Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
23°C

Spectacolul Alice, ,,un pariu important pe care am încredere că îl vom câștiga”

Spectacolul Alice, ,,un pariu important pe care am încredere că îl vom câștiga”

Mai sunt câteva minute până la începerea spectacolului, iar recepția Teatrului Gong este neîncăpătoare. Grupuri organizate, de câte 10-15 copii, și părinți care își țin odraslele de mână așteptă să intre în sala de spectacol. ,,Când intrăm odată?”,,Nu mai am răbdare”, se aud vocile copiilor. Se joacă ,,Alice”. Ultima dată în acest an. Barbara Crișan, cea care o interpretează pe Alice, e însărcinată. Spectacolul se va relua, însă, din primăvară.

,,Alice poartă un mesaj extrem de puternic”

Cu 25 de reprezentații, ,,Alice” a deschis seria proiectelor dedicate adolescenților. ,,E un pariu important pe care am încredere că îl vom câștiga: reacțiile publicului au fost din cele mai bune, spectacolul și-a creat o zonă de fani. Totodată, Alice demonstrează că se poate crea o dramaturgie nouă, inovativă, ce poate captiva și sprijini dezvoltarea unui nou public”, spune Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.

Barbara Crișan, actrița din rolul principal, spune că s-a simțit egoistă, că a jucat mai mult pentru ea în ultima reprezentație din acest an. ,,Simt că trebuie să fiu foarte responsabilă atunci când joc acest spectacol pentru că mi se pare că Alice poartă un mesaj extrem de puternic și important în societatea zilelor noastre, adică să fii tu însuți. Și eu am trecut cumva, poate nu chiar prin tot ce trece Alice, dar o parte bună din ce simte ea, am simțit și eu la vârsta adolescenței”, spune Barbara Crișan.foto-alice-catalina-draghici-7

Povestea unei fete fără curaj

Puțin după 18, luminile se sting. Nadia, o fetiță aproape de vârsta adolescenței, butonează telefonul. În scenă, își face apariția mama acesteia, o femeie autoritară și modernă.  Aceasta strecoară în programul Nadiei lecții de dans, pian, limbi străine și înot, crezând că acestea i-ar garanta succesul în viață. Fata câștigă o ședință foto, iar de aici, lucrurile iau o altă întorsătură. Ajunge pe neașteptate să fie înconjurată de o lume de basm alături de personajele din ,,Alice în Țara Minunilor”. Povestea se complică, însă, într-un final, adolescenta se întoarce acasă și, pentru prima dată, are curajul să-i spună mamei că vrea să facă și ce-i place ei. Nadia, cea lipsită de curaj și personalitate de la început, s-a transformat într-o adolescentă sigură pe ea, care își cunoaște potențialul.

Alice _ Avanpremiera © Catalina Draghici (18)

,,Și bunicii ar avea ce învăța”

Rebeca a venit pentru a doua oară la teatru, cu fratele și părinții ei. Are 9 ani și i-a plăcut mult de Alice. ,,Într-o zi voi fi și eu ca ea. Cu siguranță o să mai vin la teatru”, spune fetita. Mama ei crede că spectacolul transmite un mesaj foarte puternic și pentru adulți: ,,Și bunicii ar avea ce învăța din povestea aceasta”.

Iustinian Turcu, în rolul Iepurelui Alb, s-a simțit nostalgic. Se aștepta sa fie mai multă lume, dar publicul ,,a fost foarte energic, a jucat un ping-pong cu noi și am văzut și în aplauze acest lucru. În seara asta, am fost adevărat, m-am amuzat și m-am simțit bine. Mă distrez în spectacole, iar Alice e unul dintre preferatele mele pentru că e foarte pozitiv”, spune Iustinian Turcu. 10697337_1664354900469985_6432629232974906793_o

Foto: Teatrul Gong/ Cătălina Drăghici

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus