Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
2°C

ACTUALIZARE Cutremur de 6,6 Richter în Italia. MAE: Niciun român nu a solicitat asistență

ACTUALIZARE Cutremur de 6,6 Richter în Italia. MAE: Niciun român nu a solicitat asistență

Actualizare ora 10:53

Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la urmările cutremurului din centrul Italiei şi la existenţa unor cetăţeni români afectaţi de acesta, până acum nefiind înregistrată nicio solicitare de asistenţă consulară.
"Referitor la cutremurul care a avut loc în data de 30 octombrie 2016 în centrul Republicii Italiane, între Norcia, Preci şi Castel Sant’Angelo sul Nera (Umbria), Ambasada României la Roma a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la urmările acestuia, precum şi cu privire la existenţa unor persoane de cetăţenie română afectate de acestea", precizează, duminică, Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au existat solicitări de asistenţă consulară. Ambasada României la Roma continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau pe numărul de urgenţă al misiunii diplomatice (0039) 345.147.39.35.

Știre inițială:

Un nou seism puternic a zguduit duminică dimineața centrul Italiei, informează agențiile de presă internaționale.

Potrivit AFP, cutremurul a fost resimțit la Roma.

Institutul american de geologie informează că seismul a avut o magnitudine de 6,6 grade și a fost resimțit în jurul orei 07:40 (06:40 GMT) la Roma, unde pereții clădirilor s-au zguduit timp de mai multe secunde.

Inițial, Institutului de Cercetare Helmholtz din Potsdam, Germania, informa că seismul a avut o magnitudine de 6,5 pe scara Richter și a avut epicentrul la sud-est de orașul Perugia, informează Agerpres.

Acest nou seism al cărui epicentru este situat în centrul Italiei, la șase kilometri la nordul de micul oraș Norcia, din provincia Perugia, survine la câteva zile după alte două cutremure cu magnitudinea de 5,6 și 6,1 grade care s-au produs în centrul Italiei.

Un prim seism în această regiune s-a soldat cu aproape 300 de morți în 24 august.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus