Fântână Radu Vasile, vor avea  șansa de a participa  la schimburi  de experiență în țările  partenere.

Prima  reuniune  transnațională a proiectului  se va desfășura, în perioada 14-17  noiembrie, la VSI Kauno Juozo Urbsio Katalikiska Pagrindine Mokykla, Kaunas-Lituania, la care vor participa  profesorii coordonatori  și  directorii  școlilor  partenere. Proiectul face parte  din  programul   Erasmus  Plus  fiind un  parteneriat  strategic  între  școli  din șapte  țări  europene: România, reprezentată de Școala Gimnazială ”Ioan Ban-Dascalu” Poiana Sibiului, Lituania, țara  coordonatoare, Italia,Spania,Polonia,Turcia și Slovenia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Tony

Acum 7 ani

Va rog sa fiti mai atenti la redactare, mai ales cand eroarea este tocmai in titlul articolului. Este Erasmus si nu Eramus. Cu stima!
Raspunde

Stefan Dobre

Acum 7 ani

Aveți dreptate. Vă mulțumim pentru observație și ne cerem scuze.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus