Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Judecătorii din Sibiu au respins cererea lui Bivolaru de rejudecare a dosarului

Judecătorii din Sibiu au respins cererea lui Bivolaru de rejudecare a dosarului

Tribunalul Sibiu a respins astăzi cererea formulată de Gregorian Bivolaru, pentru rejudecarea procesului în care a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare. Liderul MISA solicitase să fie rejudecat pentru că, în timpul procesului, se afla în Suedia, unde formulase o cerere de azil.

Bivolaru a obținut, totuși, un succes ieri, la Tribunalul București. Magistrații de aici i-au redus pedeapsa cu un an, fiind vorba despre perioadele petrecute în arest în Suedia și Franța.

Solicitarea de rejudecare a fost înregistrată la Tribunalul Sibiu pe 2 august.

În iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Gregorian Bivolaru a cerut să se redeschidă dosarul în care a fost condamnat, susţinând că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost prea dură. “Consider că este necesar să mi se facă dreptate, dat fiind faptul că eu am dorit să particip prin Comisia Rogatorie la procesul care s-a desfăşurat la Înalta Curte şi în mod cu totul straniu pentru mine această cerere nu a fost urmată de audierea mea aşa cum era legal şi firesc. Această decizie a fost dură având în vedere că nu eram nici recidivist, nici vinovat. Am dovezi în această direcţie. Această condamnare a fost un şoc teribil pentru mine după ce, în prealabil, două instanţe au constatat că situaţia în acest dosar este cu totul alta şi am fost achitat. Această pedeapsă m-a făcut să constat că nu m-am bucurat de un proces echitabil. De aceea, vă implor să ţineţi cont de aceste fapte şi să dispuneţi redeschiderea dosarului, să mi se facă dreptate”, a declarat Gregorian Bivolaru.

Liderul MISA se află, momentan, la Penitenciarul Aiud.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

gogu

Acum 7 ani

De ce mai apare asemenea maimuta ?Ruusine presei!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus