Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Despre rockul din anii `70. Cu fondatorul celei mai longevive trupe din Sibiu

Despre rockul din anii `70. Cu fondatorul celei mai longevive trupe din Sibiu

Cum era să fii rocker în perioada comunistă și cât de dificil era să compui versuri care să nu fie cenzurate sunt numai câteva dintre lucrurile pe care le vor afla sibienii miercuri, 23 noiembrie, de la ora 19, la Cafe Wien. Fondatorul formației rock RIFF, a doua ca longevitate din România, după Phoenix, vine să povestească pe larg despre toate acestea și nu numai, în cadrul evenimentului Sibiul de Altădată.

Florin Grigoraş s-a născut la Sibiu în 1954, a studiat la actualul Colegiu „Octavian Goga”, după care s-a specializat în drept, dar nu a profesat niciodată. După fondarea formaţiei RIFF, când încă era în liceu, a plecat în armată pentru a-şi realiza serviciul obligatoriu, iar după întoarcere a refăcut grupul.

Riff este al doilea grup rock ca longevitate din România și a fost înființat în 1970 la Sibiu, iar în primii ani de activitate s-a numit Sonic. În anul 1980 membrii grupului decid schimbarea numelui în titulatura actuală Riff, deoarece direcția muzicală a trupei începe să se îndrepte din ce în ce mai mult către hard rock. Începe o perioadă de lungi turnee în țară, ajungându-se astăzi la peste 3500 de concerte. Riff debutează discografic abia în primăvara lui 1989, la 19 ani de la debutul ca formație, cu discul de vinil Primii pași. Albumul conține opt piese de factură hard rock și este editat de Electrecord, fiind singurul material discografic lansat de grupul sibian în timpul regimului comunist. Inițial, discul trebuia să includă și piesa „Povestea lor”, însă acest cântec a fost interzis de cenzura comunistă din epocă, deoarece primul vers conținea un presupus mesaj subversiv.

„Mă bucur că pot lua parte la un astfel de eveniment unde pot povesti despre activitatea muzicală a anilor 70-80, despre o generație ce a avut multe rezultate în acest domeniu, formând un public fidel. Sibiul a fost un centru cultural muzical foarte puternic în România în acea perioadă, rockul şi jazz-ul sibian rivalizând cu centre mult mai mari precum Timişoara, Cluj şi Bucureşti”, spune Florin Grigoraş.

Întâlnirile „Sibiul de altădată” sunt organizate de AIOS și au ca scop descoperirea Sibiului autentic al perioadei comuniste, prezentat chiar de către cei care au trăit acele timpuri. Discuţiile libere, amintirile şi poveştile despre Sibiu readuc în faţa sibienilor imaginile unui oraş multicultural chiar şi în vremurile dificile ale comunismului.

Rezervările se pot face telefonic la numărul de telefon : 0733.223.223.

foto Adrian Bugariu/Sibiul de Odinioară

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus