Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

FITS caută voluntari. „Ai șansa să cunoști oameni din lumea întreagă”

FITS caută voluntari. „Ai șansa să cunoști oameni din lumea întreagă”

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) deschid pe 1 decembrie sesiunea de înscrieri pentru Programul de voluntariat dedicat celei de-a XXIV-a ediţii a evenimentului, ce va avea loc între 9 și 18 iunie. Peste 300 de voluntari se vor ocupa de aproape 3000 de participanți, 67 de spații de joc, și peste 450 de evenimente ale festivalului, alături de echipa organizatorică.

Voluntarul FITS trebuie să aibă minim 16 ani, doritor să învețe, serios, respectuos, atent, pozitiv, empatic, proactiv și să nu fie în an terminal de studii. Cei care vor să se implice în organizarea celui mai important festival din categoria artelor spectacolului din România printr-un program de educaţie nonformală ce reuneşte anual o comunitate numeroasă de voluntari din ţară şi din străinătate, se pot înscrie între 1 decembrie și 1 februarie 2017, accesând acest link.

„Suntem mândri că, la Sibiu, datorită Festivalului Internaţional de Teatru şi a altor câteva evenimente de marcă, a fost creată cea mai mare și importantă platformă de promovare a educaţiei nonformale prin intermediul artelor spectacolului, proiect inaugurat în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007”, transmit organizatorii.

„M-a făcut să apreciez mai mult teatrul”

În timpul festivalului, dar și după încheierea acestuia, voluntarii se vor bucura de o serie de avantaje precum: training gratuit, mândria de a fi parte activă a comunității și nu în ultimul rând experienţă de viață. Mai mult decât atât, fiecare va primi un certificat nominal de voluntariat ce poate influența punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea unui loc de muncă.

voluntariat-fits

În primul an de facultate, Monica Socol s-a înscris ca voluntar la FITS, pe departamentul de companii și, spune ea, a trăit una dintre cel mai frumoase experiențe din viața ei.

„Ca voluntar FITS ai șansa să întâlnești persoane din lumea întreagă, persoane pe care le poți admira pe scenele marilor teatre. Pentru mine, acest voluntariat a însemnat o oportunitate frumoasă de a-mi dezvolta aptitudinile organizatorice, un eveniment care m-a făcut să apreciez mai mult teatrul, m-a ajutat să înțeleg ce presupune organizarea unui festival atât de complex și ce este cel mai important, m-a încurajat să intru în contact cu o multitudine de companii internaționale”, spune Monica.

Programe de voluntariat în alte țări

Începând cu 2007, datorită viziunii și creditului acordat dimensiunii voluntariatului, EU-Japan Fest și FITS au influențat viețile a peste 130 de tineri japonezi care au contribuit la organizarea FITS pe durata celor 10 ani de parteneriat de excepție. În 2012, Programul de Voluntariat a lansat platforma Europe-Asia Education Arch, reprezentând un proiect de cooperare cu ţările din Asia (Coreea, Japonia, China) în domeniul educaţiei non formale şi formale prin intermediul voluntariatului şi stagiilor de practică în artele spectacolului pentru tinerii profesionişti, studenţi şi absolvenţi, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor organizatorice privind evenimentele culturale.

Începând cu anul 2017 se va dezvolta un program de voluntariat cu viitoarele Capitale Culturale Europene desemnate până în anul 2021 și cu țările care beneficiază de programul european Erasmus+.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus