Duminică,
20.09.2020
Innorat
Acum
12°C

Dragoș Pătraru și studenții sibieni. În dialog despre „Starea Nației”

10 Noiembrie 2016 14:16

Dragoș Pătraru și studenții sibieni. În dialog despre „Starea Nației”

Realizatorul și moderatorul emisiunii „Starea nației”, Dragoș Pătraru, le dă întâlnire studenților sibieni vineri, 18 noiembrie, în Aula Magna „Avram Iancu”, provocându-i la dialog. În aceeași zi, jurnalistul își va lansa și cartea, alcătuită din culegeri de texte din emisiuni, precum și texte noi.

De la ora 11, jurnalistul îi va provoca pe studenții sibieni la un dialog pe teme legate de conjuncția dintre presă și politică, în Aula Magna „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte. În a doua parte a zilei, de la ora 17, în sala Eiffel a Hotelului Continental Forum, își va lansa volumul „Starea Nației”, o culegere de texte din emisiuni, la care se adaugă 30 de texte noi, semnate de Dragoș Pătraru și Mihai Radu.

„Împreună cu studenții de la Jurnalism, anul III, ne-am gândit să aducem câte o personalitate media, pentru dezbateri pe teme de actualitate. Am început cu Mădălina Pușcalău, pe când era jurnalistă; ea și-a lansat cartea Înfruntarea finală, tot în fața studenților sibieni. De ce continuăm cu Dragoș Pătraru? Pentru că este unul dintre oamenii de televiziune care reușește să-și păstreze autonomia editorială. Pentru că abordează, cu un alt fel de umor, realitățile autohtone și, nu în ultimul rând, pentru că a fost extrem de deschis ideii de a veni în fața studenților”, spune Minodora Sălcudean, organizatorul celor două evenimente.

„Politică fără delicatețuri”, „Școala te scapă de facultate”, „Democrația pe înțelesul nostru” și „Dați-ne și nouă niște bani furați!” sunt doar câteva dintre textele cuprinse în volumul de informare, educare și divertisment. Dragoș Pătraru își propune combaterea stereotipurilor de orice fel și încurajarea spiritului critic, inclusiv prin caricaturile schițate de Octav Mardale.

Sursa foto

Comentarii

7 comentarii

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, se vor face si "spălături pe creier" sau "decât" așa, bla-blauri?...
Raspunde

nenicu

Acum 3 ani

tanti , articolul e scris de MADALINA MICU , deci o femeie/fata , de ce tot insisti cu "Buna ! Nenea " ?? Si daca la uni le plac bla bla uri , ce e rau in asta ??
Raspunde

altauemanuelpeveci

Acum 3 ani

până la urmă toți o să ne debransam, rămâi tu tanti cu "Buna. Nenea "
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, "Debranșarea" ca debransarea, da' ce "ne" facem cu "Rebranșarea"?....Astfel unii vom fi "de" si ceilalți "re"...Tu, nenea, cu cine "votezi"?...
Raspunde

altauemanuelpeveci

Acum 3 ani

vad , ca le sti pe toate atatea ghilimele ca la balamuc, ma ia cu dureri de cap cu cine , votez? cu tine , normal.... poate nu mai timp sa fi atat de "subtil"
Raspunde

e-manuela

Acum 3 ani

Buna! Nenea, cand nu-ti convine ceva, "faci" tu, cu mânuță ta....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus